27.05.09
02:31
Здравейте,
пише ви един от онези върящи по улицата мъртъвци, които като ги видите, се чудите аджаба тоз как има пари за дрешки и за бензин в колата, пък не може да си вземе нещо да хапне, ходещ труп, скелет по джапанки, клечка, маркуч, Люкскайкокъл или просто поредният студент без апетит.
Положението:
С една дума - сериозно. Текущото ми телосложение е най-вече свързано със занемарения ми начин на живот, няма да навлизам в подробности. Може би, ако се хранех нормално се очакваше да съм от онези просто слаби хора, уви не съм просто слаб, аз съм критично слаб. И така, да изредим основната информация, която г-дин Недков препоръчва да присъства.
Възраст: 20 г.
Тегло: 57 кг.
Ръст: 187 см.
Гръдна Обиколка: 93 см.
Активност: Средна.
Колкото до бивши хранителни режими, да, преди шест месеца се бях хванал да хапвам повече, без да му мисля много много какво, тъй като според един приятел пеща ми за калории изгаря всичко толкова бързо, че мога да я тъпча с каквото искам, поне докато направя някакви нормални килограми за да излязла от категорията ‘Призрак’ и да влязла в ‘Слаб’.
Първата ми спирка, за “Слаб” е 70кг.
Втората ми спирка, за “Добре изглеждащ” е 85кг, вече с тренировки.
Най ме е яд, че съм добре сложен като кости и структура, благодарение на родителското тяло, с широки рамена и голям гръден кош, по които уви няма и грам месце. Кожа и кости, както се казва. Реших да си спретна някакъв хранителен режим, без да внимавам много много какво точно има в него, тъй като приятели, сами виждате, че каквото и да лапна общо взето все тази. Мазно по мен не е имало в 20 годишната ми история.
Реших да си взема гейнър, всъщност взех си, и да си направя някакъв относителен хранителен режим, който да следвам, било то стирктно или просто да подпомогне амбицията ми и да принесе малко сериозност.
Все още не смятам да започвам тренировки в зала, докато не възстановя критичните загубени килограми от немърливия ми начин на живот.
И така, негова милост хранителният режим:
Общо Kcal: 4100
Общо Протеини: 260
Общо Мазнини: 100
Общо Въглехидрати: 460
Бележка: Закръглих числата, но все пак да се има в предвид, че едва ли са свръх точни, и въпреки това се старах максимално.
Бележка 2: Осъзнавам, че при много от вас хранителният режим е с доста по ниско ниво на дневни калории, но нека не забравяме, че метаболизната ми печка работи с пълна пара.
Закуска, първа
- Шест Белтъка
- Кофичка Кисело Мляко
- Банан (1 бр.)
- Овесени Ядки (100 гр.)
- Gainer
- Прясно Мляко (300 мл., с гейнъра)
Закуска, втора
- Банан (2 бр.)
- Препечени Филии с малко Краве Масло (2 бр.)
Обяд, първи
- Пилешко (200 гр.)
- Китайски Ориз със Зеленчуци (200 гр.)
- Хляб Препечен (2 бр.)
Обяд, втори
- Макарони/Спагети - една мъжка порция.
- Кашкавал (100 гр. настърган)
Вечеря
-Пилешко (200 гр.)
- Салата - Шопска или Зеле с Марули и Моркови
- Хляб Препечен (2 бр.)
30 минути преди лягане
- Gainer
- Прясно Мляко (300 мл., с гейнъра)
Основните ми въпроси късаят правилното разпределение на хранителния ми режим, и дали има нужда от основни корекции, и/или заместители/добавки. Да се има в предвид, че ще разнообразявам месото и понякога макароните ще бъдат заместени от някоя домашна вкусотия, сготвена от родителското тяло, но като цяло обожавам спагети. Всякакви допълнителни съвети към скелет като мен, както и всички други скелети, които може би ще прочетат някой ден, са добре дошли.
Благодаря на отзовалите се в аванс.
Скоро можем и един дневник на ходещият скелет да направим, току виж съм амбицирал колегите. :”)))
П.С.: Извинете ме при допуснати груби грешки и неточности, ще ги коригирам с ваша помощ.
Темата беше редактирана от Somenone на 27.05.09 05:30.
27.05.09
08:07
Нека храненето преди лягане да ти е втората закуска, а преди лягане хапни извара с ядки/натурално фъсъчено масло(без захар)/зехтин/маслини, каквото си избереш от тези. А иначе добре си започнал с хранителния режим, но само да уточниш какво разбираш под средна активност и до сега как си хапвал, защото ако досега си бил на много малко калории е хубаво да ги покачиш постепенно за 2-3 седмици.
Мнението беше редактирано от difference на 27.05.09 08:08.
Първо, благодаря за отговора. Въпроси и отговори по ред на поста ти.
За активността:
спортувам от време на време, поне 1път седмично (не фитнес). Имам излизания, все пак съм студент, и така.
За размяната, не те разбрах добре:
- 1: Имаш предвид да изместя втората закуска като хапване преди лягане? И там да го оставя празно, минавайки направо към обяд?
- 2: Или да изместя гейнъра който вземам вечер като втора закуска, замествайки хапването преди лягане с посоченото от теб. Ако ще измествам гейнъра като втора закуска, то първото приемане на гейнър остава ли, три часа по рано в Закуска първа?
Хапването до сега:
И да, напоследък бях не просто на малко, на адски малко калории, от 1 до 2 псевдо ядената на ден състоящите се в някаква глупост. Бях чел нещо за свиване на стомаха и прочие, не знам до колко вярно. Вярно или не, ще те послушам и ще забавя темпото поне до края на месеца. Така или иначе идва сесия до 20’ти юни и по естествен път ще ми се намали вниманието към хранителния режим, че работата с поправките е сериозна. :”)
Въпроси:
1: Четейки днес из форума, мернах усвоявана на белтъчини, и гледайки си закуската съдържа прекалено много белтъци. С други думи, доста над ключовите 30-40г. Уместно ли е да я разхвърлям и нея, тъй като 6’те белтъка + гейнъра са доста повече от 30г протеин, и ако излишното се изхвърля от организма, то тогава за какво се тъпча.
2: Някаква опастност от стрии при бързото покачване на килограми в първите няколко месеца? Не знам прав ли съм, но очаквам поне по 3 килограма за първите два месеца и забавяне от там нататък. Ако има такава, как да я избегна? Ако не, здраве да е. : )
3: Всъщност, решил съм както казах да не тренирам още, но имам възможността да правя базови тренировки в двора с две гири до 18 килограма и “крива щанга” до 40, както и фитнес пейка с регулируем наклон. Да подкарам ли някакви основни упражнения, които всъщност са доста с двете гири и кривия лост, или да изчакам?
Мнението беше редактирано от Somenone на 27.05.09 10:56.
27.05.09
11:10
Тренировки задължително иначе няма смисъл да се тъпчеш като няма да извлечеш нищо.На 20г мускулатурата вече е почти спряла да се развива и без тренировки нищо няма да качиш освен излишни манини.Стрии могат да излезнат,но с твоя метаболизъм едва ли ще качиш толкова рязко.За белтъчините.Да до 30-40гр макс на всеки 3 часа.
Интересно. Благодаря за отговора, мислех, че ще възстановя някакви нормални килограми от липсващите много такива. Но явно съм си “изял” мускулите буквално и съм се заблуждавал, ahah. С двете гири, и кривия лост и пейката с променлив наклон и стойка за скотово мога да правя голям набор от упражнения, съдейки по статиите.
Някакви по-частни съвети към серии, повторения и упражнения? Добре ли ще е да започна и с коремни, лицеви и клекове с лична тежест?
За белтъка, ще ги сметна пак и може да поразхвърлям тези закуски след като ми отговори difference. :’)
Мнението беше редактирано от Somenone на 27.05.09 11:19.
27.05.09
11:24
Не пречи да си купиш профилактично нещо против стриите. Има по-евтини мазила, има и такива от над 30лв. Отделяш няколко лева месечно и няколко минутки на ден, но така може да си спестиш много...
Мазила? Целия ли подлежа на мазане или бицепси, бедра и корем? Дай конкретни имена на продукти, ако знаеш.
Мнението беше редактирано от Somenone на 27.05.09 11:39.
27.05.09
11:50
казано от Somenone на 27.05.09, 11:36:
Мазила? Целия ли подлежа на мазане или бицепси, бедра и корем? Дай конкретни имена на продукти, ако знаеш.
Маслото на ‘Икаров’ е едно от най-евтините (около 6лв). Не мирише много хубаво. По-нагоре ти идват продуктите на ‘Нивеа’ - 20-30лв, след това безпорният фаворит ‘Мустела’ - малко над 30, а вече много нагоре идват елитните марки...
По принцип се маже 1-2 пъти дневно след душ. Може да си мажеш и мускулните групи, които ще тренираш, преди тренировката. Най-добре е да следваш указанието на дадения продукт.
Като начало питай майка ти имала ли е стрии по време на и след бременността си с теб, както и при други резки изменения на тялото - малко или много имаш като нейната кожа...
А бе хора какви мазила ,вие все едно го подготвяте за качване на 10 кг за 1 месец?!
Моя съвет към автора е да яде всичко ,колко може повече и най-вече сладко и мляко.Той едва ли се притеснява дали ще качи 2,3 кг мазнини и ще стане дебел.Почни с хапването и после ще се мисли за тренировки,защото все пак са си необходими ако искаш и да изглеждаж добре,не само да си по-тежък.
Бе всичко е до кожа предполагам, както казва Oranje, имам приятели със стрии след няколко месечен фитнес и обилно хапване, и хем са едри такива, не кожата им да е прилепнала към кокала като при мен.
Kilima7, сладкото, нямаш проблем! Мазнините не ме бъркат, скоро дебел няма да стана, ако някой ден започне да ми се губи релефа и да не се харесвам (не че сега се харесвам), ще започна да мисля и за тях. Колкото до 10’те килограма, аз тези за половин година ако ги кача, пак ще се радвам много.
Целта ми е 12 килограма до Октомври, комбинация от мускули и лека мазнина, защото предполагам в момента и стандартното мазно си ми липсва. Не знам постижимо ли е, но дори да не е, ще гледаме да сме максимално близко. :’)
27.05.09
12:13
Няма какво да чакаш за тренировките с тежести ами направо си ги почвай особено с толкова мн калории.За хранителния режим,разбирам че мега трудно качваш но все пак 260 гр протеин за 57кг са прекалено много, 130-140 гр са ти повече от достатъчни, като гледаш да са от възможно най качествен източник и да са в разпределени в 5-6 яденета през около 3 часа.Въглехидратите си ги остави така около 7-8 гр на кг също в 6 общо (400-450).Все пак досега като не си се хранел както трябва би трябвало да има ефект,но почни плавно да увеличаваш храната и постепенно за 2-3 седмици да навлезеш в същината на режима.Задължително почни да тренираш,за да извличаш максимална полза от здравото хранене и като увеличиш теглото си увеличаваш и с по 2-2,5 гр протеина със всеки кг
П.С дето питаш дали е постижимо.Аз мисля да все пак от 2 яденета да скочиш на 6 и то стабилни яденета ако вс е както трябва няма просто как да не качиш+силова тренировка
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 27.05.09 12:16.
Еми, поредния, който споделя мнението за почването на тренировка от сега, така че почвам тези дни. Протеина не виждам как ще го сваля, тъй като ако погледнеш режима, на пръв поглед нищо, но по таблиците ми излезе много. Може да бъркам някъде със сметките, но 200гр има със сигурност. То само 6 яйца според таблиците са около 100гр протеини?
Колкото до яденетата, мисля че примерния ми режим, който смятам да следва не показва две яденета. Защо казваш 2? Или визираш предишното ми хранене. :“D
27.05.09
12:31
казано от Somenone на 27.05.09, 12:28:
То само 6 яйца според таблиците са около 100гр протеини?
1 кокоше яйце съвсем не тежи 100гр!
Едно нормално яйце е около 53гр. и ти дава 7гр белтък. Сигурно си гледал за 100гр в таблицата, но цифрата за 100гр яйца не се отнася за 1брой яйце.
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 27.05.09 12:34.
27.05.09
12:49
Сутрин си яж и жълтъците, замени пилешкото със свинско или каквото и да е по-мазно месо, яж бекони и мазни сирена, те са доста калорични, но и полезни, ядки сурови също. Млеката пълномаслени. Наблегни и на маслото - прави убийствени комбинации от мазнини и въглехидрати - тирамису например:) Щом ти е толкова бърз метаболизма мазно+захар ще го забави малко със сигурност.
ПП. И тренирай! Тежко и никакво кардио :)
Мнението беше редактирано от Венцеслава Атилова на 27.05.09 12:49.
Всъщност си прав, объркал съм се. Мерех на 100 грама всичко по таблиците, но като минах към графата с яйца мозъкът ми прие, че са на бройка. Глупаво беше моя страна, знам, че не тежи 100 грама. Значи протеина е по малко, отива към 200, което предполагам вече се доближава към посоченото от теб.
Венцислава, жълтъците не ги понасям. Малко трудно да заменя пилешкото, най-удобно ми е а и мога да си правя хапки сам, но родителското тяло често готви разни мазни манджи със свинско или телешко, така че едно от яденетата непременно ще е мазничко. Ядки обожавам, ще ги вкарам през целия ден. Фъстъци и Кашу, добре ли звучи? (аз да пробутам любимите ми, ахах)
Благодаря Ви много! :”)
Само да си събера всичката информация и ще започна един дневник, за лична мотивация и да ми се карате по-често.
Мнението беше редактирано от Somenone на 27.05.09 12:58.
27.05.09
12:59
Ако не смяташ протеина от ориз, овесени ядки и тем подобни - слизаш и доста под 200гр за ден :)
27.05.09
13:14
казано от Somenone на 27.05.09, 12:56:
Всъщност си прав, объркал съм се. Мерех на 100 грама всичко по таблиците, но като минах към графата с яйца мозъкът ми прие, че са на бройка. Глупаво беше моя страна, знам, че не тежи 100 грама. Значи протеина е по малко, отива към 200, което предполагам вече се доближава към посоченото от теб.
Венцислава, жълтъците не ги понасям. Малко трудно да заменя пилешкото, най-удобно ми е а и мога да си правя хапки сам, но родителското тяло често готви разни мазни манджи със свинско или телешко, така че едно от яденетата непременно ще е мазничко. Ядки обожавам, ще ги вкарам през целия ден. Фъстъци и Кашу, добре ли звучи? (аз да пробутам любимите ми, ахах)
Благодаря Ви много! :”)
Само да си събера всичката информация и ще започна един дневник, за лична мотивация и да ми се карате по-често.
като са мазни - настоявай да ги готвят със свинска мас, сланина или масло, слъчогледовото както и всички растителни масла са доста опасни след термична обработка. Фъстъци и кашу е супер - само гледай да се сурови, че и те са мазнини и те са растителни иииии термична обработка.... сещай се. За жълтъците - лошо - в тях има холестерол а холестерола е главен участник в синтеза на тестостерон. Повече тестостерон = повече мускули. Пробвай се да си направиш бъкани яйца с кашкавал, масло и бекон - толкова са вкусни, че хич няма и да ги усетиш жълтъците :)
Масълце <3. Жълтъци в яйца на очи предполагма пак стават, с малко кашкавал да взема от твоята идея. Само някой да ми покаже как стават, и с малко червен пипер ала вкусотиите на баба.
27.05.09
15:33
Ако не друго, забелязвам, че от както започнах да хапвам повече имам апетит и усещам глад, до преди това можех да изкарам на чипс, вафли сникърс и кола по 2-3 дена.
Ядох преди 4 часа обилно, и сега ми къркорят червата от глад. Явно апетитът се събужда с хапването и с четенето на пикантни рецепти.
27.05.09
19:23
Под размяна имах впредвид втората закуска я махаш и на нейно място ти идва яденето преди лягане, а преди лягане хапваш извара с зехтин/ядки/натурално фъстъчено масло/маслини или други продукти, които съдържат “полезни мазнини”(по-просто казано). Твоя индекс на активност при тези дейности е нисък. На ядене, при твойте килограми, най-много 40гр. белтъчини, гледай средно да са 30-35гр. . Започни да кажем от 2600 калории като увеличаваш до 3400-3500 да кажем. Мазнини си осигурявай от храни като ядки, зехтин ... и гледай да са по 80гр. на ден някаде, може и 100 понякога - зависи. От стрии винаги има опастност. Преди си мислех, че съм с по-еластична кожа, но като почнах да се “цепя” ... така че си вземи някакъв крем или бебешко олио превантивно. Тренировката е задължителна, ако може така да се каже. С тези гири, щангата и пейката може да правиш много неща, а ако има наблизо и успоредка с лост за набиране(и естествено, ако можеш да правиш кофички и набирания) то тогава става перфектно. Гейнера си е за закуска, втората доза ще ти е след тренировка, а втората закуска в такъв случай може да е тази - Банан (2 бр.), Препечени Филии с малко Краве Масло (2 бр.) + 300мл. мляко + няколко белтъка, тоест това ти е втората закуска а преди лягане извара с ядки/маслини...
Мнението беше редактирано от difference на 27.05.09 19:25.
27.05.09
20:43
Така,те хората ще ти кажат за храненето,аз да споделя малко за тренировките ти.
Забранено (или поне високо непрепоръчително) е да правиш всякакви изолиращи упражнения като разнообразните скрипци,машини и въобще упражнения за малките мускулни групи.Просто няма смисъл.Докато се тъпчеш с храна прави само базови упражнения - тяга,клек,лег преса също става,лежанка,раменни преси,гребане с дъмбел/лост,мечка,може да включиш и набирания.
Целта ти е да ставаш по-силен,като внимаваш за контузии.Концентрирай се върху работните си килограми,важно е тях да вдигнеш,преди да стигнеш 75кг въобще няма да говорим за мускулна маса,трябва да се изгради основа някаква.
Вярвам,че до 69-70 кг няма да ти е трудно да стигнеш.Не се притеснявай от омазняване. :)
Мнението беше редактирано от BusyMan на 27.05.09 20:46.
Чета и се чудя на ентусиазма с който ми отговаряте, надявам се някой ден, когато поназнайвам малко повече да съм от полза на другите.
difference, сега те разбрах, ще го направя така и ще намаля малко дневния прием поне до средата на Юни;
DeadManWalking, наистина и тази част е от значение, тъкмо се канех да питам какво що по подробно. Казваш да не се занимавам с упражнения за отделни групи, въпросът ми е работата със гири/дъмбели за бицепс, трицепс и гърди да я избягвам ли, т.е брои ли се като вдигане за определени групи. Примерно, аз като новак, се сещам за най-простото вдигане на гири за бицепси, с леко извъртане в края.
Останалите си ги гледам от картинките из сайта, мъчейки се да ги правя по същия или близо същия начин. Като стигна 75 кг, дай Боже, пак ще говорим. Наистина сега не мисля за която и да е била част от тялото, освен гърдите понеже са доста изостанали, но да предположим, че докато стана 75 ще ги пооправим с лежанка и дъмбели. (Снимки и дневник, скоро!)
А за честотата на тренировките? Понеже за момента мисля да “загрея” няколко месеца в гаража с наличните регулируеми гири с максимална тежест 18кг, и кривият лост с максимална тежест 40кг, и пейката с променлив наклон. Да деля ли тренировките като повечето през ден, или някаква друга схема, сплит или както му викате там на по-точния език. Смятам да правя всичко, без да деля крака или ръце и т.н в различните дни, с други думи цялостна тренировка. Правилно ли е?
Мнението беше редактирано от Somenone на 27.05.09 21:18.
27.05.09
22:19
Ами и да и не - да в смисъл да правиш тренировки за цялото тяло и не в смисъл не такива каквито ти си представяш. Наистина Deadmanwalking ме подсети, че никой не казва за тренировките. Тренирай както каза той, базови упражнения като кофички, клек хиперекстензии/тяга, лежанка, гребане с щанга, набирания ... упражнения със свободни тежести(а не скрипци и машини) и малките групи ги остави отначалото или включвай по 1 упражнение за тях. Поразтърси се за кръгови тренировки из сайта и тренирай така месец-два. Тази пейка е хубава, но аз не попитах дали има куки, на които да оставяш лоста и ако няма ще е хубаво да си направиш.
27.05.09
22:21
2 дена тренировки 1 ден почивка е най добре(поне за мен) .Ти ще си го усетиш как ти е най удобно във времето .. А да добавя като си уморен не се прави на герой .. тренирай тежко с базови упражнения ..
Цялостната тренировка е до време. Започни с нея но след определен период около месец предполагам смени със сплит. А във фитнеса не слушай пуберите (и аз влизам в тая категория де..) кфо ти говорят а само инструктора защото кви лафове съм чувал от тия на мойта възраст не е изтина.
Xeeu3, До фитнес залата има време, пък и имам добра компания с която да ходя, така че “пуберите”, да си гледат техните тежести, освен ако нямат нещо полезно да кажат в формата на съвет, а не присмиваща забележка.
Време имам, опит нямам.
difference, Ще се разровя за кръговите, колкото до пейката е приспособена само за скотово, за лег “става”, но до определено време, защото трябва да оставям тежестта на гърдите си при започване и приключване, което предполагам никак не е желателно, нищо че килограмите не са големи.
Айде в леглото, че с тва неспане не е добре за килограмите. До утре.
Мнението беше редактирано от Somenone на 27.05.09 22:34.
28.05.09
05:37
Ами и аз това имах впредвид. Могат да се заварят 2 железа , на които да завариш куки. А иначе сега се сетих, че съм пропуснал, тренирай 3 пъти в седмицата. Това ти е напълно достатъчно.
Мнението беше редактирано от difference на 28.05.09 05:37.
Според мен ще допуснеш сериозна грешка, ако в началото се захванеш с тези импровизирани пейки и дъмбели по 5кг. Имай в предвид, че в началото на тренировъчната дейност тялото се стресира и качваш най-много тогава. Аз на твое място не бих изпуснал такъв “кик старт” ;-)
пример: когато аз започнах да тренирам в началото (преди 7 год) с не много читав хранителен режим, но с посещение на фитнеса 3 пъти седмично за 3 месеца качих 5 кг + доста сила
силно се съмнявам, че резултата щеше да е същия с 2 гирички в домашни условия :)
28.05.09
08:24
Искам и аз да помогна—тахан!
натурален обаче... Съдържа около 20% белтъчини и над 50% много полезни мазнини... И е полезен за храносмилането...
Но понеже натуралният тахан е малко горчив, смесвай го с малко мед за овкусяване и става екстра!
Мнението беше редактирано от theykilledkenny на 28.05.09 08:25.
Rafael, дъмбелите са до 18кг, а не 5, а лоста е 40 - което е доста над удобното в момента за мен тегло. Де се вика, аз се пъна на 10 лицеви.
Колкото до фитнеса, съгласен съм, че ще е по добре да ги правя тези три тренировки там, вместо вкъщи, и със сигурност успехът ще е поне на половина по голям, ама някак си се чувствам излишен след всичките грамади наоколо. Наречи го комплекс ако искаш. Колкото до качването, то и аз качих 8 килограма за месец и половина - два при предното качване, понеже съм много под нормата, но едва ли тенденцията ще се запази след няколко килограма отгоре. Уви тези 8, отново свалих половината от тях.
thekilledkenny, Тахан? За Тахан-халва ли иде реч или за някакъв натурален вид на Тахана, който е неизвестен за мен.
difference, то куки куки, ама играчка работата, май по добре да влизам във фитнеса възможно най-бързо както казва Rafael. ;)
Мнението беше редактирано от Somenone на 28.05.09 13:14.
28.05.09
11:36
Не е проблем 2 тренировки във фитнеса, където да обърнеш внимание на тежките базови упражнения и 1 да ти е в къщи с това, което имаш. Въпрос на подредба на тренировъчния сплит, макар че и кръгови за цялото тяло да започнеш, пак може единия от трите дни в седмицата да си ги правиш у вас...
28.05.09
12:16
казано от Somenone на 28.05.09, 11:26:
thekilledkenny, Тахан? За Тахан-халва ли иде реч или за някакъв натурален вид на Тахана, който е неизвестен за мен.
difference, то куки куки, ама играчка работата, май по добре да влизам във фитнеса възможно най-бързо както казва theykilledkenny. ;)
Продават натурален тахан по диетичните магазини и на диетичните щандове/рафтове в големите супермаркети...
Това да влизаш по-бързо във фитнеса не съм го казал аз, но го подкрепям :D
Обърках малко Kenny, сорка. Ще помисля върху този съвет, но поне малко да заякна. ;)
Благодаря отново за съветите.
То хубаво, че са тежички дъмбелчетата и лоста, но колко упражнения може да изпълняваш само с тях??? Задължително ще имаш нужда от лост за набиранки, скрипец и сгъваща се пейка за горна част на гърдите и раменни преси...
Тези “грамади” като са стъпили за първи път във фитнеса или са били със сходна на твоята структура или са били дебелаци с наднормено тегло :-) Никой не се е родил с 45 см ръка и 10% подкожни мазнини. Няма от кой да се комплексираш и от какво да се притесняваш. Дори в повечето случаи по-напредналите се отнасят с разбиране към “новобранците” и им помагат. Все пак нали и те са тръгнали от там... ;-)
29.05.09
12:10
И винаги да си зареден със
http://www.snickers.com/default.htm :)
Това не е реклама, просто хранителните стоиности които предлага това десертче в твоя случай са жизнено необходими :)
“Лекарска рецепта”
По два пъти на ден от големия сникърс (тоя дет е на две в пакетчето:) )
Отделно набивай на овеса и тренирай.
Тези дни таман хапнах един малък комплект от тези, около шест. Не знам колко добре влизат в диетите на клечки като мен, но пък така или иначе ги обожавам. Хранителна стойност около 400ккал за 80гр, не е зле.
На моменти се чудя, кое е по-кофти, да можеш да ядеш каквото си искаш и да не можеш да качиш, или да не можеш да ядеш каквото си искаш и пак да качваш много.
29.05.09
18:41
Ами Rafael, всъщност скрипец не му трябва(ако както казах има в близост лост за набиране и успоредка), до колкото разбрах пейката му е регулируема, а раменните преси може да ги замени с войнишки, но естествено, че си е най-добре в залата там си има и лост за набиране и успоредка и щанги и тежести ... абе всичко. Както ти казаха другите никой не е влезнал в залата с 41см. ръка и 125см. гръдна обиколка, релефен, всички са били или слаби или с наднормено тегло. И ако искаш да знаеш противно на очакванията ти точно тези големите не си мислят “глей го тоя само ще се пречка, к’во прай в залата”, а ще си викат ей браво, момчето е решило да тренира. Колкото до хапването на тези десертчета, не е вредно от време на време да похапваш, но не и постоянно. Тук вече не става въпрос за качване на мазнини, а за качване на кръвната захар ...
Мнението беше редактирано от difference на 29.05.09 18:43.
30.05.09
09:21
казано от Somenone на 27.05.09, 02:31:
Все още не смятам да започвам тренировки в зала, докато не възстановя критичните загубени килограми от немърливия ми начин на живот.
Спорта стимулира тестостерона, а с твоя метаболизъм без тренировки (каквито и да били) храната само ще минава през теб без да качиш и кило. (знам го от личен опит)
31.05.09
20:38
пич обясни ми къде по дяволите го събираш това ядене O_O.И от къде имаш толкова много апетит за ядене...
казано от no_smoking на 31.05.09, 20:38:
пич обясни ми къде по дяволите го събираш това ядене O_O.И от къде имаш толкова много апетит за ядене...
no_smoking, яденето дори ми се струва малко като хранителна стойност, защото все още не съм сигурен колко точно горя на ден от “стоене” - със сигурност цифрата е голяма, той ефекта се вижда.
От друга страна, че е много храната - много е. Дали ми се яде толкова? Ни най малко. Дали искам цял живот да съм 60 килограма на почти два метра ръст. Не, благодаря.
Така че с апетит или не, тъпча на сила, няма как.
:”)
Имам нов въпрос към останалите. Когато говорим за пилешко, във какъв вид то е най-добро от към хранително съдържание? Аз лично въртя пиле на грил, гърди на хапки и пилешко филе с някакво покритие отгоре - това го продават замразено и само го хвърлям в тигана.
А и още нещо, тъй като ми казахте дори и мазничко да не се притеснявам да хапвам поне за сега, че дори и сладко - пържени картофи в моето състояние?
Мнението беше редактирано от Somenone на 31.05.09 22:35.
01.06.09
06:43
Симпатяго, пържените картофи трябва да си ти преди лягане даже :)