16.06.09
03:41
Имам 1 въпрос отностно месото. На скоро време почна да ми прави особени впечатления. Кога трябва да теглим месото? Аз винаги го тегля преди печенето и излиза 100-150 грама колкото ми трябва за различните храненеия но след печенето става 50 грама някъде и това малко ме притеснява или е нормално?
16.06.09
03:45
#1
И като остане да кажем 50 грама пак ли си е с 20гр. протеин?
Да, просто месото се свива след като се изпече, но това не означава, че и протеинът се изпарява %-P Все пак една част от храната съдържа вода и като готвиш месото(особено ако е печено) е нормално да се свие.
16.06.09
10:07
#4
Само водичка си губи. :)
16.06.09
11:20
#5
Добре, да кажем, че взимам от фризера 1 парче Пилешко. Претеглям го и излиза точно 100гр, което по принцип си е 20гр протеин. След печенето на скарата претеглям парчето и е останало 50гр. Това отново за 20гр протеин ли се брои.
Мерси за разбирането..
16.06.09
12:50
#6
ДА ,като намалява се количеството заради водата ! Ето защо луканките , сушените меса и т.н. които имат малко вода са с по-голямо съдържание на протеин от обикновенното месо в 100 грама . Говоря за такива направени от истинско месо. Хранителните стойности се сменят след печене , например свинското си отпуска малко мазнина(пак не е за препоръчване).На пилешкото и чистите меса нищо не се променя !