Програма за гърди

14.06.09
15:38

Здравейте,
Бих желал да си споделите мнението за дадената програма по-долу,ако е възможно и с кратък анализ ...
Изтласкване от лег - 3 серии 4-6 повторения
Изтласкване от Обратен лег - 3 серии 4-6 повторения
Флайс с дъмбели от полулег - 3 серии 12 повторения
Кофички с тежест - 3 серии до отказ
Пуловър - 5 серии 6-10 повторения
С Уважение : П.Николаев

14.06.09
16:51

цел?
предполагам, че ще тренираш с около 80% от макса и наблягаш на долната част на гърдите.

Не са ли много упражненията ? Това си е един вид претрениране. Според мен перфектната програма за гърди е Лег , Полулег , Кофички , Флайс. И вече си зависи коя част ти е изоставаща за да наредиш упражненията или пък да вкараш друго.

14.06.09
17:04

Да,основно съм се насочил към долната част...Но и не искам да се пренатоваря излишно и да не мога да постигна ефекта от тренировката...До колкото програмата,Арнолд е тренирал по подобна,аз просто малко я преработих ...

14.06.09
17:07

Ти да не мислиш, че си Арнолд ? Изглежда си новобранец.Почни с кръгови тренировки.Много материал трябва да изчетеш.

14.06.09
17:10

Изобщо не се мисля за Арнолд :)

14.06.09
17:12

казано от PNikolaev на 14.06.09, 15:38:

Здравейте,

Първо сподели някои неща - опит в залата, цел, добавки дали взимаш и т.н.
Според мен упражненията не са много за някой напреднал например, който има сериозно отношение към добавките, но има някои ненужни - обратния лег и кофичките не намирам за необходими, първо защото обратен лег се тренира по-нататък, а след като се допитваш до бб-тийм за съвет предполагам си начинаещ, извини ме ако не е така, просто въпроса ти е наивен. Второ - кофичките също бих ги излючил при положение, че вече имаш флайс. Пулоувъра е добре, но според това, което съм чувал влиза съвсем малко в гърдите, а самата цел на упражнението е разширяване на гръдния кош и трениране на гърба (при положение, че се прави на машина, а не със свободна тежест). След 20 годишна възръст гръдния кош не се разширява.

Ако питаш мен следните упражнения ще ти вършат по-добра работа:
Лег 4х8/10
Горен лег 4х8/10
Флайс от хоризонтален лег 3х10

Аз бих взел на шега толкова малко упражнения за гърдите, но не се заблуждавай - това определено не е достатъчно голяма мускулна група, че да заслужава толкова упражнения, колкото си дал ти.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 14.06.09 17:14.

TR

14.06.09
17:18

Незнам защо да изключва кофичките , според мен са си доста добро донапомпващо както и базово упражнение.Много билдъри ги използват. Не са заместими с флайса .

14.06.09
17:20

Тренирам от 1 година,целта ми е със смяна на програмата да постигна нови резултати и определено да наблегна на долната част на гърдите,защото старата ми програма беше следната :
хоризонтален лег - 3х8
флайс на хоризонтален лег - 3х12
полу лег - 3х8
флайс на полу лег - 3х12
пек дек - 3х15
Тоест предполага се че съм развивал горна част ... Доколкото за добавките взимам само креатин монохидрат и креа форс.

TR

14.06.09
17:24

Еми пробваи да сменяш упражненията почти всеки път , или пък дигни повторенията или тежеста , може да сменяш и местата на упражненията , почивките между серийте. Прави един път дъмбели , един път щанги или комбинирано.

14.06.09
17:29

Трябва да пробвам определено,на мнение съм,че кофичките не трябва да ги изключвам...защото упражненията със собствено тегло са много добри...

ЦЕ

14.06.09
17:43

5 упражнения не са ли много? Мани напреднал, начинаещ.. 5 упражнения са си бая. Не махай кофичките. Много по-добре кофички отколкото флайс !

14.06.09
18:02

И старата ми програма беше от 5 упражнения.Написана е по-горе.Даже накрая на правих лицеви опори , 3 серии до отказа да се доунищожа ... А към новата програма (първият пост) утре ще пробвам като 6то упражнение пек дек и 7мо лицеви опори (ако още мога да проявя някаква двигателна функция).

14.06.09
18:13

Николаев,
програмата ти е пълна глупост.
Те краката не се тренират със толкова упражнения и серии.

Само 7 упражнения!Я не се излагай и дай още. :)

14.06.09
18:16

Добре,тогава логичния въпрос е : старата ми програма е направена от фитнес инструктор и си е пак от 5 упражнения,като аз добавям още защото се усещам,че имам сила.Може и да е глупосто,но не търся мнение от сорта на глупаво или добро ... А отговор с анализ , защо трябва и защо не ...

14.06.09
18:26

И какво като е инструктор ? Невежеството не прощава...

С Уважение : П.Николаев

Гърдите НЕ са голяма група.
НЕ се делят на горна, средна и долна част, а само на горна и долна.
Долната се тренира от хоризонталната лежанка.
Кофите са достатъчни, ако ще наблягаш там.
Програма от 3 упражнения е достатъчна за качественото им трениране.Ти след 2 години да няма да правиш по 18 упражнения?
Започваш с хоризонтална лежанка, после кофи и горна лежанка.Местата може да мениш според настроението.
Това че имаш енергия значи ( до известна степен), че не си се натоварил достатъчно в базовите упражнения.
Това значи, че не знаеш какво правиш.
Огромния обем ще те докара до претрениране.
Ще се чудиш защо не става, а правиш всичко.
Ще добавиш още упражнения..

Повече не ти трябва.
Поздрави :)

14.06.09
18:29

Г-н Николаев, няма да сгрешите ако послушате -razoR- :>

14.06.09
18:42

Дано повече хора се изкажат по темата...

Я сподели програмата си за бицепс и за бедра. Ще добием по-добра представа като цяло как тренираш. Искаш съвет - дай повече инфо за себе си...

ЦЕ

14.06.09
19:07

Грешка е ако мислиш, че колкото повече упражнения правиш толкова по - големи ще станат гърдите ти.

14.06.09
19:10

Бицепс тренирам по следният начин :
3x8 - сгъване с прав лост (щанга)
3х6 - чуково сгъване
в серия със скотово сгъване но стойката на Скот е обърната наобратно,т.е. тренирам под 90 градуса ъгъл -> 3х12
1х21 за финал
Крака тренирам така :
3х10 - клекове
3х15 - предно бедро
3х15 - задно бедро
Понякога добавям и концентрично след “21” за да оформя...

Мнението беше редактирано от PNikolaev на 14.06.09 19:13.

14.06.09
19:11

На твое място бих правил концентрично вместо чуково.

14.06.09
19:17

казано от PNikolaev на 14.06.09, 18:42:

Дано повече хора се изкажат по темата...

Страх те е да намалиш упражненията и си мислиш, че говоря глупости ли ?
Хахахах.Окей, ето затова някои хора не заслужават да им се обяснява.

За тази една година, в която тренираш, как се измениха гърдите ти, бицепсите и бедрата?

14.06.09
19:25

Ами добиха маса и се оформиха в някаква малка степен да речем.Конкретни размери не съм взимал,но определено след 2рия месец програмата , която ми направи даденияр инструктор ми се отрази добре.

Крака тренирам така :
3х10 - клекове
3х15 - предно бедро
3х15 - задно бедро
Ха Ха.Разходка в парка.:)

Относно гърдите.За мен повече от 12 серии не е нужно да се правят.Изпълнени до отказ на 80-85 % ще е предостатъчно за добра хипертрофия.

Мнението беше редактирано от Денислав Атанасов на 14.06.09 19:26.

14.06.09
19:29

Ето това е моментното ми състояние,ако се вижда добре де...(поне на гърдите)

Мнението беше редактирано от PNikolaev на 14.06.09 19:30.

казано от PNikolaev на 14.06.09, 19:25:

Ами добиха маса и се оформиха в някаква малка степен да речем.Конкретни размери не съм взимал,но определено след 2рия месец програмата , която ми направи даденияр инструктор ми се отрази добре.

Значи и трите групи са ти дръпнали (което е нормално, след като си започнал да тренираш) и си правиш извода, че краката растат с 2 упражнения, бицепсите с 4, а гърдите с 5? Сега, понеже е минало време и растежът на нащинаещия ти е свършил, ти си правиш извода, че гърдите ще растат с 6 упражнения, бицепсите с 5, а краката с 3? Логично е така, но...

14.06.09
19:32

Напълно ясно ми е,че краката са фундамент,но съм бивш футболист и не правя повече от 3 упражнения за крака,защото се получава малко диспропорция в тялото (долната част става голяма , а горната е слабо развита).А и винаги упражненията за крака са ми били 3,понякога 4 ако реша да правя към изброеното и лег преса ...

Мнението беше редактирано от PNikolaev на 14.06.09 19:33.

LU

15.06.09
09:18

за гърди най много 16-18 серий
за да наблегнеш на долната част прави
короувър самоче с долните макари
и кофички

за корсоувъра ръцете до тялото и без да згъваш лактите и дигаш малко над главата
кофичките мисля че трябва да ти е ясно как сеп равят за гърди
пускаш до долу лактите настрани и се изправяш някаде до половината

Мнението беше редактирано от ludiaBG на 15.06.09 09:20.

15.06.09
12:42

лично аз бих направил следното:
1.кофички
2.обратен лег (дъмбели или щанга)
3.хоризонтален лег (дъмбели или щанга)
4.наклонена лежанка (дъмбели или щанга)
всичките 3х6-8
бих сменял дъмбели и щанга всяка тренировка

15.06.09
15:26

Изтласкване от полу лег - 3 серии 4-6 повторения
Флайс с дъмбели от хоризонтален лег - 3 серии 10 повторения в суперсерия с кофички  - 3 серии до отказ

Eто това правих днес и мисля да го изпробвам :) как ще се отрази.Днес я пробвах тази тренировка и се унищожих

15.06.09
19:53

абе долна гърда  кофи ...и флайс на долна лежанка ... !!!

LU

15.06.09
21:23

ако ме послушаш няма да збъркаш
флаис с долни макари и кофички

16.06.09
05:05

В залата точно тия макари ги няма :D иначе ще пробвам и обратен лег за долна част , флайс + кофички в суперсерия.Ама е доста изморително...

DO

17.06.09
22:25

Като гледам много може да се поспори по темата.За това и аз ще добавя,че клек-а значително разширява гръдният кош(а оттам и по-добри гърди):)

Мнението беше редактирано от donscot на 17.06.09 22:29.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1