Трицепса изостава!!!

16.06.09
08:25

дали трицепса ми изостава понеже правя ръце в края на програмата след което почивам 2 дена и започвам с гърди.....и понеже трицепса отново влиза с гърдите и си мисля че го пренатоварвам!!!и муслулната треска ме държи още на трицепса като почна гърдите....какво да правя?

16.06.09
08:33

размени им местата например, или си дай повече почивка, аз затова почивам поне 4 дни понякога до 7 между всяка тренировка, за да може мускула да се възстанови напълно

16.06.09
09:00

казано от lubom1r на 16.06.09, 08:25:

дали трицепса ми изостава понеже правя ръце в края на програмата след което почивам 2 дена и започвам с гърди.....и понеже трицепса отново влиза с гърдите и си мисля че го пренатоварвам!!!и муслулната треска ме държи още на трицепса като почна гърдите....какво да правя?

1. След тренировка на ръце - независимо дали са бицепс и/или трицепс - нужна е почивка от 3-4 дни за пълно възстановяване.
2. трицепса с какво го комбинираш като тренировка.
3. Предполагам, че е нужно да направиш промяна на тренировката за трицепс. Смени упражненията, повторенията, тежестта. Експериментирай. тук могат да ти се дадат само отправни точки, над които да разсъждаваш.
Изоставането може да е поради следните причини:
- Претоварване и малко почивка и възможност за възстановяване
- Застой - дълго време с една и съща тежест, липса на разнообразие, привикване към вида упражнение, теест, нагласа, комбинация с друга мускулна група. Еднообразието е основна причина за застоя.
4. Достигане на капацитета на мускула. Т.е. - достигнал си хипертрофията и от тук нататък - само релеф. Предполагам, че това няма да е! :)
5. Липса на достатъчно концентрация и себеотдаване в трнировките. Водене на безцелни, разконцентриращи разговори в залата с други трениращи, както и много големи почивки, които отнемат от нужноата концентрация на психиката и тялото.
6. Недостатъчно хранене, неправилно, непълноценно хранене! Но тогава ще ти се отрази цялостно, а не само на трицепса.
Други малки и незабележими причини!
Съвет - преразгледай тези моменти! Прецени какво можеш да промениш и да направиш като НОВО в тренировката си!
Кажи и какви са упражненията ти! Ако мога ще ти дам напътствие кое с какво да смениш и/или какво да добавиш за да се получи добро натоварване. Има принципи и похвати, които мигновенно могат да те тласнат напред!
Но ти споделяш, че имаш и мускулна треска. Може би проблема е чисто психически, а не физиологичен.
Сподели ещо повече,з а да може да изкоментираме!

16.06.09
09:46

Дръж деня за ръце далеч от деня за гръб/гърди.
Примерно:
Гърди-корем
Гръб-трапец
Крака-прасци
Ръце
Рамо-корем
Почивка
Почивка

Човекът пита дали трицепсЪТ му изостава. Интересно как той на собственото си тяло не може да определи, а във форума без да знаем нищо за него и да сме го виждали тръгваме да му обясняваме...

16.06.09
09:50

Притеснява се, че претренира с така подредената си програма, смята, че не почиват достатъчно ръцете му, а до колкото разбрах тренира по МГ на ден, от което си направих извода, че е на 5-дневен сплит, затова му дадох пример с такъв - как да си размести тренировъчните дни така, че трицепса да почива достатъчно и да няма МТ до следващата тренировка за гърди.

казано от Thrashmetal на 16.06.09, 09:50:

Притеснява се, че претренира с така подредената си програма, смята, че не почиват достатъчно ръцете му, а до колкото разбрах тренира по МГ на ден, от което си направих извода, че е на 5-дневен сплит, затова му дадох пример с такъв - как да си размести тренировъчните дни така, че трицепса да почива достатъчно и да няма МТ до следващата тренировка за гърди.

Да, съветите са добри и изчерпателни, но мисълта ми бе друга - той сам не знае дали му изостава даден мускул :)

16.06.09
11:58

казано от Oranje на 16.06.09, 09:48:

Човекът пита дали трицепсЪТ му изостава. Интересно как той на собственото си тяло не може да определи, а във форума без да знаем нищо за него и да сме го виждали тръгваме да му обясняваме...

Мисля, че аз лично трябва да призная, че ти си напълно прав. Лично аз смятам,ч е съм прочел грешно въпроса и наистина момнта с “дАЛИ” ми е убегнал. Моите съвети са избързали и трябваше да изчакам да даде повече инфо за себе си. Прав и и се присъединявам към това да се приложи снимка и да се дадат малко пвоече разяснения!
Лично аз ти благодаря за това, че насочи вниманието ми към това!
Чакам разяснения и снимки!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1