16.06.09
06:31
Здравейте, аз съм на 35г.и ходя на фитнес от десетина години, като разбира се съм правила и правя почивки от по някой месец в тренировките си. Но това не ми е проблем, защото след това много бързо наново съм във форма. Обаче се появи един проблем, което ме смущава и даже ми пречи, по време на тренировка - болки в раменните стави. Усеща се едно сковаване, трудно движение,пукане. Особенно на следващия ден след тренировачния имам чувството, че ръцете ми ще се “откачат”. Не мисля, че е от претоварване, защото познавам възможностите на тялото си. А може би е от годините....?
Моля, споделете мнението си!
16.06.09
08:30
Предполагам,че ако ги загряваш хубаво раменете и правиш упражненията с по-леки тежести отколкото си свикнала,може и да поотмине.Ако не консултирай се с лекар.
Предполагам,че ако ги загряваш хубаво раменете и правиш упражненията с по-леки тежести отколкото си свикнала,може и да поотмине.Ако не консултирай се с лекар.
Със загряването нямам проблем - винаги го спазвам даже и след тренировка правя много разтягания, което винаги е впечатлявало другите трениращи. Може би ще отида и на лекар-ортопед
Правиш ли лежанка, преси зад врат, дърпане на скрипец зад врат и дърпане с широк хват? Изобщо, какви упражнения правиш за горната част?
Мнението беше редактирано от Петко К на 16.06.09 15:13.
16.06.09
13:04
Каква е тази
Мнението беше редактирано от TrainHard на 16.06.09 16:01.
Правиш ли лежанка, преи зад врат, дърпане на скрипец зад врат и дърпане с широк хват? Изобщо, какви упражнения правищ за горната част.
Да, правя всички тези упражнения за горната част като съм ги разделила по следния начин: в един ден са гръб и рамо, в друг ден са гърди, бицепс, трицепс и трети ден - крака и кардио. Тренировките ми са почти като на мъжете, само, че аз ползвам малки тежести. Между другото рамената ме болят и когато правя пулоувър. Та значи за горната част правя - повдигане на щанга от хоризонтален лег и под наклон, разтваряне с дъмбели в страни от хоризонтал, пулоувър, свиване на машина пред гърди; придърпване на скрипец пред и зад глава, придърпване с тесен хват за задната част на гърба, придърпване на дъмбел за гръб от наклон; раменни преси, разтваряне на дъмбели в страни за рамо и повдигане на дъмбели от пред; скотово сгъване за бицепс; за трицепс разгъване на скрипец, кофички и включвам понякога др.упражнения като едно изваждам и на негово място правя друго.
Ако приемем, че техниката ти е перфектна, потенциални виновници за болките може да са дърпането на скрипец зад врата, лежанката, евентуално флайса. Пресите не каза как ги правиш - от пред или зад врата? Ако е зад врат - също може да са причина.
Пробвай да спреш тези упражнения за известно време. И пуловера, щом те боли и от него.
И виж как ще ти се отрази.