09.06.09
19:04
Значи искам да си взема нещо КАЧЕСТВЕНО за качване на маса тренирам от 2 месеца качих 4кила и 3см на ръката на 17 години съм 73 кила 188см съм висок и съм пил 6,7 пъти шейкчета ПРОКОМПЛЕКС на Optimum Nutrition във фитнеса..
Решил съм да си взема някое протеинче.. искам да е нещо много качествено и като за начало малка разфасофка примерно кило и полвина..
харесал съм си този Pro Complex на ОН и днеска ми препоръчаха в някакво магазинче BSN-Syntha 6 гледам че има тема във форума и някой са доволни... кажете вие кво мислите или ми препоръчайте нещо друго :?
Сега да кажа че от скоро почнах да ям по супер много на ден меса ориз и тн.. и не качвам мазно : )
хайде вие сте пп Съжалявам ако има като мойта тема ;(
09.06.09
19:07
Много важно в случая е да кажеш какво е бюджетното ограничение, и дали всеки месец можеш да отделяш Х лева, или инцидентно.
Няма да си взимам всеки месец но искам нещо яко все пак още се развивам и не искам да правя за сега компромиси с цената за сметка на качеството :) не съм решил още колко ще давам на месец :) просто съм решил първата опаковка или кофа да е нещо качествено независимо за кви пари ;) след това като видя как ми действа ще реша какво да правя нататък :)
09.06.09
19:31
Има и от 50 и от 250,
дай примерна цена.
Примерно до 150 лева ама неискам нещо 10 кила :Д максимум 3 като за първи път :Д
Мнението беше редактирано от KECAR на 09.06.09 19:44.
Syntrax - Nectar’s 1кг - 80лв. /Суроватъчен изолат/
Syntrax - Matrix 2lbs/70лв, 5lbs/150лв /Комбиниран протеин/
По-добро от това... не знам дали ще намериш ;)
09.06.09
20:04
Syntrax-a качество the best
Цена - the worst in crysis time :)
Ако можех да си позволя само Nectar щях да пия.
Значи за сега
чудя между
на синтракс 5.0 матрицата
bsn syntha 6
и
pro complexa на ON
Искам да има по много въглехидрати аминки работи не се омазнявам така че искам яко маса :щ
а защо нектара да е по оферта като е чист а матрикса като има и някакви още съставки в него не ?
Мнението беше редактирано от KECAR на 09.06.09 20:09.
казано от KECAR на 09.06.09, 20:08:
Значи за сега
а защо нектара да е по оферта като е чист а матрикса като има и някакви още съставки в него не ?
Така може да си комбинираш точно с колкото ти въглехидрати искаш. Няма нищо по хубаво от това ! :)
Примери:
Carbo gain - NOW Foods
Carbslam - primaforce
Мнението беше редактирано от tonu на 09.06.09 20:12.
10.06.09
05:18
KECAR ти какво всъшност търсиш протеин или гейнър, и сигурен ли си че храната ти е на топ ниво, за да и добавяш добавки.
еми старая се с храната но ми е доста трудно всеки ден да ям само с храната достатъчно протеини.. а реших че за моя случай е по удачно да си взема гейнар.. мисля чее ще кача по бързо маса с него от колко само с протеинче.. как мислиш ти Иване :]
10.06.09
06:25
Много хора във форума биха те убедили, че не притежавам свойството да мисля, но това дали да избереш гейнър или протеин зависи от много неща. Предимно от храненето ти, от типа тяло от натоварването, повечето тренировки искат повече храна повече енергия. Разтърси се малко из форума и из сайта отговори си сам на тези въпроси, тогава и на теб картинката ще ти се изясни. Имай в предвид, че този спорт е колкото практичен да готвиш, да вдигаш, да ядеш толкова и теоретичен, да знаеш какво да сготвиш, какво да вдигнеш в какво упражнение кога и кога какво да ядеш. Добавките се добавят към основните неща ако нямаш основа най много да ги похабиш.
Според мен без значение от типа на тялото винаги е по-добре да се взема протеин, отколкото гейнер. Всички знаем, че въглехидратите са много евтини
пример - Декстроза (Малтодекстрин) - 1кг = 3 лв
така че чисто икономически/финансово купуването на гейнер е пари на вятъра
вече според типа тяло и нуждите може да приема допълнително повече или по-малко въглехидрати
колкото до автора на темата :
1. по-голямата разфасовка винаги излиза по-евтино
2. недей пести протеина, приемай в тренировъчни дни 2-3 дози, а в почивните 1-2 , което значи, че с 1 кг протеин/гейнер си за никъде
3. както вече ти обясниха - качеството определя цената (в повечето случаи и за повечето неща)
4. като добър избор в съотношение цена/качество бих ти препоръчал Scivation Whey 10lbs (4,5 kg) за 190 лв. Аз съм много доволен от него. Разбира се, ако парите не са проблем вече ти казаха най-добрите протеини на пазара ;-)
5. Иван Шишманов доста добре ти е обяснил всичко останало
Мнението беше редактирано от Rafael на 10.06.09 09:18.
10.06.09
14:43
Аз лично съм по-доволен от American Whey, отколкото от Сайвейшъна, но и двата са качествени . Ако искаш и качествени карбс си вземи Carb Slam+протеин и със постояство в храненето би трябвало да дръпнеш сериозно .
Аз съм на мнение,че гейнера е просто за хора,които ги мързи да си отварят устата малко повече.Гейнера може и аз да си го забъркам в нас.Аз лично повече си предпочитам протеина и така.Всеки обаче сам преценява за себе си-според това какви са му възможностите и какво точно търси от продукта...
Много елементарно отхвърляте гейнера, в повечето има освен протеин и въглехидрати - ензими, витамини, антиоксиданти, специфични мазнини, игф, креатин, таурин и т.н. Ако гена му позволява да ползва гейнър да си го пие....
казано от tonu на 10.06.09, 15:04:
Много елементарно отхвърляте гейнера, в повечето има освен протеин и въглехидрати - ензими, витамини, антиоксиданти, специфични мазнини, игф, креатин, таурин и т.н. Ако гена му позволява да ползва гейнър да си го пие....
и вече има гейнери които не са просто “захар”,а нещо много повече-пълноценно и удобно хранене :) определено бих ползвал