09.06.09
15:50
От къде в София мога да си купя мед,ама да не е като тея по супермаркетите,дето са само захар...
Истински мед по магазините няма да намериш.Потърси някой пчелар на село, друг начин няма.
09.06.09
16:33
Село.
+1
Но гледай да не е от някое, през което минаваш с колата и бабките са изнесли бурканите на сергии на пътя. Не за друго, но ти излиза почти двойно по-скъп.
09.06.09
18:42
Ами в София има и истински мед. Сещам се за едно магазинче само за мед на пазара Иван Вазов. Също на Княжево като качиш стълбите посока за Белята Вода винаги засичам един старец, който си продава собственото производство. На Женския пазар преди имаше магазин само за мед (не съм минавал от години, че ми се гади от циганите и не мога да ти кажа дали в момента съществува). 100% има още много места, които просто не се набиват на очи, но има :)
Аз наистина мога да ти дам 1 буркан с мед. Тати има 2 кошера. Иначе и аз нямам вяра на меда по магазините!!
10.06.09
04:06
нямам вяра на меда по магазините!!
Ами как да имаш вяра купувам си едно бурканче малко и на етикета пише Съдържание: пчелен мед и глюкозно фруктозен сироп.
Разбирай меда вътре е няколко процента. И точно тая една лъжичка след тренировка може да ми прецаква цялата диета.
нямам вяра на меда по магазините!!
Ами как да имаш вяра купувам си едно бурканче малко и на етикета пише Съдържание: пчелен мед и глюкозно фруктозен сироп.
Разбирай меда вътре е няколко процента. И точно тая една лъжичка след тренировка може да ми прецаква цялата диета.
Но пък точно този глюкозен сироп го прави перфектен в период на качване. :p
10.06.09
12:54
LttS темата е за мед, не за това коя храна е по подходяща за качване. Не казвам, че не е е по подходящо за качване глюкозата или меда обаче аз бих искал като си купя мед да си купя мед. Пък дали глюкозата е по полезна от меда в периода за качване също е мнооого относително.
Знам много добре за какво е темата.
Аз нямам проблем с набавянето на истински мед.
Тук вече си прав, относително е, просто всяка тема трябва да си има и офтопик.
И точно тая една лъжичка след тренировка може да ми прецаква цялата диета.
Точно тая лъжичка ще ти съсипе диетата....да :lol:
10.06.09
14:03
На село ще си намериш :)
Ами в София има и истински мед. Сещам се за едно магазинче само за мед на пазара Иван Вазов. Също на Княжево като качиш стълбите посока за Белята Вода винаги засичам един старец, който си продава собственото производство. На Женския пазар преди имаше магазин само за мед (не съм минавал от години, че ми се гади от циганите и не мога да ти кажа дали в момента съществува). 100% има още много места, които просто не се набиват на очи, но има :)
:P
11.06.09
19:35
Абе хора, един колега ми даде един буркан от кошерите на баща му. Даже има и малко от питата вътре. С някаква информация може ли някой да изкочи да прочетем относно питата, че и тя е вкусна, като дъвка е малко, а и някакви смътни спомени имам, че е полезна :Р
Ако някой проявява интерес да си закупи пчелен мед(акациев, билков, обикновен, липов, от бял бодил) да ми пише едно лично съобщение.Може и да е с восъчна пита в буркана, може и само питата с мед в нея.Въобще търсещите пчелни продукти домашно производство пишете ми :)
16.06.09
18:13
Аз също мога да осигуря качествен домашен мед :) За въпроси - на лично съобщение :)
Има един магазин на ул. Цар Симеон ( от Мария Луиза в посока Женския пазар ), от който съм взимал качествен мед, тогава ( преди 1 година някъде ) бурканът вървеше по 8 лв ), доволен съм от тяхния мед :)
16.06.09
19:31
На село ще си намериш :)
Ако имаш роднини на село , попитай ги и те ще те пратят до някой пчелар :coolsmile: .
16.06.09
19:42
Важно е да е познат, защото например в Гинци пред всяка къща има изкаран мед, а селото има 1 кошер :)
Прочетох, че тук рекламите на храни и хранителни добавки са забранени и за това неискам да Ви препоръчвам производители. Искам само да Ви кажа, че ако не познавате производителя лично неможе да му имате доверие. В цяла Европа пчелите измират и в България пчеларите едвам удържат положението с антибиотици и химия. Ако аз бих си купил мед, щях да си купя от най-затънтеното планинско селце една ,,тенекия” ~ 25кг. и в къщи да си го прехвърля в буркани. Истинския мед не се разваля, така че ще имате за 2г. осигурено количество. Естествено, че преди да го купите трябва да го дегостирате, защото има с най-различни вкусове в зависимост от билките. Проверете дали няма в близост до пчелина замърсители, защото пчелите събират нектар на разстояния ~ до 5км. от пчелина.
23.06.09
09:43
Прочетох, че тук рекламите на храни и хранителни добавки са забранени и за това неискам да Ви препоръчвам производители. Искам само да Ви кажа, че ако не познавате производителя лично неможе да му имате доверие. В цяла Европа пчелите измират и в България пчеларите едвам удържат положението с антибиотици и химия. Ако аз бих си купил мед, щях да си купя от най-затънтеното планинско селце една ,,тенекия” ~ 25кг. и в къщи да си го прехвърля в буркани. Истинския мед не се разваля, така че ще имате за 2г. осигурено количество. Естествено, че преди да го купите трябва да го дегостирате, защото има с най-различни вкусове в зависимост от билките. Проверете дали няма в близост до пчелина замърсители, защото пчелите събират нектар на разстояния ~ до 5км. от пчелина.
Аз правя точно така :) имам 1, скоро още няколко тенекии от сигурен човек, пчелите се гледат без да се ’ зобят ’ и се локализират в природен резерват :)
Мога да кажа, че медът е страхотен....на мен и на хората, на които го осигурявам, има харесва адски много :)
24.06.09
07:39
Магазина на Съюза на пчеларите
24.06.09
12:57
Назобани пчели :lol: В крайна сметка нищо няма да ни стане от некачествен мед. Вие още малко и за сиренето, млякото, кашкавала и яйцата ще тръгнете по селата :) Обожавам мед, ама все пак не е основен хранителен продукт и не се консумира ежедневно.
Аве не намерихте ли нещо относно питата?
Назобани пчели :lol: В крайна сметка нищо няма да ни стане от некачествен мед. Вие още малко и за сиренето, млякото, кашкавала и яйцата ще тръгнете по селата :) Обожавам мед, ама все пак не е основен хранителен продукт и не се консумира ежедневно.
България е на едно от първите места в света по ракови заболявания и изобщо по боледуващи хора и за това не е виновен само стреса, но и основно некачествените храни. Това означава, че мъж като канара утре може да се тръшне да умира в жестоки мъки както за него самия, така и за тези които го обичат. Тогава и всичките пари на света няма да могат да помотнат. Извинявам се за черногледството, но в момента ми е болна тема.
За меда, прополиса, полена и пчелното млечице съм чел доста, но за пчелния восък почти нищо. Знам само че се разработиха рамки без зателване с цел да се продава меда на пити и цената му е двойно по-голяма, но предполагам че е защото усилията на пчелното семейство да изгради нова пита ще са двойно по-големи. Моето семейство също консумира мед заедно с питата, но по скоро е десерт-атракция за гостите ни. Само си представете след продължително дъвкане, как всеки се оглежда и чуди дали да глътне восъка или да го изплюе в чинията си.
24.06.09
14:10
Ние сме тръгнали :) Масло, мед, скоро и месо сме намерили от сигурни места, скоро и яйца :) Разликата е огромна, когато консумираш по-качествени храни :)
25.06.09
08:58
Moга да ти кажа че в България , сиренето, кашкавала и млякото още си има истински(но с доста добавени неща за да са по-трайни ),вече има контрол и си пише дали е изкуствено или истинско(но набухано с някви стабилизатори и дивоти).Така че има разлика между съвсем измислените дето са правени от пламово масло и тем подобни и такива дето са си от мляко, но са с разни неща вътре.
Пчеларчето ,стегни се ,в България храната още ме е толко химизирана , колкото в някой по-модерни страни .Проблемите с рака , са много и не ги търси основно в храната .
Мнението беше редактирано от Wrestling_pro на 25.06.09 09:02.
28.06.09
18:08
Знаеш ли как най-лесно се разбира дали 1 мед е истенски или не ? Ако се “захаросва” е истенски.. така ,че разгледай се на пазара.. или по магазините ако имат “захаросан” значи е истенски.. и го вземи.. ако не обичаш захаросан мед.. тогава го сложи в/у пара от вода.. НО НЕ вряща .. а до 80 градуса (за да не се изгубят важните съставки на меда.. те се унищожават при висока температура) и така.. Успех !
Откъде да пазаруваме истински мед - това изчерпва темата