За тренировките на ръцете и растежа

29.05.09
07:22

Казусът е малко сложен, но все пак - проблемът е, че като тренирам цялостно във фитнеса не мога да раста на височина (и без друго съм доста нисък - 166). Последните две години не се занимавам с фитнес а с други спортове и макар и малко - все още раста на височина (вече съм на 21 години, но все още раста с малко). Последните няколко месеца бях на такава програма, че свалих много килограми - разбирайте много кардио и малко храна. Проблемът е, че и доста мускулна маса загубих, а както казах - още няма да се връщам във фитнес залата с цялостни трениравки, защото се надявам още някой сантим да качана височина. Проблемът е, че искам поне бицепси и трицепси да си тренирам, защото наистина много ми спадна ръката с това отслабване и искам да ви попитам - може ли дори само тези мускулни групи пак да ми се отразят на растежа ?

29.05.09
07:26

Може би проблемът е генетичен ? Кажи нещо за родителите си , те как са с ръста ? Растежа на мускула се крие в пратилното хранене и тренировки. Е вярно , има и хора , който качват много трудно , но с желание и постоянство всичко става .

Поздрави :)

И значи тренировките с тежести пречат да растеш на височина, а прекомерно строгите диети, прекаляването с кардио и изтощението на тялото ти от свалянето на доста килограми му помагат???

29.05.09
07:29

Явно си доста объркан - като ти изчетох поста.
Значи забрави да растеш повече на височина евентуално най-много 1 см да дръпнеш. Като фитнеса не ти спира растежа на височина / не знам от къде си го чул това /.
Друго нещо за да сваляш килограми дори не е нужно да тренираш - стига да си на отрицателен калориен баланс. Но когато тренира човек печели много плюсове /като да ядеш повече калории, и забързване на метаболизма/.
А относно тренировките ти ако нямаш стаж поне 6 месеца можеш спокойно да не тренираш ръце, те достатъчно ще се развиват от другите упражнения.
Успех.

29.05.09
07:42

http://www.bb-team.org/articles/2801/

Поне четете статиите в bb-то :). През последните години тренирах плуване, бягах, въртях колело и т.н. - за мен дори един сантим си звучи привлекателно да израсна. Объркан съм да - от една страна ми е мъка да си гледам ръцете на 35-36 сантима обиколка, но за този един сантим съм готов да изтрая една или две години в това положение. Ще се консултирам явно с лекар преди да предприема някакви подобни тренировки.

Много благодаря на всички ви, че се отзовахте на проблема ми и обърнахте внимание :) .

29.05.09
08:00

казано от gboy на 29.05.09, 07:42:

http://www.bb-team.org/articles/2801/

Поне четете статиите в bb-то :). През последните години тренирах плуване, бягах, въртях колело и т.н. - за мен дори един сантим си звучи привлекателно да израсна. Объркан съм да - от една страна ми е мъка да си гледам ръцете на 35-36 сантима обиколка, но за този един сантим съм готов да изтрая една или две години в това положение. Ще се консултирам явно с лекар преди да предприема някакви подобни тренировки.

Много благодаря на всички ви, че се отзовахте на проблема ми и обърнахте внимание :) .

Ами чел съм я, но явно ти не си ...

Мнението беше редактирано от tonu на 29.05.09 08:01.

29.05.09
11:18

И какво ще променят 1-2 см от горе? Че то никой няма да ги забележи, само ти ще си знаеш. Носи обувки с дебели подметки ако ти е чак такъв комплекс, или просто като те питат - излъжи, никой няма да те мери ;) Така или иначе на тази възраст не вярвам да порастнеш, аз лично спрях да раста на 15 г. Плюс това, фитнеса помага на растежа, а не го спира. Изобщо, всякакъв спорт и физическа активност помагат. И хубаво хранене разбира се. Но основно е ген, така че не можеш да израстнеш повече, от колкото ти е заложено.
Затова не си губи времето с глупости, ами вземи ходи на фитнес и тренирай здраво, храни се качествено, направи едно силно и красиво тяло и гаранция това ще ти компенсира единия сантиметър по-малко ;)

Мнението беше редактирано от Петко К на 29.05.09 11:21.

На тия години ако пораснеш с 0,3см ще си герой. Почвай смело фитнеса поне да компенсираш височината с тяло. Само много тежки упражнения като тягата и клековете могат да ти се отразят евентуално на височината, което е много противоречиво и даже много хора ще ти кажат точно обратното - че тежките базови упражнения са с положителен ефект за абсолютно всичко - височина, сила, мускулна маса и т.н.

Хаха разбирам да си на 12-13 години че да те притесняват тежките тренировки ,но ти си на 21.Казват че човек расте до 25 години,но на ръст само до около 18,после се расте на ... нещо другоо :) или така поне вика дядо ми :)

29.05.09
12:36

И аз така като тренирах баскетбол едно време спрях да раста на 15 и реших ,че ако вися по лостовете и тн това ще се промени, но уви.И аз се “пазех” от фитнеса ,за да не ми спира растежа , но сега осъзнавам ,че съм бил с тотално погрешно мислене.Може би ако тренираш за щангист ще ти спре растежа , но в друг случай - не!
Все пак ако си го решил твърдо,ходи да тренираш на лостове и успоредка ,комбинирано с какъвто спорт друг ти харесва.

Мнението беше редактирано от kilima7 на 29.05.09 12:37.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1