04.06.09
12:32
Дам, малко по малко се свиква.След време ще правите маратони.Аз съм спортуващ, но от няколко години си попийвам.Мисля да изкореня вече пиенето.Няма да стане наведнъж, но лека полека.Стигал съм до маратони сядане към 18.00 и ставане към 22.00 на другия ден.(и се чудя защо не отслабвам) :)
Определено пия, предимно почивните дни и празниците или по различни поводи. Съобразявам се с работата и тренировките си за това в делнични дни пия по изключение да речем, ако се падне нечий ЧРД.
Имам си определна граница - макс 400 гр. концентрат, но това ми е абсолютния максимум и от години не съм го надминавал. Знам си определните видове алкохоли и кой как ми влияе. Бира, вино и ракия не понасям, кофти са ми на вкус, пия си предимно водка, уиски, ром разредени е някакво безалкохолно (предимно кола).
Не смятам, че ми влияят отрицателно на спорта, няколко почерпвания месечно - да кажем 3-4. Те се случват в почивните дни, в които надали ми се пада да имам тренировка.
Твърдо против. Откакто съм започнал да спортувам не съм лизвал , не от инат , а защото нямам нужда от алохол. По събирания също не пия , вече всички приятели знаят да ми поръчват повечко вода :) Едно време бях заклет фен на бирата , но в последствие я замених с вино , а после отказах всичко . Не че алкохола пречи , но на който не му се пие , да не се налива ;)
Спрях да пия всякакъв алкохол. От нова година не съм близвал. Лятото ходя на море в Украйна и там си попийвам стабилно, просто хората там приемат като обида факта че не пиеш с тях.
Разбира се че има разлика след като си пил 2 водки и като не си пил. На всеки му влияе различно. Трябва да си малко инат за да го спреш обаче. Аз съм от тези хора който като кажат нещо и го правят, дори и напук. Като цяло пия алкохол само по нова година и на рожденния си ден колкото да има да се чукна с приятелите.
16.06.09
19:44
От бирата става коремче , според мен е по-добре на седмица 1-2 пъти концентрат водка , уиски или мента , става въпрос вечер с приятели или със салатка.
казано от Mish0 на 16.06.09, 19:24:
Спрях да пия всякакъв алкохол. От нова година не съм близвал. Лятото ходя на море в Украйна и там си попийвам стабилно, просто хората там приемат като обида факта че не пиеш с тях.
Разбира се че има разлика след като си пил 2 водки и като не си пил. На всеки му влияе различно. Трябва да си малко инат за да го спреш обаче. Аз съм от тези хора който като кажат нещо и го правят, дори и напук. Като цяло пия алкохол само по нова година и на рожденния си ден колкото да има да се чукна с приятелите.
Водка = 0гр. въглехидрат - приятно чистене.
казано от Thrashmetal на 16.06.09, 20:22:
И 230 ккал голямата водка :)
Само по празници,даже и тогава не ми се пие твърд алкохол понеже имам неприятни спомени..иначе бира само :P
17.06.09
13:05
Ако си мъж и не опутребяваш алкохол, сигорно водиш доста без-интересен начин на живот!
казано от Petar Cholakov на 17.06.09, 13:05:
Ако си мъж и не опутребяваш алкохол, сигорно водиш доста без-интересен начин на живот!
Кажи на този, от когото си го чул това, че е кръгъл идиот.
17.06.09
15:59
казано от Thrashmetal на 17.06.09, 13:15:
Споко баце, това си е мое мнение, например си на рожденния си ден и всеки носи по нещо, ти ги черпиш бира, или твърдо и кво? Ти ще седиш и ще ги гледаш как си пийват по 3-4 бирички а ти ще наблягаш на наторален сок или минерална вода? Това не го приемам..
17.06.09
17:06
казано от Петко К на 16.06.09, 20:58:
казано от Thrashmetal на 16.06.09, 20:22:
И 230 ккал голямата водка :)
:cheese:
Колко е уискито а ментата??
17.06.09
18:10
Алкохол ml Въгл, g kcal
Бейлис 50 5 120
Бира 500 12 167
Бира, светла 500 7.5 145
Вино, бяло 100 1 65
Вино, десертно 100 6 90
Вино, розе 100 2.4 62
Вино, червено 100 0.5 70
Водка 100 - 231
Джин 100 - 231
Мартини 100 4 175
Перно 100 4.3 140
Ром 100 - 231
Тиа Мария 100 3 155
Уиски 100 - 250
Шампанско 100 3.7 126
22.06.09
16:33
В малки количества съм чувал че алкохола засилва метаболизма , става въпрос за твърд алкохол и “малки количества” имам предвид максимум 50гр . А в 1-2 бири не намирам нищо вредно , даже обратното , същото се отнася и за виното до 0.5л по моя преценка :D
22.06.09
16:39
казано от Petar Cholakov на 17.06.09, 15:59:
Споко баце, това си е мое мнение, например си на рожденния си ден и всеки носи по нещо, ти ги черпиш бира, или твърдо и кво? Ти ще седиш и ще ги гледаш как си пийват по 3-4 бирички а ти ще наблягаш на наторален сок или минерална вода? Това не го приемам..
Имаше няколко рожденни дни,които карах само на вода и бадеми.Един приятел ме знаеше,че съм отказал пиененто и специално ми беше осигурил само за мен една голяма бутилка минерална с пакетче бадеми. :) А иначе удрям тук таме някоя бира.
А като си спомням в първи курс...то не изпиех ли литър алкохол си е било чист провал. :)
аз също си позволявам по чаша бяло или червено вино вечр, което е и доста полезно...бира рядко, защото е газирана..:)))
събота няма лошо да удариш някое хубаво...вие тук половината се изкарахте с крилца бре...баси праведниците...
я недейте така, няма да ходим на Олимпията все пак..:))))
Що ли имам смешното чувство, че като кажете “твърд” алкохол си представяте питие, което като лизнете 100 гр. и сте гипс под масата? Чолаков, малко сме пиячите в тоя форум...трябва да се подкрепяме.
Винаги пия твърди, качествени питиета, с допълнителен коктейл и с мярка.
Най ми прави кеф да излезем с компания в някой елитен клуб и да дам 16 лв. за Jeam Beam, още 4 за количка и 5 лева за червен KING. Чалгата до дупка и до тебе руса пу**а.
Разбира се, най-много 2 пъти в месеца.
казано от Petar Cholakov на 17.06.09, 15:59:
на рожденния си ден и всеки носи по нещо, ти ги черпиш бира, или твърдо и кво? Ти ще седиш и ще ги гледаш как си пийват по 3-4 бирички а ти ще наблягаш на наторален сок или минерална вода?
Това те прави hardcore, не ги слушай твоите приятели. Изобщо от народен човек не взимай съвети.