09.06.09
12:11
Здравейте решил съм да си вземам лежанка близките седмици проблема е че съм леко босичък на тема фитнес , 105 кила съм и въпросът ми е следния, мога ли само с помпане и диета да си коригирам теглото или трябва да посещавам зала ?
ако съм пуснал темата на неподходящо място се извинявам нека да бъде преместена .
09.06.09
12:15
Освен ако не вярваш, че залите имат специална аура, която топи мазнините, няма проблеми да си тренираш в къщи и да имаш страхотно тяло. Храненето е основното нещо в случая.
въпроса ми може би е дали само с 1 уред мога си стопя сланинката на корема и задника същевременно да понаправя някаква ръка
09.06.09
12:25
Да уточним - искаш да си купиш лежанка, която да повдигаш по някакъв странен начин и така да стопиш задника и корема, а да направиш ръка?
Нека ти обясня някои неща: има професионалисти, на които работата им е да има по-големи и чисти мускули. Те не се занимават с друго, зад гърбовете им седят лаборатории и поликлиники и изследванията и добавките им струват повече, отколкото източват от здравната каса в бг. Та тези хора не могат да отслабват на едно място, докато правят мускул на друго. Качва се мускул и мазно и после се чисти мазното. Или първо се чисти мазното и после се качва мускул и мазно. От диетата ти зависи дали ще е 9кг мускул и 1кг мазно или обратното.
Относно лежанката - на нея може да правиш доста упражнения и така да натовариш важните мускулни групи. Трябва ти лежанка, лост и дискове. Ако имаш и 2 дръжки за дъмбели - супер. А ако си намериш и стойка за клек вече може да имаш каквото си тяло пожелаеш, стига да се храниш правилно.
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 09.06.09 12:28.
Първо благодаря за бързите отговори ,а относно храненето от няколко дена гледам разни диети и да си призная съм доста объркан преди съм пробвал няколко, но без тренировка няма голям ефект ако може някаква диета за сваляне на кг ще съм благодарен .
09.06.09
12:52
Най-добрата диета за сваляне е тази, която е съобразена с теб. Успехът на диетата зависи от изходните данни и колко строга е тя. Ако ти си се хранил с по около 5000калории на ден, като някои дни си ял 3000, а други дни - по 7000, а аз съм бил на постоянно 2500калории, то аз само ще махна 2 филии хляб и ще спра захарта от кафето и ще сваля мазнина, а ти с моята диета ще подействаш пагубно на организма си...
Намираш някой, с който да поговорите и да ти направи съобразена с теб и начина ти на живот диета. После остава ‘невъзможното’ - да я спазваш :)
УСПЕХ!
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 09.06.09 12:52.
Проблема е че не познавам който сериозно се занимава с финтес толкова че да ми изфабрикува диета ,а знам че за различни килограми има различни диети .
09.06.09
16:17
В почти всеки фитнес има инструктор, който би се заел да ти помогне. Разбира се, услугата струва някакви пари, но това тъкмо е още един повод да спазваш създадения режим ;)
Иначе и във форума има доста момчета (а и момичета) които разбират и биха ти помогнали, но остава да ги навиеш :)
09.06.09
16:56
Каква е логиката на това да тренираш в къщи.
09.06.09
17:03
Важни:
Може да тренираш понеделник гърди с бицепс без да изчакваш цялата зала за лежанката.
Може да си пуснеш Найн Инч, вместо да слушаш Найтуиш или Нелина.
Може да тренираш по всяко време.
Пестиш от време, ако залата е далеч и/или няма душ за след тренировка.
Гледаш си новия сезон на д-р Хаус докато въртиш на колелото.
Смешни:
Жена ти не те проверява на пот или парфюм миришеш след фитнеса, а и така я държиш под око.
Не хващаш комплекси, че у вас всички метални прибори за хранене не тежат колкото ланеца на някой от залата.
Спестяваш си гледката на бицепсаджиите, които ден след ден увеличават упражненията и сериите, щото нямат растеж.
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 09.06.09 17:03.
Важни:
Може да тренираш понеделник гърди с бицепс без да изчакваш цялата зала за лежанката.
Може да си пуснеш Найн Инч, вместо да слушаш Найтуиш или Нелина.
Може да тренираш по всяко време.
Пестиш от време, ако залата е далеч и/или няма душ за след тренировка.
Гледаш си новия сезон на д-р Хаус докато въртиш на колелото.
Смешни:
Жена ти не те проверява на пот или парфюм миришеш след фитнеса, а и така я държиш под око.
Не хващаш комплекси, че у вас всички метални прибори за хранене не тежат колкото ланеца на някой от залата.
Спестяваш си гледката на бицепсаджиите, които ден след ден увеличават упражненията и сериите, щото нямат растеж.
Напълно съгласен!
Прав си OrAnje но малко хора могат да си позволят уреди у тях и разни раоти .. затова ходат на фитнес ама то почти навсякаде има фитнеси... всеки квартал има
Никога не съм могъл да тренирам хубаво вкъщи.Ако изкарам една седмица редовно,следващата ще си лежа вместо да тренирам.Друга ми е мотивацията на мен когато ходя на зала.
Иначе съм абсолютно съгласен ,че е много кофти да си в понеделник във фитнеса и да трябва да правиш гърди!
13.06.09
12:03
Аз си тренирам вкъщи от 4 месеца и половина защото не разришяват тука да вдигаш тежести в залите ако си под 16г. Имам лежянка, дъмбели и лост, също ходя да се набирам в парка и мога да кажя че имам голям напредък...качих 10 кг от Февруари, вдигнах 4 см на ръката ми, 6 см на гръдната ми обиколка, и 2 см на предмищницата ми! Само ми трябва един скрипец за гръб, за краката лег екстеншън, и лег кърл и става трепач. И, както каза Оранже, много по е удобно в домашни условия.
13.06.09
12:04
Вечерта погледнете в дневника каква домашна тренировка съм измислил :)
13.06.09
15:53
Та и аз от година и половина съм само вкъщи.Има ли желание има и начин.
14.06.09
16:29
Аз си тренирам вкъщи от 4 месеца и половина защото не разришяват тука да вдигаш тежести в залите ако си под 16г. Имам лежянка, дъмбели и лост, също ходя да се набирам в парка и мога да кажя че имам голям напредък...качих 10 кг от Февруари, вдигнах 4 см на ръката ми, 6 см на гръдната ми обиколка, и 2 см на предмищницата ми! Само ми трябва един скрипец за гръб, за краката лег екстеншън, и лег кърл и става трепач. И, както каза Оранже, много по е удобно в домашни условия.
За какво ти е скрипец щом ходиш да се набираш в парка?
14.06.09
16:33
Здравейте решил съм да си вземам лежанка близките седмици проблема е че съм леко босичък на тема фитнес , 105 кила съм и въпросът ми е следния, мога ли само с помпане и диета да си коригирам теглото или трябва да посещавам зала ?
ако съм пуснал темата на неподходящо място се извинявам нека да бъде преместена .
Ако питаш мен щом става на въпрос за отслабване НВД+кардио в твоя случай бягане,а относно диетата не разбирам как изкаш да намериш диета в нета при полужение че при всеки е индивидуално диетата сам трябва да си я изготвиш.
Относно диетата се оправих , а за да не пускам нова тема можете ли да ми кажете за лежанките има ли нещо което трябва да се гледа по специфично при покупката освен максимално натоварване на уреда и тегло на трениращия на някой може да се стори глупав вапроса ама аз да питам се пак и добре ли са цени от типа 450 500 лв за такъв уред?
Мнението беше редактирано от talibana на 19.06.09 11:39.
19.06.09
15:49
не му рабирам много но съм разглеждал из сайтове и мисля че са предостатачни .
19.06.09
19:12
За какво ти е скрипец щом ходиш да се набираш в парка?
Защото още немога да се набирам широк хват пред гърди без да ми помагат. :)
19.06.09
20:20
Човек накара ме да пиша :)....За лежанката тези 450-500лв ще можеш да си купиш два уреда такива,но преди да купуваш какво и да е помисли да ги направиш сам на мен ми направи лежанката баща ми и не излезе повече от 40-50лв...........(със тапицерия боя и всичко,сега лежанката като я гледаш е същата като тези в залите).Вече можеш да помислиш да си вземеш тежести,но щом си приготвил толкова пари за лежанка едва ли ти биха били проблем,с тези пари ще си направиш повече от доволно оборудване.А за домашните условия разбирасе че би било подходящо много ми хареса поста на Orange,тренираш когато искаш,правиш каквото искаш и не се съобразяваш с никой!Всичко друго остава в твои ръце......
Мнението беше редактирано от winround на 20.06.09 06:17.