Месо..

16.06.09
03:41

Имам 1 въпрос отностно месото. На скоро време почна да ми прави особени впечатления. Кога трябва да теглим месото? Аз винаги го тегля преди печенето и излиза 100-150 грама колкото ми трябва за различните храненеия но след печенето става 50 грама някъде и това малко ме притеснява или е нормално?

16.06.09
03:45

И като остане да кажем 50 грама пак ли си е с 20гр. протеин?

16.06.09
08:06

Да, просто месото се свива след като се изпече, но това не означава, че и протеинът се изпарява %-P Все пак една част от храната съдържа вода и като готвиш месото(особено ако е печено) е нормално да се свие.

16.06.09
09:36

Хранителните стойности си остават същите и преди, и след печенето.

Само  водичка си губи. :)

16.06.09
11:20

Добре, да кажем, че взимам от фризера 1 парче Пилешко. Претеглям го и излиза точно 100гр, което по принцип си е 20гр протеин. След печенето на скарата претеглям парчето и е останало 50гр. Това отново за 20гр протеин ли се брои.
Мерси за разбирането..

TR

16.06.09
12:50

ДА ,като намалява се количеството заради водата ! Ето защо луканките , сушените меса и т.н. които имат малко вода са с по-голямо съдържание на протеин от обикновенното месо в 100 грама . Говоря за такива направени от истинско месо. Хранителните стойности се сменят след печене , например свинското си отпуска малко мазнина(пак не е за препоръчване).На пилешкото и чистите меса нищо не се променя !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1