heavy duty питане

здравейте решил съм да пробвам програмата на mike mentzer понеже ми остава много малко време за тренировки , а тя ще е идеална за мен с тази тренировка на 4 дни.Искам да попитам по колко серии и повтрорения се правят на всяко упражнение.Ето я и програмата http://www.musclenet.com/mikementzerheavyduty.htm

27.05.09
14:36

По една серия. Но не ти препоръчвам тази програма.

Мнението беше редактирано от Петко К на 27.05.09 14:37.

тогава каква програма би ми препоръчал,понеже за рядка тренировка аз друг удачен вариант не мога да намеря

27.05.09
15:09

Тренирай цялото тяло с базови упражнения. Виж блога на Петко в подписа му. Там е публикувал няколко интересни програми.

27.05.09
15:24

Да, така или иначе ще тренираш през няколко дена, затова тренирай цялото тяло с базови упражнения и повечко серии.
При мен такива тренировки навремето имаха ефект.

Мнението беше редактирано от Петко К на 27.05.09 15:25.

28.05.09
09:30

Аз съм най-големия почитател на Хеви дюти сигурно в този форум:). По тази програма съм тренирал и продължавам да тренирам и до сега не съм открил друга методика, която да ми въздейства така добре. Хеви дюти обаче не е само тренировъчен сплит, което я прави трудна за изпълнение и определено не е за начинаещи. Изпълнява се само една серия, до пълен отказ, последван от форсирани, частични или негативни повторения с макс тежест, с която можеш да направиш поне 4-5, дори повече бройки. Преди работната серия разбира се има две-три загряващи, да подготвиш мускула и да го напомпиш. Трябва страхотна концентрация и търпимост към болка, а и добър и тренировъчен партньор. Това е и трудната част, защото не винаги си в кондиция за подобна тренировка и опит знам, че много пъти просто не се получава, особено ако не тренираш с някой като теб.
Загрявай много добре, бъди максимално концентриран и почивай след тренировката колкото ти е необходимо - по-добре повече дни, отколкото по-малко. Възстановяването трябва да ти е на ниво- храна, сън, добавки, евентуално и медикаменти. Успех, ако си решил да тренираш така. Аз, за съжаление, имам ужасно много контузии и мога да извлека съвсем малка част от ефективността на хеви дюти, но по времето, когато можех да тренирам добре, ми е давала страхотни резултати. Даже мисля, че за човек, който не може да отдели много време, това е оптималният вариант, стига да може психически да издържи, защото е тежко. Има клипчета в нета, може да потърсиш, как Менцер показва упражнения. Чел съм и в Олимп статии, а най-добре виж тук http://athlete.ru/books/mentzer/, ако разбираш руски. Предполагам, че и на английски ще се намери лесно.

11.06.09
08:47

Аз също тренирам по тази система, това е най-умната тренировка, има една забележка само, почивките ти може и да са повече, аз например почивам от 5 до 8 дни между всяка от тренировките, и почти никога не тренирам повече от 20 мин., можеш да си купиш книгата на Майк Ментзер “HIGH INTENSITY TRAINING THE MIKE MENTZER WAY”, и да изгледаш филма Mike Mentzer’s Hit
, ако пробваш, мислиш и си лишен от предрасъдъци, ще останеш удивен колко е просто всичко.

11.06.09
08:59

казано от Ultima Ratio на 28.05.09, 09:30:

Изпълнява се само една серия, до пълен отказ, последван от форсирани, частични или негативни повторения с макс тежест, с която можеш да направиш поне 4-5, дори повече бройки. Преди работната серия разбира се има две-три загряващи, да подготвиш мускула и да го напомпиш. Трябва страхотна концентрация и търпимост към болка, а и добър и тренировъчен партньор. Това е и трудната част, защото не винаги си в кондиция за подобна тренировка и опит знам, че много пъти просто не се получава, особено ако не тренираш с някой като теб.
Загрявай много добре, бъди максимално концентриран и почивай след тренировката колкото ти е необходимо - по-добре повече дни, отколкото по-малко. Възстановяването трябва да ти е на ниво- храна, сън, добавки, евентуално и медикаменти. Успех, ако си решил да тренираш така. Аз, за съжаление, имам ужасно много контузии и мога да извлека съвсем малка част от ефективността на хеви дюти, но по времето, когато можех да тренирам добре, ми е давала страхотни резултати. Даже мисля, че за човек, който не може да отдели много време, това е оптималният вариант, стига да може психически да издържи, защото е тежко. Има клипчета в нета, може да потърсиш, как Менцер показва упражнения. Чел съм и в Олимп статии, а най-добре виж тук http://athlete.ru/books/mentzer/, ако разбираш руски. Предполагам, че и на английски ще се намери лесно.

Подкрепям това мнение, обърни внимание на съветите в червено.
Успех!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1