Психиката: требва да гледаме положително на нещата!

03.02.05
15:02

Както го е казал една позната нам възрастна кралска особа. Требва да се гледа положително на нещата. Аз добавям - особено на тренировките. Аз винаги съм го усещал вътрешно, че като не съм в настроение и нямам мотивация не ми върви тренировката. Но никога не съм го осъзнавал, дори и след като Мартин ми обясни подробно за меренето на мускулните групи и влиянието на психиката и оттам на резултатите. И така до днешния ден! Отивам на тренировка, правя си упражненията, а кантара все ми се набива в очите. А аз стриктно спазвам указанията на Мартин и не съм се мерил от месец. Като почнах преди месец бях 73 кг. Та тренирам си аз и все повече и повече си мисля за кантара. Не се сдържах и някъде по средата на тренировката отидох и се премерих. И какво да видят очите ми!? Кантара показва 65 кг.  :shock: Същия този кантар, на който се мерих преди месец. Причерня ми пред очите. Един месец тренирам, опитвам се да спазвам всичките му там правила за хранене, тренировки, а накрая какво излиза - не само, че не качвам, ами и съм свалил 8 кг. Идеше ми както съм си по средата на тренировката да си взема якето и да си тръгна и повече да не стъпвам във фитнес. Но волята ми взе превес. Поуспокоих се малко, помислих и реших, че може би кантара нещо не е в ред и да отклонява с няколко килограма. Защото все пак физиката видимо се беше подобрила малко, въпреки че имах малко проблеми с безсъние през януари. Но дори и така психически отпаднах и следващите няколко серии ги правех с нежелание и без настроение. Все пак реших да попитам дали всичко е наред с кантара щото сериозно се бях изплашил, че всичко е било напразно тоя месец. Питам ги и те ми отговарят, че кантара показва с 12 кг по-малко. :oops:  Ех, че се зарадвах тогава. :D Значи реално съм качил 3-4 кг. И после ми дойде едно такова добро настроение и така ми вървеше тренировката, че чак и сега ми е добре. И така аз ще продължавам да тренирам. Препоръчвам на всички, които забелязват някакъв застой да не се предават - малко почивка и да продължават.  :D
Успех!  :)

_M

03.02.05
15:32

братле важното е как изглеждаш,а не колко ти показва някакъв кантар.дори да не беше разбрал ,че кантара мери по-малко,поглеждаш се в огледалото и щом физиката ти се е подобрила,другото няма значение.иначе си прав ,че трябва да се мисли позитивно за да има успех

03.02.05
15:51

За съжаление нямам време за статия по темата, но винаги съм казвал, че психиката управлява всичко. Йогите примерно (онези другите йоги :lol: ) правят ръце по 50см за минути.  :shock:
Знам, че не ви се вярва, ама какво от това :lol:

HE

03.02.05
16:05

Правилно в спорта принципно на първо място психиката. И аз в началото като почнах да тренирам мерех ръце, гръдни обиколки, а сдега вече ми мина и ми е все тая колко ми е ръката или гръдната обиколка. Щом те радва това което виждаш в огледалото -> мерните еденици са без значение. Давай смело напред и не се връзвай на мерки и теглилки  :wink:

03.02.05
17:06

О колко статии има нужда да се пишат по тая тема и колко инфорамция може да се предаде само време и желание да има. Имам намерение за сайта още 2 стати да напиша на тема стресът и психиката. Та да ви кажа пичове сега е номрлано така да се чуствате щото времето е такова скоро идва пролета и може пролетна умора малко. А и други фактори има мноо кофти грипове и т.н. .
по-здрави

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1