тренировка за трицепс

DI

02.06.09
16:44

относно трицепса имам 2 вапроса но за да не правя две различни теми и затова ги комбинирах в тази.
1.
В посленно време усещам слабост в трицепса и главно се усеща при тесният хват на лежанката.Имам две предпопужения за причини.Първата е от жегата втората възмойна причина и по вероятна според мен е че понеделник правя гърди а вторник ръце.При повечето(да не кажа всички)упражнения за гърди се напряга и трицепса и то доста щом след лейанката си примерих ръката и тя беш с почти сантиметар по голяма от по принцип.И удачно ли ще бъде да разменя ръцете примерно с гърба?
подредбатана тренировките ми е следната

ден 1-герди(средна и горна част + кросоувар), рамо(задна част)и корем
ден2- ръце и предмишница
ден3- гръб трапец и корем
ден4- гърди(долна чат + пек дек) и рамо (предно)
ден5- крака и корем
ден6- почивка
ден7- почивка
Според ен е наи добре да ги сменя с гърба но ако не сте съгласни пишете.
2.
На скоро разбрах че трицепса се състои от 2 части.Кайете дали тренировката ми за трицепс е добра или ще трябва да махам упражнения и с кои да ги заместя
лег тесен хват
трицепсово разгъване на скрипец с лост
кик-бек
Това са упражненията които правя за трицепс.
Благодаря предварително.

БИ-цепс, ТРИ-цепс. Трицепсът се състои от 3 глави, а бицепсът - от 2, както подсказват имената им.

02.06.09
17:25

Защо разделяш отделните части на гърдите ? Еми как като правиш гърди после искаш да имаш сили за ръце .. нали знаеш че при тренировка за гърди се натоварват и ръцете (повече трицепса) ! Аз тренирах така :
1 ден -Гръб + з.рамо
2 ден -Гърди
3 ден почивка
4 ден ръце
5 ден крака + предна и средна част на рамото ..  Според мен  между тренировките за гръб и гърди и тая за ръце трябва 1 ден почивка ..
А пък за трицепса ,че се състой от 2 части това  .. то затова се казва ТРИцепс ,състой се от 3 части :)

DI

02.06.09
18:44

гърдите ги разделям на отделни части защото когато ги правих в 1 ден на 3-тата лежанка намах никакви сили и тенирах с 45 кг за горната част при положение че иначе тренирам с 65кг.Според мен това е непълноценна тренировка и затова ги разделих.Относно трицепса изках да разбера има ли отделни упражнения за отделните части примерно както за гърба има за долна част и за горна част или пък рамото(предна и задна) и т.н.

02.06.09
21:27

Кажи ми, коя е тази средна част на гърдите?  ;-)  :lol:

казано от diablo91 на 02.06.09, 18:44:

гърдите ги разделям на отделни части защото когато ги правих в 1 ден на 3-тата лежанка намах никакви сили и тенирах с 45 кг за горната част при положение че иначе тренирам с 65кг.Според мен това е непълноценна тренировка и затова ги разделих.Относно трицепса изках да разбера има ли отделни упражнения за отделните части примерно както за гърба има за долна част и за горна част или пък рамото(предна и задна) и т.н.

Надявам се не очакваш силата ти да се покачва с всяко следващо упражнение за дадена мускулна група? В противен случай провери колко ти е силата на кик-беКа като първо упражнение и...сигурно ще разделиш и трицепса на 3 дни в седмицата :)

03.06.09
06:54

нещо не ме радва начина ти на трениране ... тренираш 5 дни подред.. и някак си не са ти разпределени тренировките както трябва.. естествено не съм професор та да давам конкретно мнение..
но според не ти остава време за въстановяване ...

Мнението беше редактирано от frederiko на 03.06.09 06:57.

03.06.09
07:36

1. С какъв стаж си, защото програмата ти е абсурдна за начинаещ.
2. Сама по себе си тренировката ти за трицепс е 3 упражнения - ОК.
3. От лег трицепсите не трябва да усещаш да се товарят. Научи се да ги изключваш максимално. Трябва да усещаш да работят само гръдните мускули. В тази насока потренирай известно време гърдите с дъмбели.

DI

03.06.09
13:17

казано от Стоянчо на 03.06.09, 07:36:

1. С какъв стаж си, защото програмата ти е абсурдна за начинаещ.
2. Сама по себе си тренировката ти за трицепс е 3 упражнения - ОК.
3. От лег трицепсите не трябва да усещаш да се товарят. Научи се да ги изключваш максимално. Трябва да усещаш да работят само гръдните мускули. В тази насока потренирай известно време гърдите с дъмбели.

Стажа ми е малко над година можеби 1год и 3месеца.Не е много но не бих казал че съм начинаещ до колкото знам начинаещ се води с стаж по малък от 3-4 месеца.

03.06.09
13:42

Не е от жегата.  :)
Нормално е, след ден за гърди, трицепсите да са леш.
Всъщност, специално за лег с тесен хват, гърдите също вземат участие - нищо чудно, че ти натежава.

След ден, в който съм правил качествено лег, дори и не бих си помислил да правя лег с тесен хват. И трицепсите и гърдите ми биха били изморени от предишната тренировка. Може би е по-добре да пренаредиш цялата си програма.

Стоянчо  е прав за лег-а по принцип, но все пак, това е комплексно упражнение. Пълната изолация е невъзможна. За мен лично е и нежелателна. :)

Мнението беше редактирано от 6th на 03.06.09 13:43.

BU

03.06.09
15:06

На лег гърдите ми са изключили,трицепсите съвсем леко бутат,а предното ми рамо обира всичката тежест. ;)

DI

03.06.09
16:39

казано от NSt на 02.06.09, 21:27:

Кажи ми, коя е тази средна част на гърдите?  ;-)  :lol:

по какъв друг на4ин мога да нарека тази 4аст на гърдите???

04.06.09
10:37

пренареди си програмата ... да не си пречат мускулите да се претоварват...  аз прая  първи ден гърди ... после гръб с рамо .. и накрая раце...
така не си преча на следващите тренировки....  щото и аз кат прая гърди и трицепса е леш и затова другата тренировка ми не включва трицепс ..

04.06.09
10:43

пък и ще ти дам савет имам твоя стаж горе доло ....  и прая лежанка и после горна гърда  ...  обаче е правя гораната  с дамбели и имам сили доста ... пак за долна гърда мисля долна леженка не влиза така както кфоички с лактите навънка .

04.06.09
21:05

казано от radoslav1 на 04.06.09, 10:43:

пък и ще ти дам савет имам твоя стаж горе доло ....  и прая лежанка и после горна гърда  ...  обаче е правя гораната  с дамбели и имам сили доста ... пак за долна гърда мисля долна леженка не влиза така както кфоички с лактите навънка .

Сега ако дадеш и субтитри няма да е никак зле ...

Относно програмата ми се вижда доста абсурдна . Добре е ако не си изградил горната част на гърдите да акцентираш в/у нея и чак тогава долната .

Трицепса го тренирай на лежанка- тесен хват/кофички;френска преса/разгъване с дъмбел зад врат и чак тогава на скрипеца .. Кик-бека според мен си е по-скоро оформящо упражнение, въпреки че влиза доста добре в дългата глава на трицепса ..

DI

05.06.09
15:10

относно гърдите бих казал горната ми част е сравнително добре в сравнение с долната защото 6-7 месеца от стажа си бях с програма за начинаещи чиято цел е да ме подготви за изтинската тренировка и не трябваше д съм с нея повече от 3 месеца и не я смених защото не разбирах нищо, не познавах хора които разбират а и нямах нет кадето да потърся добра програма.Написал съм че стажа ми е малко над 1 год но сериозно тренирам от 5-6 месеца защото останалата част от стажа ми беше несериозна работа благодарение на невежеството ми на голямата пауза от 1 година(Правиха ми операция и не трябваше да дигам тежко около 1 год)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1