Въпрос

08.06.09
22:56

+

Темата беше редактирана от El padre на 15.09.09 14:26.

09.06.09
04:12

Може би искаш да кажеш “установих” вместо “осъществих” ;)
По въпроса - набирания, гребане с щанга, гребане с дъмбел.

09.06.09
05:05

И мен едната перка ми е по-голяма от другата :>

09.06.09
05:13

и на мен дясната страна ми е по-развита,но важното е да не ти пука

Качи още маса и с времето ще се изравнят донякъде,а и като ти е по-голям гърба няма да се забелязва.При всеки човек едната страна на тялото е различна от другата.

09.06.09
10:12

Deni_666 е прав и моята дясна страна е по-развита от лявата,а пък лявата ми ръка е по-развита от дясанта,странна работа.Когато обаче стигнеш момента с огромното тяло едва ли някой ще забележи минималната разлика.Сега си личи защото още не си развит толкова много(както и аз де). :)

Мнението беше редактирано от amann на 09.06.09 10:13.

09.06.09
10:13

казано от Pandiz на 08.06.09, 22:56:

Като за начало, здравейте всички! Разгледах този сайт и форума и ми харесаха, та реших да напиша и аз една тема, че ми трябва помощ. Значи, 65 килограма съм някъде, тренирам 5 месеца вече, и осъществих, че проблема ми е в гърба и по конкретно в малкия и големия гръбен мускул точно под задмищницата, осъществих, че дясната ми страна е по развита от лявата, до такава степен, че бицепсите ми нямат почти никаква разлика, гърдите ми също, и другите мускулни групи двойки, та как мога да уравновеся 2-те си части на гърба и да ги изравня долу горе? Благодаря предварително! :)

Иван М16

Да писах я късно вечерта и бях напрегнат, допуснал съм видима грешка... :)

09.06.09
10:15

казано от Pandiz на 09.06.09, 10:13:

казано от Pandiz на 08.06.09, 22:56:

Като за начало, здравейте всички! Разгледах този сайт и форума и ми харесаха, та реших да напиша и аз една тема, че ми трябва помощ. Значи, 65 килограма съм някъде, тренирам 5 месеца вече, и осъществих, че проблема ми е в гърба и по конкретно в малкия и големия гръбен мускул точно под задмищницата, осъществих, че дясната ми страна е по развита от лявата, до такава степен, че бицепсите ми нямат почти никаква разлика, гърдите ми също, и другите мускулни групи двойки, та как мога да уравновеся 2-те си части на гърба и да ги изравня долу горе? Благодаря предварително! :)

Иван М16

Да писах я късно вечерта и бях напрегнат, допуснал съм видима грешка... :)

Иначе, благодаря за бързите ви коментари :) Ще взема да натоварвам малко по-тежко по-слабата част, за да има по-голям ефект върху нея, не е лошо нали? :) Благодаря!

DA

09.06.09
10:21

Напълно грешно е да наблягаш повече на едната част. Тренирай си ги равномерно и с времето ще се изравнят.

09.06.09
18:17

Благодаря за бързото ви реагиране и добрите съвети! :)

09.06.09
19:46

А аз мисля, че е много правилно да се набляга на една част, ако тя е изоставаща. Ако тренираш всичко равномерно, не означава, че равномерно ще се развиваш. Може просто да се напъваш за още едно повторение или да вкараш упражнение с дъмбели(гребане), на което може по-добре да се концетрираш при лявата или дясната ръка.

Мнението беше редактирано от Ultima Ratio на 09.06.09 19:50.

09.06.09
20:15

този проблем е често срещан явно.
на мен и ръцете ми не са с една сила .Примерно левия ми трицепс е доста по силен от десния

За да ги уравновесиш ,когато правиш упражненията тренирай така че да усещаш по голямо напрежение в послабата ти част.
ако усещаш по голямо напрежение в по-слабата ти част зна4и натоварваш равномерно двете части.А ина4е напрежението ще е по-голямо в по-слабата страна ,защото мускулатурата там е по слаба :)

09.06.09
22:39

Странно, като изтласквам щанга или предърпвам скрипци (упражнения с 2 ръце) почти винаги чувствам, че дясната ми страна (по-силната и по-развитата) е повече натоварена, има по голямо напрежение... Може ли лявата ми част да помага за натоварването на дясната а от нейна страна тя да не се натоварва достатъчно? :(

10.06.09
04:40

казано от Pandiz на 09.06.09, 22:39:

Странно, като изтласквам щанга или предърпвам скрипци (упражнения с 2 ръце) почти винаги чувствам, че дясната ми страна (по-силната и по-развитата) е повече натоварена, има по голямо напрежение... Може ли лявата ми част да помага за натоварването на дясната а от нейна страна тя да не се натоварва достатъчно? :(

По вероятно е лявата страна (ръка) просто да балансира,а дясната да върши повечето от работата и така да се получава това натоварване в дясната.Като правиш такива упражнения се стреми лоста/скрипеца да е прав в цялото движение и да не се криви.

EF

10.06.09
13:20

Значи пич, едно от нещата, които ми направиха голямо впечатление е малкия ти стаж във фитнеса и как веднага установяваш за този твой проблем, моят съвет към теб е : Тренирай си по редовния начин, за гръб прави по базови упражнения и след някой друг месец или година наблегни на по детайлните упражнения за гръб. Разликата в гърба ти ще се заличи с течение на тренировките. Така,че не се притеснявай :) Все още си “зелен” :Р

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1