03.02.05
19:00
като си сложа над 30 кила за клек просто имама адска болка в гурба от щангата ко да праа
03.02.05
19:10
Къде в гърба, братле?
Правиш ли извивката при клек?
Правиш ли тяга?
С какви други упражнения си антоварваш кръста?
Задължително след клек прави разтягане - например наведи се напред с изправени крака и се хвани за прасците. Постой така 20-30 секунди... След всяка серия.
имал ли си до сега проблеми или контузии в гърба? трябва да си сигурен че изпълняваш правилно движението, защото иначе 30кг са малко за да те боли гърба!
03.02.05
21:26
[quote author=“noolo6”]имал ли си до сега проблеми или контузии в гърба? трябва да си сигурен че изпълняваш правилно движението, защото иначе 30кг са малко за да те боли гърба!
има няколко вариянта за това или да ти ръби щангата на прешлена или да се кривиш докато изпълняваш у-то или да си имал някаква контузия на гърба друго не виждам кво може да е...
ХАХАХАХ еми братле няма начин ще му свикнеш аз като правя на калф машина за прасец с 240 килограма също ми е неодобно :))
по-здрави
оооо ми така кажи бе човек. това да ти е проблема, просто си подложи нещо меко или овии лоста с нещо там където ти пада на гърба :)
03.02.05
23:27
1-я 2-я 3-я път ми обиваше ама на 4-я така сложих щангата че да легне на мускулите на гърба тоест те да са по високи от прешлените значи вмомента до 50 - 55 кг не ми обива ама като сложа още пак почва и се налага да си подлагам блузата :))
Вземи един буфер и сложи или в по лошия вариант кърпа сгъната на 2 или на 4 ако си в домашна обстановка можеш да избереш тръба с по голям диаметър