слаб бицепс :(

03.02.05
22:01

абе имам проблем с бицепсите нямам никаква сила. в началото когато започнах да тренирам работната тежест на сгъване с EZ лост със 30кг и за 1 година и 2 месеца съм “прогресирал” до 35кг дайте система или предложения за сила на бицепса моля. и съжалявам ако темата вече е била разглеждана :)

03.02.05
22:15

Скоро ще пуснат продалжението на статията на Стефан(дзвер) за силата. Там има примерни програми за сила, които могат да се приложат и за бицепсовото сгъване.
по-здрави

JI

03.02.05
23:09

нооло6 пробвай ( може и да си го пробвал незнам :) скотово с гири на мен мноо ми помагна това упражнение ми помогна щото и аз бях спрял с растежа на бицепса )

03.02.05
23:17

Ае то растеж и сила не е едно и също. Трябва първо да си намислиш какво да правиш. Общо взето схемите за сила са следните: до 1 упражнение примерно сгъване със щанга, правиш максимално 5-6 пвт с не максимума от възможностите си, а на около 80 процента. И всяка тренировка гледаш да получиш растеж на тия 80 процента. Примерно: тази тренировка правиш 4ка на 30 значи другата тренировка трябва да направиш 4ка на 32,5 и тъка. Но повече инфо в статията тук и скоро продалжението със програми и схеми.
по-здрави

03.02.05
23:51

Да не го претренираш виж си тренировката и за гръб и виж как са ти подредени дните гръб и бицепс да не се претоварва , трябва да кажеш какво точно искаш сила или нарастване (те са почти свързани при културизма)

04.02.05
09:39

Според мен претоварваш бицепса, затова е такова дереджето.

04.02.05
09:48

Хмм дам възможно е да го претоварва. Но при силова програма, не би трябвало да претренира дори и да тренира яко гърба. Ееее това е просто намалена възможност ако не се храни и възтановява и анаболизра достатачно ще претренира. Абе нека сам си решава дали претренира, но 30-35 клг за бицепс е малко просто сила ще дойде добре.
по-здрави

04.02.05
13:12

[quote author=“noolo6”]абе имам проблем с бицепсите нямам никаква сила. в началото когато започнах да тренирам работната тежест на сгъване с EZ лост със 30кг и за 1 година и 2 месеца съм “прогресирал” до 35кг дайте система или предложения за сила на бицепса моля. и съжалявам ако темата вече е била разглеждана :)

Начи може да е от много работи тва че нямаш сила но все пак си зависи и от килата като си 60 кила не може да правиш с 60 за бицепс то не че не можеш ама малко е трудно а и храненето възтановяването и тренировките треа да са на ниво а конкретно за бицепса пробвай да правиш по 6 бройки ама последните 2-3 с помо6т от някой и ще видиш че има смисъл :lol:

04.02.05
16:10

[quote author=“Joro_Killara”][quote author=“noolo6”]абе имам проблем с бицепсите нямам никаква сила. в началото когато започнах да тренирам работната тежест на сгъване с EZ лост със 30кг и за 1 година и 2 месеца съм “прогресирал” до 35кг дайте система или предложения за сила на бицепса моля. и съжалявам ако темата вече е била разглеждана :)

Начи може да е от много работи тва че нямаш сила но все пак си зависи и от килата като си 60 кила не може да правиш с 60 за бицепс то не че не можеш ама малко е трудно а и храненето възтановяването и тренировките треа да са на ниво а конкретно за бицепса пробвай да правиш по 6 бройки ама последните 2-3 с помо6т от някой и ще видиш че има смисъл :lol:

прав си че като съм 65кг е малко трудно да правя бицепс със 60 :), ама ти като беше на моите кила с колко го тренираше, а? :)). а иначе повреме на тренировка не го претренирам бицепса ( за бицепс ми се е случвало няколко пъти и знам какво е, а и гърди съм претренирал преди когато ги тренирах само тях през ден :) та си имам на идея какво е ) а за това дали му давам достатъчно време да се възтанови незнам :(.  в сряда правя ръка и в петък гръб, като от упражненията ми за гръб най-много набиранията с широк хват товарят бицепса ама се си мисля че има време да се възтанови.. но храната която приемам ме притеснява, защото ям кажи речи само боклуци  :? може би преди правех една грешка- тренирах го не до отказ със 30 кг по 12-13 повторения..
а иначе направо ме е срам да кажа че тренирам от година и нещо и работната ми тежест е толкова малко.. :(

04.02.05
19:23

Това от колко време тренираш не е от толкова голямо значение. Важното е как тренираш.....на мен пък тренировките за бицепс и за гръб са ми в два последователни дни и права серии някаде с 50-55 кила и мисла че е малко но..... толкова нема повече

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1