02.06.09
08:40
искам да питам посаветваха ме да го прая тва упражнение знам че се прай 7 серии от доло до половината после 7 от среда до горе и 7 цялоствно..... но искам да знам 21 повторение 1 серия ли е ? и колко серии да прая .
стажа ми е година и малко... и прая смяна упражнението за бицепс ...
02.06.09
09:28
21 си е една серия, прави нормалното за теб - 3/4 серии.
21 повторения са 1 серия ;) Това е любим метод при сгъване с крив лост за бицепс :)
А някой може ли да ми каже какво точно е това упражнение?Също така дали мога и аз да го правя за рацете виждам че е бицепса точно това искам малко да оголемя стажат ми е 6-7 месеца с малко прекасвания.Ама от другата седмица почвам сериозно.Благодаря предварително.
казано от Стоянчо на 02.06.09, 10:34:
21 повторения са 1 серия ;) Това е любим метод при сгъване с крив лост за бицепс :)
А за 21 с прав лост?
с прав лост може да береш ядове с китките и лъчвите (май така бяха) кости на ръцете
Това си е напомпващо упражнение като за край на тренировката, още може да се нарече и изцеждащо. Лично го правя в 1 серия, мисля, че толкова е и достатъчно.
казано от Azazel на 02.06.09, 13:42:
Това си е напомпващо упражнение като за край на тренировката, още може да се нарече и изцеждащо. Лично го правя в 1 серия, мисля, че толкова е и достатъчно.
21 не е упражнение, а е начин на изпълнение, метод на изпълнение. Упражнението си е примерно все сгъеане с крив лост за бицепс. Че изцежда и напомпва, това е факт, но не съм съгласен, че е за край на тренировката и, че 1 серия е достатъчна. Според мен, ако човек реши да изпълнява 21, трябва да го сложи в началото на тренировката, за да може да сложи максимални килограми, с които да може да изпълни правилно и без чийт 3 серии.
Никой не казва, че не може и само 1 серия накрая на тренировката. Всеки както си иска, така да си тренира. Аз просто споделям моето виждане за да се вземе максимума от “21”.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 02.06.09 14:17.
02.06.09
14:25
казано от Стоянчо на 02.06.09, 14:16:
казано от Azazel на 02.06.09, 13:42:
21 не е упражнение, а е начин на изпълнение, метод на изпълнение. Упражнението си е примерно все сгъеане с крив лост за бицепс. Че изцежда и напомпва, това е факт, но не съм съгласен, че е за край на тренировката и, че 1 серия е достатъчна. Според мен, ако човек реши да изпълнява 21, трябва да го сложи в началото на тренировката, за да може да сложи максимални килограми, с които да може да изпълни правилно и без чийт 3 серии.
Никой не казва, че не може и само 1 серия накрая на тренировката. Всеки както си иска, така да си тренира. Аз просто споделям моето виждане за да се вземе максимума от “21”.
Така е! За края на тренировката се слага нещо изолирано, като концентричното например. Ако е чак толкова важно напомпването (да не забравяме, че мнозина си мерят обиколките напомпани) може да се пуснат дроп серийки, да се пробяга по раклата с дъмбели и т.н... Но 21 си е добре да се прави в 3-4 серии, като всяко друго упражнение от програмата, за да има максимална полза от него.