24.05.09
09:40
Здравейте на всички.
Преди 1 седмица спрях да ходя на фитнес, защото през лятото не тренирам.. и миналото лято така. Просто в тия жеги предпочитам да правя нещо друго от колкото да ходя на фитнес. Но все пак съм решил да поддържам форма с лицеви, набирания, преси и т.н.
Искам да ви попитам дали е добър вариант като отивам на лоста, не да правя 3 серии по 8 повторения, а да си поставя една цел да кажем 40 (общо) и според силата да ги вместя в колкото си може по-малко серии.. като за начало може би ще са 4-5 серии, а по нататък да се надявам в 2-3.
Ако са ти трудни набиранията - да, това е по-добрият вариант!
Но ако можеш безпроблемно да правиш 10-15 набирания със собствено тегло, ще трябва да слагаш допълнителна тежест и да си тренираш 4 серии по 10 (примерно).
Чак безпроблемно - не.. за сега така ще направя - определям общ брой, и в ще се опитам да ги побера във възможно най-малко серии..
Набиранията са най-доброто упражение за гръб! Според мен наи добре прави по няколко вида набирания по 3 серии по 10-14 повторения. Така ще запазиш формата и дори ще оформиш качествено!
Аз лично така тренирам - гледам да събера определени бройки набирания, напоследък 60, от колкото мога по-малко серии.
24.05.09
16:16
казано от =HENRY= на 24.05.09, 14:06:
Но нали не говориш само за набиране с широк хват?Набирай се и с тесен!
Набирай се с всички вариации на хвата! Аз се набирам на едни като пейки, има ги навсякъде, къето горе имат като железни изити ребра - там можеш да правиш със прониран, супинеран и неутрален хват, което е супер! Далеч по-добре от обикновен лост. А ширината зависи изцяло от теб. Варирайки ширина и хват, аз обикновено правя 5 различни вида набиране като тренирам гръб там.
И виж сега, ако можеш да направиш 8 чисти набирания, ти проблем нямаш. Ориентирай се към това да правиш по повече от 6 набирания в серия за възможно най-голям брой серии варирайки горепосочените фактори. Така ще е най-добре.
да, добре е..
може да пробваш и така: правиш едно набиране, пускаш се от лоста и почиваш една секунда, после правиш 2 набирания и почиваш 2-3 сек, после 3 набирания-почивка 3-4 сек.. после пак отначало..събират ти се по 6 набирания. Просто като видиш че привикваш към нещо, го остави за 2-3 седмици настрана и прави малко по разлини движения. Поле пак се върни на 1-те движения и така не оставяй да привикнеш.
Примерно може да правиш 3х10 широк прониран хват,3х10 раменен прониран , 3х10 тесен супрониран хват. След 2 седмици - неутрален,тесен прониран и раменен супрониран. Не забравяй че може да правиш и силовото и коремното - ще развиеш предмишница,корем и цяло тяло; кофички и лицеви упори - гърди и трицепс; клекове и спринтове - крака и корем, повдигания на пръсти - пръсец (дори и без тежести 3х40-50 ще усетиш пареща болка ;)
успех
Мнението беше редактирано от n_sko на 27.05.09 09:52.