28.05.09
10:41
До колкото знам пулоувара разширява гръдния кош но съм чел че това зависи и от годините на трениращият и че пимерно при 20 годишен човек няма да има ефект.Аз съм на 18 и правя пулоувар от около 1 месец.Ште има ли ефект при мен или това за годините са глупости макар че според мен има логика на около23-4 год костната системе е напълно развита.
На кратко казано жъпросът ми е късно ли ми е да вкарвам пулоувар в тренировката си?
28.05.09
10:57
Виждал съм култорист на 30тина години да го прави та надали е излишно.
28.05.09
11:00
Толкова грамотно пишете... :)
28.05.09
11:04
Абе к’ви са тия тъпи забележки немога да разбера. Това е форум за фитнес. И да пиша с правописни грешкия моя си работа, с к’вот мога помагам ако мога... мисля, че това е важното в крайна сметка.
После защо се създавала лошата слава на фитнес феновете, че били неграмотни :D Съжалявам за офтопика, просто не се удържах.
казано от Цеков на 28.05.09, 10:57:
Виждал съм култорист на 30тина години да го прави та надали е излишно.
Прави го не заради гръдния кош, а за да тренира гърдите и гърба.
28.05.09
14:05
И мускулчетата на ребрата (:
28.05.09
14:51
казано от Цеков на 28.05.09, 11:04:
Абе к’ви са тия тъпи забележки немога да разбера. Това е форум за фитнес. И да пиша с правописни грешкия моя си работа, с к’вот мога помагам ако мога... мисля, че това е важното в крайна сметка.
Ти колкото помагаш с фитнес,толкова пречиш с правопис.Форум за фитнес е,но официалния език е български.
казано от Стефан Петров на 28.05.09, 14:05:
И мускулчетата на ребрата (:
Сератуси.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 28.05.09 14:51.
Няма за какво да се извиняваш. Това е срамно и недопустимо!!!
казано от Калоян Янкулов на 28.05.09, 11:34:
После защо се създавала лошата слава на фитнес феновете, че били неграмотни :D Съжалявам за офтопика, просто не се удържах.
казано от diablo91 на 28.05.09, 10:41:
На кратко казано жъпросът ми е късно ли ми е да вкарвам пулоувар в тренировката си?
Никога не е късно. Но по мое мнение не е толкова ключово упражнение за гърдите. Поне не при всеки дава добри резултати.
30.05.09
00:09
казано от Стоянчо на 29.05.09, 18:03:
казано от diablo91 на 28.05.09, 10:41:
Никога не е късно. Но по мое мнение не е толкова ключово упражнение за гърдите. Поне не при всеки дава добри резултати.
Мен ме съмнява ,че закача гърдите или гърба,усещал съм го само в сератусите и толкова.
ПС: Оо и в трицепса. ;)
Мнението беше редактирано от BusyMan на 30.05.09 00:10.
Би трябвало да закача гърба,но като цяло самото движение с дъмбела е малко ограничено - с доста малка амплитуда,в сравнение с истинския пуловер,който се изпълнява на машина,която за съжаление явно не е проникнала до нашите географски ширини - навремето си е било революционно откритие - все пак е единственото движение,изолиращо гърба(широкия гръбен),премахващо изцяло работата на бицепците.Но пак,с машината движението започва с ръце,извити зад главата и свършва чак с ръце,свалени отстрани на тялото,повече от 180* амплитуда,докато с дъмбел може да вдигаш само до вертикал и затова може би не се усеща от болшинството трениращи.
11.06.09
15:52
И в моя град има фитнес с такава машина, но не ходя защтото атносферата е отврат.Залата е в голяма маза,част от уредите с правени ръчно(в смисъл че собственика си ги е правил сам,лостовече са ръждясали и редовно смърди на канал.
включи пуловера в програмата за гръб, ако си над 20 години, ефект от разширяване на гръдния кош няма да има, гърба ще ти порасне де. Пуловера е едно от любимите упражнения на Арнолд за гърдите, но според мен просто генетично си е с големи гърди човека, та ако искаш големи гърди, прави лежанка - хоризонтална и горен наклон и си свиркай.
Мнението беше редактирано от arniman на 11.06.09 16:01.
Тай като в ББ теам не е дадено тва упражнение го има в 1 друг сайт дето е обяснено подорбно
http://www.fitnes-bg.com/%D4%E8%F2%ED%E5%F1/_%D3%EF%F0%E0%E6%ED%E5%ED%E8%FF/%CF%F3%EB%EE%F3%E2%FA%F0_-_Chest_20070316202/
казано от diablo91 на 11.06.09, 15:52:
И в моя град има фитнес с такава машина, но не ходя защтото атносферата е отврат.Залата е в голяма маза,част от уредите с правени ръчно(в смисъл че собственика си ги е правил сам,лостовече са ръждясали и редовно смърди на канал.
Hardcore.
дай ми дискове лост и висилки и глей кво става.
Аз съм на 16, и от 2 месеца правя пулоувър, според мен освен, че разширява гръдния кош, като разтяга ребрата и гръдната кост, включва и мускулните групи, на гърба, на гърдите, рамената, трицепсите и други малки мускулни групи, правя го по 4 серии по 16 повторения. Доволен съм... :)
А за пуловъра какво е по- добре - по трудно изпълнение с едва направени 15 повторения с голяма тежест или по- чисто, но с по- малка тежест?
Не много голяма тежест, не е за маса или за голямо натоварване, :) Толкова колкото можеш да направиш 12-15 след като си свършил с тренировката си за гърди/гръб... Тоест колкото сили имаш за 3-4 серии по ~15 повторения. :)
абе колеги я да ви попитам за уреда. с какъв хват го правите, защото в моя фитнес всеки различно разправя. аз лично го правя с лакти гледащи към мен. и хвата колко широк трябва да е ? на широчината на раменете или как ? Трябва ми за разширяване на гръдния кош.
казано от Thrashmetal на 11.06.09, 17:31:
Hardcore.
Hardcore&тетанус :-P
Никола - може би, най-близък вариант за описаното от теб е пулоувър с щанга(със сгънати ръце) от обратен лег.
аз нищо не съм описвал бе :)
разправях че не ти трябват много машини за да тренираш качествено
казано от С7АЛК3Р на 14.06.09, 16:45:
Упс, грешка. Твоя адаш е писал за машината. :)
Сори. :)
Здравейте, реших да не правя отделна тема за пулоувър упражнението, защото като се разрових в архивите на форума, има поне 10 теми с такова заглавие, та реших да пиша с последната тема за пулоувър, значи въпроса ми е, тренирам през ден, и правя пулоувър по 2 до 3 серии във всяка тренировка, тоест, когат тренирам гърди го правя, за гръб също го правя, и с клекове го комбинирам, не го правя твърде тежко, в края на тренировките го правя, като изключим суперсериите + клек. Някакви странични ефекти, нещо лошо да има?