12.06.09
15:03
Здравейте.Тренирам от година и не ми личи да съм качил много маса.Вижда се промяната,но не е кой-знае какво.И такам...като съм си приказвал с други момчета,които ходят на фитнес повечето ми казват,че трябва да правя от 6-8 повторения(докато аз правя винаги 10 на ръка).Възможно ли е 2-3 повторения да правят разликата.Ям си стабилно,не гладувам...просто не знам защо така...
Факторите са много, не упира само до броя повторения. Дай повече информация за себе си - тип тяло, възръст, какво означава ‘стабилно’ хранене според твоите разбирания и т.н.
12.06.09
15:19
На 14г съм.Висок 187см,78кг.В яденето не се ограничавам,ям предимно готвени храни,меса и т.н.Избягвам сладкото.Бицепс-36преди тренировка...примерно като вдигам дъмбели за бицепс правя 20 повторения(по 10 на ръка) и така.Не съм хилав,но не съм качил кой знае колко маса,а все пак 1 година почти не съм пропускал тренировка...Благодаря ви!!!
П.С. Пон-бицепс и гърди.Сряда-гръб и трицепс.Петък-крака и рамо и всеки път си правя корем
Мнението беше редактирано от ivancho111 на 12.06.09 15:21.
Имай търпение,ти сега растеж.Все пак на тази възраст основният хормон,който отговаря за натрупване на ММ не е още в оптимални нива.Сам ще усетиш как качваш доста повече след 2-3 години.
12.06.09
16:02
Въпреки че не съм на това мнение.защото мои приятели на същата възраст трупат маса като луди без никакви хран.режими и т.н.,но няма значение.Знам,че всеки организъм е уникален,но все пак...Приемам,че съм намерил отговор на въпроса и благодаря за проявеното внимание.Бих желал да затворите темата.
Мнението беше редактирано от ivancho111 на 12.06.09 16:03.
със сигурност ядеш малко, като малък и аз имах същия проблем, след 2 години тренировка не бях качил повече от 4 кила, след като обмислих нещата, само за 2 месеца качих 14кг, без да променям тренировки, без химия, без добавки, просто ядях като животно през 2,5 - 3 часа, като за пример ще ти дам само второто ми хранене което тогава се падаше в училището, вкъщи си го приготвях, взимах един хляб, вадех малка 4аст от вътрешността му, сплесквах го добре отвътре и почвах да го пълня с месо, сирене, краставици, домати, кашкавал, докато не се напълни целия хляб, не е много културистично като се замисля но за подрастващ-ектоморф беше убиец, съучениците ме гледаха странно как ям това творение през голямото междучасие, но деистваше.
казано от ivancho111 на 12.06.09, 16:02:
Въпреки че не съм на това мнение.защото мои приятели на същата възраст трупат маса като луди без никакви хран.режими и т.н.
Бил съм там, мой човек, много от нас са били. Продължаваш напред и това е. И моите приятели са мутанти с 1/3 от моя опит в залата и без капка знания за хранене, фитнес и всичките аспекти на спотра с щангите, но въпреки това ме задминават като стой, та гледай. Стискай зъби и това е. И сам знаеш какво се иска за да заблестиш пред огледалото, просто нямаш опита. Всичко с времето си, просто не спирай.
12.06.09
20:09
Пич тренирал си само 1 година и си на 14 не мое да очакваш чудеса.Научи се да тренираш правилно и да се храниш правилно и трябва да има разултати.Струва ми се,че или претренираш нещо или разбирането ти за стабилното хранене не съвпада с това което трябва или и двете.Постни тренировъчната си програма и храненето ти за последните 1-2 дена пък да видим кое не е наред
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 12.06.09 20:11.