Правилна ли е програмата ми?

IV

16.06.09
15:41

Аз съм на 16 години, висок съм 165 см. и съм 60 кг.. Стажът, който имам е 1 година. Въпросите са ми следните:
1. Добра ли е тази тренировъчна програма за покачване на мускулна маса и оформяне (релефиране) на тялото?

1 ден - гърди, корем
2 ден - гръб
3 ден - крака, корем
4 ден - рамо, трапец
5 ден - бицепс, трицепс, предмишница, корем
6 ден - почивка
7 ден - почивка

Имайте напредвид, че правя за всяка мускулна група по 3/4 упражнения и 10/12 повторения, като последната серия е с максимални килограми.

2. Добра ли е тази хранителна програма за покачване на мускулна маса и според вас с нея ще натрупам ли мазнини?

Примерно:

1 ден:
Закуска - 1 кофичка кисело мляко и някаде след 1 час 3 варени яйца с 100-150 грама ядки
Обяд - пилешка пържола, салата и някаде след 1 час плодове
Вечеря - риба, салата

2 ден:
Закуска - 1 кофичка кисело мляко и някаде след 1 час 3 варени яйца с 100-150 грама ядки
Обяд - ориз, салата и някаде след 1 час плодове
Вечеря - варени или печени картофи на фурна, салата

И така се редуват, ако не измисля нещо различно за 3 ден.

Знам, че ще има много критики относно и хранителната, и тренировъчната ми програма, но просто възможността ми е такава, и съжелявам, че не мога да спазвам всичко точно по часове, но все пак мога да хапвам така :)

Кажете ми просто и ясно - Ще има ли ефект от програмите? и най- важното - Ще кача ли мазнини?

Притеснявам се за мазнините, защото е неизбежно да стана дебел, тъй като тренирам много сериозно футбол от 10 години и няма да се отказвам, просто се влюбих и във още един спорт, мисля, че се досещате кой е :)

3. Ако имате и някакви идеи за хранителни добавки, които ще подпомогнат за резултатите, които искам споделете, стига да не се омазнявам с тях и да не са за по 100 лв на седмица ...

Темата беше редактирана от Ivo на 16.06.09 15:44.

3. Ти се храниш на 10-15% от това, което ти е нужно. КАКВИ ДОБАВКИ??? Те се добавят, ако с храната си на 100%!
2. Виж 3.
1. Програма за мускулна маса + орелефяване едновременно (особено пък когато се занимаваш допълнително и с футбол НЯМА!!!). На 165см и 60кг е по-добре да качиш малко маса, а после да оформяш и чистиш. Да, лятото не е най-подходящия сезон, но ако тръгнеш от сега за другото лято може да си с плочки и доста добра физика.

TR

16.06.09
16:00

Хранителната програма не струва. Основна грешка е ,че във втория ден нямаш белтъчини на обяд и вечер. Смесвай белтъчините и въглехидратите и намали мазнините - сутрин овесени ядки + мляко (можеш да добавиш лъжица мед) ; яйца + овесени ядки , на обяд картофи , ориз , макарони , пълнозърнест хляб + нетлъсто месо , риба , яйца , сирене , на вечеря салата + ориз,картофи,макарони + нетлъсто месо , риба , яйца , сирене , преди лягане препоръчително извара. Междинни хранения - плод. След тренировка мед (2-3 лъжици).
Не можеш да караш постоянно на ден 1 и ден 2. Трябва разнообразяване. Щом играеш футбол , значи ти трябват и повече калорий , яж стабилно белтъчини(яйца,месо,сирене,риба и др.) и доста въглехидрати(картофи , ориз , макарони , пълнозърнест хляб). Спи по 8 часа на ден , вместо десерт плод(без банани,фурми,сушени плодове и т.н.) Яж стабилно , щом играеш често футбол трудно ще имаш много мазнини.

IV

16.06.09
16:13

Добре. Разбрах, че хранителната програма не струва. Не знам за въглехидрати белтъчини и т.н, затова ви моля помогнете да си изградя хранителна програма като ми кажете първо второ трето за 1-2 дена ако трябва ще редувам. Разполагам с храни като много месо много риба много салати много сирене много извара много пълнозърнест хляб много варени яйца не много макарони картофи ориз с достатъчно плодове . Бих бил много благодарен ако ми помогнете да изградя някаква програма за 1-2-3 дена и да редувам дните. А какво ще кажете относно тренировъчната програма добра ли е ?

TR

16.06.09
18:30

Колко пъти в седмицата спортуваш , 4 фитнес + колко футбол ? Има значение колко изгаряш.

16.06.09
18:32

Според мен и тренировъчната програма не е добра, тренираш футбол и отделно искаш 5 дена фитнес..? не става според мен, по-добре си тренирай класически 3 дневен сплит като ден тренираш, ден почиваш.Щом разполагаш с “много” от тези храни, които си написал, просто си ги разпредели в 5 хранения (въглехидрат+протеин задължително) напиши тук какво си замислил и ако има нещо за оправяне всеки ще ти помогне.

IV

16.06.09
19:34

Попринцип тренирам футбол от понеделник до петък но сега искам да се възползвам максимално от 3те месеца през които няма да имам тренировки по футбол и няам да мога да изгарям там затова искам да направя всичко възможно да дигна мускулна маса и после само с футбола да изчистя мазното и от там нататак да стягам и да правя релеф не искам кой знае какво просто искам да заякна да се вижда сега са ми добре тес 3 месеца от лятото да ходя по 5 пъти на фитнес защотот нямам футбол като почна футбола ще му мислим сега ми трябва програма за 3 месеца която да има 5 тренировки фитнес една след др без събота иу неделя и през тея дни да натоварвам всяка една мускулна група съответно за покачване на масата и + добър хранителен режим скойто ще е по лесно и някакви добавки които ще подпомогнат ако някой може да ми састави тренировъчна програма или хранителна ако може и не съм нагал и 2те + да каже какви добавки ще са добре за мен нека да пише мн ще съм благодарен. пак казвам 3 месеца съм абсолутно свободен искам 5 пъти в фитнеса на седмица един след друг като натоварвам всяка мускулна група без изключение добра хранителна програма за качване и добавки и всичко това колкото се може по малко мазнини че да не се отпусна ...

17.06.09
07:51

яж през 3 часа,кви са тия 3 хранения?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1