01.06.09
19:40
Здравейте,
наскоро си смених тренировачната програма и преминах от 3 на 4 дневен сплит. Искам да ви попитам следния вариант добър ли е? Става дума дали са групирани подходящо мускулните групи.
1. Понеделник:
гръб - 4 упражнения
корем - 2 упражнения
2. Вторник: почивка
3. Сряда:
гърди - 4 упражнения
предно рамо - 1 упражнение
задно рамо - 1 упражнение
4. Четрвъртък:
крака: 3 упражнения
бицепс: 2 упражнения
5. Петък: почивка
6. Събота:
средно рамо: 2 упражнения
трапец: 1 упражнение
трицепс: 3 упражнения
корем: 2 упражнения
Неделя: почивка
Мерси предварително.
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 11:10.
01.06.09
21:03
Абе не бих казал,че е грешно,но някак си много нестандартно разпокъсано.Пробвай,нема лошо,може да сработи добре при теб,а и тъкмо ще “стресираш” мускулите и току виж почнат яко да растат :)
Наистина нестандартно, но добре изглежда. Само една корекция според мен, 4 упражнения за крака задължително и 3 за бицепс (3-тото да е концентрично сгъване). Защото този ден ми изглежда слаба работа иначе ;-)
Мнението беше редактирано от NSt на 02.06.09 21:34.
Мисля че така е по-добре:
1. Понеделник:
гръб - 4 упражнения
3. Сряда:
гърди - 4 упражнения
4. Четрвъртък:
крака: 3 упражнения
6. Събота:
предно рамо - 1 упражнение
средно рамо: 1 упражнения
задно рамо - 1 упражнение
трицепс: 3 упражнения
Неделя: почивка
Мнението беше редактирано от shemeta на 03.06.09 03:57.
казано от NSt на 02.06.09, 21:31:
Наистина нестандартно, но добре изглежда. Само една корекция според мен, 4 упражнения за крака задължително и 3 за бицепс (3-тото да е концентрично сгъване). Защото този ден ми изглежда слаба работа иначе ;-)
Съгласен съм с теб и ще ги направя 4 упражненията за крака . Относно бицепса изчетох доста и останах с впечетлението, че бицепса много лесно може да се претовари ако се правят по 3 упражнения. Така се получава обратния ефект. Принципно ръцете малко ми изостават като цяло. 2-3 месеца правих за бицепса 3 упражнение (по 3 серии) и не ми порасна кои знае колко. За това сега реших да експериментирам само с 2 упражнения. Какво мислиш по въпроса?
П.С. Съжалявам, само дано не измествам темата на поста ми.
Моето мнение е, тъй като в цялата то тренировка за деня, не натоварваш ръцете по никакъв начин мисля, че е нормално 3 упражнения и както казах последното да е концетрично сгъване. Но ако чувстваш наистина 4е няма прогрес, пробвай известно време с 2 упражнения, но както се казва да изтискаш докрай мускула.
Мисля че така е най-добре:
1. Понеделник:
гръб - 3 упражнения
3. Сряда:
гърди - 3 упражнения
4. Четрвъртък:
крака: 4 упражнения