Печена Соя 39.1гр белтък на 100 гр продукт ?! Възможно ли е?

12.06.09
10:58

Здравейте !! Днеска през голямото междучасие с едни приятели отидохме да си търсим мляко прясно 1л във шише  ..но не намерихме ! и си купихме печена соя 1.10 лв 200 гр ! На етикета пише че на 100 гр продукт има : 39.1 гр белтък  21.9 въглехидрат  26.4 гр мазнини ..  много се учудих се че е с такова високо съдържание на протейн .. попринцип със си купувал други  на които има не повече от 22 гр! Възможно ли е да е вярно това което пише на етикета ?
Благодаря предварително :)

12.06.09
11:11

Вярно е,но това е растителен протеин,а не животински

12.06.09
11:59

Тоест не се усвоява, освен ако не се смеси с животински протеин. Но до колкото знам дори тогава голяма част от соевия такъв не се усвоява напълно, поне така съм чувал за соевия протеин (на прах), пък дали се отнася и за печената соя - не знам.

12.06.09
19:22

И едно проучване , което на скоро чух по новините : 100% от соевите и 85% от царевичните продукти са генно модифицирани. Пази се от соята ;)

13.06.09
16:20

Много рядко консумирам соя. Проучванията са много противоречиви.

13.06.09
18:11

Еми аз знам ,че не е за препоръчване ..но неможахме да намерим прясно мляко “Фитнес” .. а и незнам какво да ям на даскало.. препоръчайте нещо :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1