30.05.09
14:59
Напоследък си обаждам по 3 на ден, един на закуска, и по 2 като “снак” със суроватка.
Нали е с нисък ГИ, ама се чудя да не прекалявам, карбовете ми идват само от овеса и от грейпфурта.
Ако ОКБ-то ти позволява защо не :) Не забравяй , че грейпфрутът е естествения бърнър ;)
Все пак внимавай, защото до колкото знам в грейпфрута се съдържат вещества който са вредни за организма, така че май не е добра идея да се консумира в големи количества :)
Има истини,но има и неточности в горното мнение.В грейпфрута има бергамотин и дихидроксибергамотин,които оказват влияние върху важен ензим за обмяната на веществата.Но колегата да не се притеснява тъйкато това се отнася за:
-Жени,които са в менопауза или пък доскоро са имали.
-Хора,които са на различни видове лекарства.Ако все пак използвате лекарства направете пауза от поне 2 часа между приемането на лекарствата и грейпфрута.
Нещо повече като се поразрових за информация в нета се оказа,че ако се приемат лекарства със сок от грейпфрут в стомаха се получавала смъртоносна отвара.Американските учени направили списък с над 50 медикамента,с които се получавала въпросната реакция.
Мнението беше редактирано от Финдо на 01.06.09 07:16.