17.06.09
16:58
Здравеите...нов съм във форума...значии така.. на 15 години съм тежа 67-8 кг.висок съм 181/2 . тренирам от месец и 2 седмици.. Програмата ми е тридневна .. почвам с гърди ,лег , полулег по 3 серии , после рамо 3 серии седнал и лоста зад врата(извинявам се че незнам как се казва точно упражнението) след това гръб с горен скрипец 3 серии , бицепс седнал с щанга 3 серии , трицепс 3 серии с щанга и накрая 5 серии корем ..имам още 2 седмици да правя тази програма..ще ме посъветвате ли след това какво да правя..програма и т.н ии бтв неискам да съм масивен ..искам уформено манекенско тяло.. ( извиняам се за правопитса..хард ми е на кирилица) . Мерси за предварително :)))
казано от Никола на 17.06.09, 17:27:
фак..да приличаме на форум за манекени?!
...добре , няма нужда от заяждане...които може да помогне и има желание да помогне да помогне...нямам за цел да се заяждам и карам с никого...мерси
Мнението беше редактирано от ktn на 17.06.09 17:43.
17.06.09
17:45
Еми избери си програма от сайта. Според повечето хора няма програма за маса и релеф. Ако се храниш много ставаш масивен , ако се храниш по-малко подържаш или отслабваш.
Много малко момичета харесват манекени.Големите гърди и ръце 40> см са в голям + за мацките. Никой не казва ,че трябва да ставаш масивен. Защо всеки който се сети културист се сеща за тела като на Маркус Рул и Рони Колман. Те са големи щото това им е работата и печелят пари от това.Защо пример да не са тела като на Лий Прийст,Декстър Джаксън и др. с тънка талия. Доста оформено тяло може и да се получи на ръст-килограми= 90 а твоята разлика е 110.С
Мнението беше редактирано от TrainHard на 17.06.09 17:46.
да уточня..под манекенско тяло разбирам това http://lh3.ggpht.com/kenneththestud/R9mitoqfUTI/AAAAAAAAHBo/OdFRhWCuetY/s800/nick+auger+40.jpg ..
А защо реши, че това е малко и се постига лесно? Личното ми мнение е, че за да изглеждаш горе-долу така, ще ти трябват примерно 5 години и 15-20 кг мускулна маса :)
Мнението беше редактирано от Петко К на 17.06.09 18:07.
17.06.09
18:09
Хахахаха :) , та тоя пич си е добър , стоял е доста години в залата и е ял доста правилно. И определено тази разлика за която ти говорих е около 90. Масивните културисти са 1,70 на около 130 килограма средно.Това са доста години тренировки ,много зоб , много пари за храна ,много пот в залата , и да искаш трудно е да станеш като тях. Така ,че за сега си яж по-чиста храна(не пържено,сладко и т.н.) и ще заприличаш на тоя пич :) Естествено и тренировката е важна.
За другите от форума , всеки си има различна гледна точка.
Мнението беше редактирано от TrainHard на 17.06.09 18:10.
несум казал че е лесно..просто това за мен е идеалното тяло ...упорит съм храня се що годе добре..мазно не ям! сладко рядко... тренирам...смятам че маиката му е времето...таа към главния въпрос..програмка...тъпо ще прозчуи ако кажа програма за такова тяло...ноо такъв “стил” така да се нарече :))
17.06.09
18:16
Еми няма за такова тяло :) Тренировъчната програма тренира мускулите , храната те прави масивен,атлетичен,мазен,изчистен :) Храната е 80% от този на снимката. Малко са надарените които си ядат всичко и изглеждат така. Много месо,мляко,яйца, и умерено количество картофи,ориз,овесени ядки,макарони и др. и с годините ще стане.
казано от TrainHard на 17.06.09, 18:16:
Еми няма за такова тяло :) Тренировъчната програма тренира мускулите , храната те прави масивен,атлетичен,мазен,изчистен :) Храната е 80% от този на снимката. Малко са надарените които си ядат всичко и изглеждат така. Много месо,мляко,яйца, и умерено количество картофи,ориз,овесени ядки,макарони и др. и с годините ще стане.
.. разбрах те...да ям само тва , мерси много.. и все пак по 4 пъти в седмицата.. смятам да ходя като почна новата програма... ии смятам да тренирам само бицепс , трицепс , гърди , гръб и евентуално рамо.. няква идеика тка..да ги нагодите.. поради простата причина че несум много на ти.. :) мерси отново
Мнението беше редактирано от ktn на 17.06.09 18:23.
Недей забравя краката и малко пренебрегваш рамото.Краката дават много стабилност при някой тежки упражнения за други мускулни групи,а рамото завършва визията отпред и отзад.И вземи тренирай малко правопис,язък за хубавото тяло,яко не можеш да си напишеш името правилно.Какво и е трудно на кирилицата ти нали живееш в БЪЛГАРИЯ,тук това е официалната азбука.
17.06.09
19:54
Може да ги комбинираш така:
Първи ден: Бицепс , Трицепс
Втори ден: Рамо,Крака
Трети ден: Почивка
Четвърти ден: Гръб,трапец
Пети ден: Гърди
Краката трябва да се тренират.Просто защото за да е красиво тялото трябва да има обща симетрия и пропорция.Ако сега не ги тренираш след време като пораснеш ще те е яд ,че не си ги тренирал. Много смешно ми става като видя някой як и оформен , с много малки прасци и бедра. Ръцете буквално са доста по-големи от прасеца. Просто става грозно.
Виж ето този клип на мен този културист ми харесва доста. Според мен той има най-красивото тяло. През 1:05 мин. дават цялостно гледай там задължително да видиш колко добре изглеждат краката.
17.06.09
19:57
Аз мисля че още е рано да сменяш програмата.Когато направиш 3-4 месеца стаж тогава тогава мисли за нова програма
добрем...треин.. извиняваи ако ти се стори глупаво... но трицепс и бицепс..в един ден несе ли преторават рацете..?
казано от ktn на 17.06.09, 20:14:
добрем...треин.. извиняваи ако ти се стори глупаво... но трицепс и бицепс..в един ден несе ли преторават рацете..?
да може и трапеца да го изнесеш в отделен ден :) има сплитове разни. И това е вариант, лично аз предпочитам да правя бицепса и трицепса заедно, цялата ръка се пълни с кръв.. и не се претоварват. 2 упражнения за трицепс , 2-3 за трицепс не е кой знай кво.
@TrainHard за някакъв клип спомена, поне аз не виждам да си дал линк :)
Мнението беше редактирано от NRG на 17.06.09 20:20.
17.06.09
20:19
казано от ktn на 17.06.09, 20:14:
Не!
казано от TrainHard на 17.06.09, 19:54:
Може да ги комбинираш така:
Първи ден: Бицепс , Трицепс
Втори ден: Рамо,Крака
Трети ден: Почивка
Четвърти ден: Гръб,трапец
Пети ден: ГърдиКраката трябва да се тренират.Просто защото за да е красиво тялото трябва да има обща симетрия и пропорция.Ако сега не ги тренираш след време като пораснеш ще те е яд ,че не си ги тренирал. Много смешно ми става като видя някой як и оформен , с много малки прасци и бедра. Ръцете буквално са доста по-големи от прасеца. Просто става грозно.
Виж ето този клип на мен този културист ми харесва доста. Според мен той има най-красивото тяло. През 1:05 мин. дават цялостно гледай там задължително да видиш колко добре изглеждат краката.
..може ли да поясниш какви по точно упражнения.. ..ии някои друг ако има идея за подобна програма , моля да напише подробно :))
17.06.09
21:01
Някой каза, че мацките не се кефили на манекенчета... Голяма грешка. Все с някви 50-60 килограмови гледам мацките.
17.06.09
21:57
Според мен е грешка като си начинаещ да тренираш рамо и гърди в 1 ден(поне така разбрах от написаното,но може и да се бъркам).По-добре отделно.
Мнението беше редактирано от donscot на 17.06.09 21:59.
18.06.09
03:43
http://www.youtube.com/watch?v=8WIMCoO27Vo Ето клипа , просто не съм натиснал ctrl+v силно и не се е пеистнало.
Train , на този тялото... е меко казано отвартително ..ще кажа пак нежелая такова тяло ...мисля че казах вече какво искам...моля да кажете програмки :))
Първо отдели 2-3-4 месеца да се научиш да клякаш, да правиш тяга, лег, военни преси и т.н. големи и основни упражнения. Лекичко и постепенно, изгради си двигателни навици, без които не става работата. След това се хвани сериозно и започни да вдигаш постепенно работните тежести. След едни примерно 2 години, когато стигнеш някакви разумни силови възможности, тоест да започнеш да работиш с килограми, които реално да ти натоварват мускулите (засега не можеш, има си спирачки, които трябва да се освободят), започни да се тревожиш за такива неща като конкретни програми, такова тяло и онакова тяло. Ето ти програма за първите 2,5 години. След тях, започни с класическите бодибилдинг сплитове, периодично ги сменяй, и за има-няма 3 години точно тая цел, която си си поставил е готова. Не е сложно теоретично, на практика ще си трябва бая труд, но така е, лесно нема.
казано от G33K на 18.06.09, 08:12:
Първо отдели 2-3-4 месеца да се научиш да клякаш, да правиш тяга, лег, военни преси и т.н. големи и основни упражнения. Лекичко и постепенно, изгради си двигателни навици, без които не става работата. След това се хвани сериозно и започни да вдигаш постепенно работните тежести. След едни примерно 2 години, когато стигнеш някакви разумни силови възможности, тоест да започнеш да работиш с килограми, които реално да ти натоварват мускулите (засега не можеш, има си спирачки, които трябва да се освободят), започни да се тревожиш за такива неща като конкретни програми, такова тяло и онакова тяло. Ето ти програма за първите 2,5 години. След тях, започни с класическите бодибилдинг сплитове, периодично ги сменяй, и за има-няма 3 години точно тая цел, която си си поставил е готова. Не е сложно теоретично, на практика ще си трябва бая труд, но така е, лесно нема.
..немога да те разбера какво да правя сега..свършвам си програмата за начинаещи след 1 седмица..и ми трябва програма ...
18.06.09
08:49
Казва ти как стоят работите с фитнеса, но почти всички не следват тези правила и си стоят малки/дебели.
Накратко: базови упражнения докато напреднеш достатъчно, за да знаеш кое как ти действа. Тогава вече може да оформяш мускулите, но вече ще знаеш кое как работи за тялото ти.
Няколко години са нужни за основата и всички, дори и професионалистите, са минали през клека и тягата.
Имал съм същото желание като теб и знам какво ти казвам. Както и знам, че няма да ни послушаш и ще продължиш да търсиш магическата програма...
казано от G33K на 18.06.09, 08:12:
Ти направо го отказа от фитнеса. :)
добре..обяснете ми какво по точно да правя..като ми казвате така мъртва тяга клек и т.н кажете програма .. :)
18.06.09
09:45
Трябва да се забрани с правило в този форум думата “спешно”. Седни прочети малко интересувай се кога какво защо как, направи си някаква диета, виж в раздела тренировки има много видове тренировки, ела при нас хората които искаме да ти помогнем с нещо готово, за да те посъветваме и да го преправим за да ти върши работа. Недей чака ние да ти направим тялото. Имай в предвид че този спорт е колкото теоретичен толкова и практичен.
добре невиждам , вия които разбирате да ми кажете.. понеделни тва тва тва и тка за 2рник 4етв и 5ак...а колкото до диета..аз сум си направил една..ям главно месо, яица , сирене., мляко , овесени ядки макаронки... както каза и Треин..просто искам от вас да ми дадете разумна програма..аз съм сериозен така че според мен е въпрос на време!
18.06.09
10:19
Колко дневен сплит в седмицата ?
Ако искаш 4 дневна:
Понеделник: Ръце 3 упражнения за трицепс и 3 за бицепс
Вторник: Рамо,(крака) 3 упражнения за рамо , 3 за крака
Четвъртък Гръб,Трапец 5 упражнения за всяка разпределени за всички мускули на гърба и 1 за трапец
Петък: Гърди,Корем 4 упражнения за гърди и 2 за корем
Така е при положение ,че не искаш да тренираш много краката щото 3 упражнения попринцип са им малко. Ако изобщо не искаш да ги тренираш ги махни от деня за рамо(прави 4 упражнения за рамо и 2 за корем). Така имаш 2 пъти в седмицата корем.