02.02.05
15:44
Всеки ми казва да пускам до долу щангата щот така се разтягали мускулите. Аз ви казвам че като не се изпълнява движениято така че да се разтегнат мускулите пак се расте. Дали това разтягане както четох някъде помага за увеличаване броя на мускулните фибри? Дали НЕразтягането ще доведе след време спиране на растежа?
Пускай я до долу. Така задействаш мускула в цялата амплитуда на движение. Въпроса не е само в разтягането.
02.02.05
16:30
Виж статията за повторенията на индекса на сайта. Още първата е като влезеш :)
Разтягането е едно.
Две е че от разтегнатото, долно положение като тръгнеш нагоре се активират всички моторни влакна в гърдите. Ако не минеш цялата амплитуда, част от тях остават незасегнати!
Да, расте се и иначе.
Въпросът е да се расте по - бързо :)
И по - качествено :)
И как се прави успешно сила...
И много други въпроси.
Помисли върху тях, и...
По-здрави!
Тук според мен зависи от доста неща и най-вече генетично.Важно е колко ти е дълга ръката.Лично аз за себе си съм открил че пускането до долу не ми създава никакво натоварване в гърдите ,а повече в рамото и трицепса.Пускам я на около 5-10см преди да докосне гърдите и това работи супер поне за мен.Това наистина ми коства много време ,но сега поне съм наясно.Интересното е че на полулег я пускам до долу.Това са детайли които съм установил с течение на тренировките.За това обаче си е необходимо време и проби.Така че пробвай и момента в който усещаш най-добро разтягане тогава бутай.Малко дълго стана ,ама дано си ме разбрал
02.02.05
16:50
Лично мое мнение: Липсва ти техника, Миле... Вероятно си заучил упражнението не съвсем правилно, поради твърде големи работни тежести или някаква отшумяла контузия - нещо такова....
И мен ме радваше такова изпълнение, но сега откак по привикнах на другото - е - нов човек съм :) Много ми помогнаха принципите на силовите цикли.
И аз все още правя не съвсем чисто голямата тежест, но целта е да почна да я правя :) Има таквиа методики наистина, залагащи на частично повторение в силовите атаки, но те не са за постоянна тренировка :(
Лошото е, че едно е сигурно - сега и да започнеш да я пускаш до долу, едно ще боли, и две - няма да усещаш упражнението добре, защото мускулните влакна, отговорни за движението от ниското положение нагоре няма да са привикнали на контракцията и ще се получава едва ли не вдигане с рамене например... Но с течение на времето смятам, че може да се оправи...
Пак казвам, лично мое мнение, не си длъжен да си съгласен, нито да ми прилагаш приказките на практика.
Поздрави!
Съгласен съм.Дзвер,но не казвам че не съм го правил,просто съм установил че така най-добре ми работят пекторалисите и са постоянно под напрежение.Пак повтарям това работи добре при мене.Иначе това което казваш е абсолютно така,но всяко правило си има изключение
[quote author=“D3BEP”]
Две е че от разтегнатото, долно положение като тръгнеш нагоре се активират всички моторни влакна в гърдите. Ако не минеш цялата амплитуда, част от тях остават незасегнати!
Да, расте се и иначе.
Въпросът е да се расте по - бързо :)
И по - качествено :)
И как се прави успешно сила...
И много други въпроси.
Помисли върху тях, и...
По-здрави!
Това имах предвид и аз, ама ме мързеше да обяснявам ;)
Частичните повторения са полезни, когато трябва да се тренира за преодоляване на мъртвата точка. Но заедно с това продължава да се тренира същото упражнение и с пълна амплитуда (в същата или друга тренировка). Може да се използва при основните упражнения - лежанка, клек, тяга, за да се вдигнат постиженията.
Но за мускулно развитие е добре да се прави цялата амплитуда.
Ами то за да можеш да свалиш щангата до долу също трябва преди и след всяка тренировка да има стречинг.Така ще ти е много по-лесно и ще свикнеш по-бързо с техниката
Дзвера добре е обяснил :wink: Само, Миле, слабо рамо, слаб трицепс. Потренирай ги за сила и след това ще усетиш разликата на лега :wink: (Предложение/предположение :lol: )
Момчета,явно не ме разбирате :cry: Не ми е проблем свалянето до долу,просто така го чувствам по-добре мускула че работи.Въобще гледам при това движение трицепса и предното рамо да участват най-малко,т.е стигам там че мишницата да е успоредна на пода,движението по-надолу товари повече трицепса,а все пак тренирам гърди.Това искам да кажа,че се опитвам да изолирам колкото се може повече групата която тренирам,в случая гърдите,да върши тя по-голямата работа :wink:
Имаше в “Олимп” една статия за тренировка за разтягане, при която се увеличава броя на мускулните влакна, но нищо изчерпателно няма. Ако се сетя ще я кача!
Йода, доколкото знам броя на влакната не може да се увеличи, да не е била дължината (и такива работи пишат :D )
Точно в това беше дилемата. При 40 културисти (2 групи по 20) е направен тест с тази програма, за един месец. След това се оказало че растежа при едните е по-голям, а и после продължили да растат, докато при другата не. И на мен ми изглеждаше странно, но явно работи. При първа възможност качвам темата!
Доколкото знам, хиперплазията (увеличаването на броя на мускулните влакна) при хората все още не е доказана.
[quote author=”Петко К”]Доколкото знам, хиперплазията (увеличаването на броя на мускулните влакна) при хората все още не е доказана.
Точно за хиперлазията ставаше дума! Бинго :P Дори да няма хиперлазия, важното е че има растеж, нали!!!
04.02.05
16:44
Абе и аз бях чел такава статия точно в Олимп. Та мисълта ми бе дали като не се разтягат мускулите повреме на движението няма да спре СЛЕД ВРЕМЕ!!! потенциала за нарастване.