Въпрос на начинаещ

02.02.05
11:50

Педи месец си купих малко железа /лежанка прав и крив лост гири и тежести/ и сам си направих програмата:
понеделник - почивка
вторник - гърди и трицепс 2упражниния 3серии 6повторения
сряда - почивка
четвъртък - бицепс 2у 3с 6п крака и корем
петък - почивка
събота - почивка
недел - рамо 2у 3с 8п и гръб 2у 3с 8п

незнам дали е добра програмата ако некои види проблем в неия нека драсне нещо.

02.02.05
12:07

Здравей и добре дошъл във форума. Пожелавам ти приятно и ползотворно време тук.
Не даваш никакви данни за себе си. Възраст, телосложение, стаж (начинаещ предполагам). Програмата е добра, но защо не опиташ някоя за начинаещи? По едно упражнение за мускул, три пъти седмично. Както и да е. Не прекалявай с тежестите като начало. Заложи на техниката.
Успех :)

02.02.05
17:28

Martin значи аз сам на 17години почти 18 180висок и 60кила ако можеш кажи некойа примерна програма. Начинаещ сам в спорта от един месец дигам. Кажи ми ако знаеш нешто за протеини или некакви други добавки дали са безвредни и дали да взимам некакви.

02.02.05
20:23

ти си начинаеж ... тоест пътвите 2 месеца трябва да си направиж програма да тренираж 3 пати седмично като натоварваж всички мускулни групи с по 1 упражнение

за сега пий само протеини !!! предвид килограмите ти ти препоръчвам да пиеж гейнер ... разликата че геинера е с по малък процент съдържание протеин и по голям процент съдържание въглехидрати ...
за този етап и в следващата година не пий нищо друго .... сигурно ще чуеж много мнения ... например да пиеж креатин ... и че той няма да ти навреди ... Да това е така той няма да ти навреди но няма смисъл да си пропиляваж козовере от началото защото днес ще земаж креатин утре .... и накраиа ще почнеж вече добавките с странични ефекти които ужасно много ти вредат .. например анаболите ...
Тва е за сега ако има нещо питай ..... в сайта ( http://www.bb-team.org ) си спомням  че имаше горе долу добра програма за начинаещи

02.02.05
20:46

[quote author=“pioneer”]
за този етап и в следващата година не пий нищо друго .... сигурно ще чуеж много мнения ... например да пиеж креатин ... и че той няма да ти навреди ... Да това е така той няма да ти навреди но няма смисъл да си пропиляваж козовере от началото защото днес ще земаж креатин утре .... и накраиа ще почнеж вече добавките с странични ефекти които ужасно много ти вредат .. например анаболите ...

С глас се смях на това ,честна дума  :lol:  :lol:  :lol:

02.02.05
23:15

програмата е екстра само че ми се струва че ако рамото и гърба отидат на местото на гърдите и 3цепса ще е по добре, защото има много голяма вероятност да те държи мускулна треска и даже да не се е възтановил мускула на предно рамо и като правиш гърди (горни усобено) ще е малко гаднон :). и не се стреми към 6 повторения за маса прави по 8 даже 10 повторения.. :)

03.02.05
10:28

Като за начинаещ ще ти препоръчам 2-3 месеца да въртиш цялото тяло в 1 ден  да тренираш 3 пъти седмично и повторенията да са 12-15 за 1-я  и 2-я месец,а за 3-я 10 или както чувстваш,но не по- малко от 8!
Успех! :wink:

03.02.05
10:41

Е ако имате забележки към поста на даден потребител, най-добре му посочете грешките (учтиво, разбира се). Иначе така едни си се смеят, други се чудят какво става и полза за никой няма. Никой не се е родил научен, нали?
Милен, разгледай сайта или си избери програма, която да натоварва жялото тяло (някъде по едно упражнение за група), която да правиш 2-3 пъти седмично. Можеш да сменяш (редуваш) две упражнения за група от тренировка на тренировка.
Прочети за основните принципи в спортното хранене. Започни да спазваш някакъв режим (общ). За момента не са ти необходими хранителни добавки. Ако се храниш правилно и обилно, ще имаш много добър успех, повярвай ми. Добавките се приемат, в случай че нямаш възможност да се храниш достатъчно и/или качествено. Използвай ги само в краен случай. Те затова е казват добавки, а не храна. Към креатин и други боклуци те съветвам да не прибягваш никога. Претоварват ти организма и постигнатото по този начин се запазва далеч по-малко време. Надявам се да си разбрал поне отчасти как стоят нещата, но трябва и да се постараеш малко. Чети, образовай се, научавай все повече и повече, това е пътят.
Поздрави :)

WO

03.02.05
11:18

винаги когато искам да кажа нещо по дадена тема, стигна до края й и видя мнение на Martin се чувствам безполезен !!! той е казал всичко, което е трябвало...milen_blg, единственият съвет от мен е да прочетеш още веднъж поста на Martin и да си търпелив  :D

03.02.05
11:48

Еееее, чак пък толкова. :lol:  Винаги може да се добави нещо, то затова хората издават книги  :D

03.02.05
20:18

за начинаещ много добра програма е тази
понеделник:гръб и трицепс
вторник:почивка
сряда:бицепс гърди
четвъртак:почивка
петак:крака и рамо
:wink:

03.02.05
23:17

wolf_ ако си ги права вторник четвъртък и неделя нема проблеми нали. ^MaD^ се смее че започвам с почивка ама аз и повечето тука сигорно мислим че нема започване на седмицата а има започване да тренираш и то е само веднъж като започнеш да се занимаваш с фитнес аз почвам във вторник после четвъртък и неделя защото в тия дни сам най-добре с времето. ^MaD^ сигорно разбра.

03.02.05
23:48

Винаги съм казвал че преди да почнеш да тренираш трябва да се прочете доста отложи за месец  тренировките и прочети всичко възможно ще ти е от полза и ще имаш по добър разтеж като знаеш какво правиш

04.02.05
09:41

Имах превид, креатина би попретоварил някои вътрешни органи. Не ми се задълбава в тази тема, защото съм предубеден :D

04.02.05
09:45

Абе нека тренира, натуралните трябва да тренираме и не сме като зобарите да си седиме в къщи и да тъпчем и да растем еми не става. Яко трен и това е!
по-здрави

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1