01.06.09
11:10
Искам да попитам какво е мнението ви за следния случай. На 18г съм, 73кг, 3 месеца стаж. Понеже горната част на краката са ми мн деликатна зона и лесно се омазняват и усещам как са се омазнили. От друга страна виждам как крака ми расте, с което в крайна сметка крака ми става много голям, което не ми харесва предвид лятото. Според вас дали ще ми помогне ако не да се изчистя в краката, то поне да качвам по чисто ако правя 1-2 пъти в седмицата кардио под каквато и да е форма?
Не 1-2, спокойно можеш да правиш кардио и 4-5 пъти в седмицата. Или след тренировка, или сутрин на гладно.
01.06.09
14:05
Стоянчо е прав до някаде! Но, ако правиш нали по 4-5 пъти кросчета ги прави по-къси, смисъл по 15-20 минути макс, защото след 15-20-та минута почва да се “горят” мускули, а като правиш например по 30-40 минути 4-5 пъти на седмица много ще стопиш. Успех!! :)
Мнението беше редактирано от Cholakoff III на 01.06.09 15:36.
Благодаря за отговорите. Предполагам 3-4 пъти на седмица по 15-20 мин е оптимума. Мисля да правя 2 от тези кардиота на колелото и примерно едно да тичам навън. Относно интензивността на каране/тичане какво бихте казали?
Значи след 20-тата минута започва да се гори мускул? Браво колега - слаб (2)
Кардио се прави продължително с равномерен пулс, именно за това, за да може организма след 20-тата минута да използва за енергия мазнините, респективно да гори тях!
казано от Petar Cholakov на 01.06.09, 14:05:
Стоянчо е прав до някаде! Но, ако правиш нали по 4-5 пъти кросчета ги прави по-къси, смисъл по 15-20 минути макс, защото след 20-та минута почва да се “горят” мускули, а като правиш например по 30-40 минути 4-5 пъти на седмица много ще стопиш. Успех!! :)
Мнението беше редактирано от Иво Радев на 01.06.09 15:21.
01.06.09
15:35
казано от Иво Радев на 01.06.09, 15:20:
Значи след 20-тата минута започва да се гори мускул? Браво колега - слаб (2)
Кардио се прави продължително с равномерен пулс, именно за това, за да може организма след 20-тата минута да използва за енергия мазнините, респективно да гори тях!казано от Petar Cholakov на 01.06.09, 14:05:
Стоянчо е прав до някаде! Но, ако правиш нали по 4-5 пъти кросчета ги прави по-къси, смисъл по 15-20 минути макс, защото след 15-20-та минута почва да се “горят” мускули, а като правиш например по 30-40 минути 4-5 пъти на седмица много ще стопиш. Успех!! :)
Моля те, прочети статията и ми пиши обратно ;) http://www.belchohristov.com/4033.html и специялно това прочети ако случайно не си го видял... “Слагам лек наклон на пътеката (около 5 градуса) и скорост на пътеката около 5.5 км/ч. В началото е хубаво да издържи на натоварването 30 мин, като целта е 45 мин. Защото топенето на мазнините започва едва след около 15-тата минута. Така, хем ще раздвижа цялото й тяло, хем ще и гарантирам ползотворни минути на бягащата пътека. Скоростта е добра като за начало.”
Мнението беше редактирано от Cholakoff III на 01.06.09 15:36.
казано от Petar Cholakov на 01.06.09, 14:05:
Петърчо, айде мойто момче, пак прочети статията (а и не само нея), ама внимателно, и тогава се изказвай ;)
до към 12-15 мин, организма ползва за енергия гликогена, до към 30-40 мин ползва мазнините за енергия (предимно) и след това почва да “гори” мускул. това е при равномерно темпо (крос). при ХИИТ нещата са по-различни