06.02.09
18:59
Ам от доста време искам да попитам как стоят нещата с бягането.Дали ако примерно програмата ми е за качване на маса и целта ми нали бягането им пречи като това което го качвам го горя?
Как да разбера колко да бягам колко бързо и тн.?
Не си се изразил много разбираемо, но доколкото разбрах искаш да качваш маса и да бягаш? С една дума искаш да качваш мускулна маса без мазнини? Ех, да можехме всички така :)
казано от LttS на 06.02.09, 19:07:
Не си се изразил много разбираемо, но доколкото разбрах искаш да качваш маса и да бягаш? С една дума искаш да качваш мускулна маса без мазнини? Ех, да можехме всички така :)
Ами не точно по скоро искам докато качвам маса да се изчистя още повече, а не да качвам чиста маса... (е не бих отказал де :D )
Та как стоят нещата с бягането може ли да се включи така или да си качвам сега пък като реша да се изчистя ?
Бих те посъветвал поне до края на март, началото на април да си вдигаш тежко и после да чистиш. Естествено, че може да правиш малко кардио докато качваш ММ, но не прекалявай.
06.02.09
22:22
Оффф, тука явно има прекалено много културистчета.В бягането няма нищо лошо.Едно че стимулира апетита,друго че и изгаря мазнини , а и дори може да си развиеш краката от него.Днеска се прибрах от лагер - секи ден по 10 км бягане,3см. отгоре....
06.02.09
22:53
Зависи как бягаш-можеш да качиш и сила в краката, може да се изчистиш(ако си на диета ). Ако говорим за бягането като кардио, да, може да се прави, когато качваш, но умерено.
казано от Neophyte на 06.02.09, 22:22:
Оффф, тука явно има прекалено много културистчета.В бягането няма нищо лошо.Едно че стимулира апетита,друго че и изгаря мазнини , а и дори може да си развиеш краката от него.Днеска се прибрах от лагер - секи ден по 10 км бягане,3см. отгоре....
А ти какъв си? Силач?
Да съм казал, че бягането е лошо нещо и не трябва да се прави? При всеки е строго индивидуално! Това, че ти си качил не означава, че той няма да свали! Давам много добър съвет на човека, щом за теб е непонятно, моля те не пиши!
казано от Ultima Ratio на 06.02.09, 22:53:
Зависи как бягаш-можеш да качиш и сила в краката, може да се изчистиш(ако си на диета ). Ако говорим за бягането като кардио, да, може да се прави, когато качваш, но умерено.
Ами добре значи мога да бягам по малко... но как да преценя точно колко за да не свалям а искам малко да се изчистя като цяло но е трудно при положение че правя всичко само за маса...
А ако чакам до края на март и после почна да бягам през това време си правя тренировките и продалжавам да си ходя редовно но успоредно с това ходя и отделно да бягам а и как да го съчетая бягането :( всеки ден през ден ?
Приемам всякакви съвети понеже съм доста объркан относно бягането.
Намекът още в първият ми пост е, че искаш нещо почти невъзможно! Когато правиш малко кардио ще намалиш интензивността на качване на мазнина, но не и да отслабнеш. Качването на мм едновременно с намалянето на подкожна мазнина е въпрос на сложни изчисления, желязна воля, много свободно време(може би това е най-важното) и наблюдение от специализирано лице. Е има и друг вариант - без да спазваш всички тези неща. Да имаш хубав ген! Но самият факт, че търсиш подобна помощ във форума ме кара да си мисля, че това не е така. ;)
Здравей Хаусчо. Искам да ти кажа че всичко зависи от хранителния ти режим.С тичането можеш да сваляш а пък може и докато си тичаш и да качваш. Средно положение за голямо съжаление още не е измислено :)
казано от asroma на 14.02.09, 21:51:
Здравей Хаусчо. Искам да ти кажа че всичко зависи от хранителния ти режим.С тичането можеш да сваляш а пък може и докато си тичаш и да качваш. Средно положение за голямо съжаление още не е измислено :)
Еми ще послушам съвета на предния потребител ще карам така на качване още 1-2 месеца и после ще си продължа но ще тичам проблема е че не знам колко и с какво темпо да тичам и не знам как да си ги определя?
Тичаш бързо, но не спринт, а крос! Когато се умориш, спираш да бягаш, но продължаваш да вървиш. Когато си “вземеш въздух” пак започваш да тичаш и така. Ти си определяш по колко време ще правиш тези интервали.
16.06.09
17:21
А как се бяга за разширяване на гръдния кош?
hous4o ако искаш да сваляш мазнинки ... тичай повече километри с бавно темпо... обаче не тичай когато тренираш в фитнеса ..или тичай да речем сутринта на гладно ... после закусваш и после след 1-2 часа на фитнес така може... но естестено ще гледаш да се ограничаваш от мазнини и раоти щото няма да има смисал от тичането
16.06.09
19:29
Глупости..именно след силова тренировка се сваля най-много...мазнини!На гладно е глупост само си хабиш организма,защото претърпява огромен стрес на гладно,още повече рано сутрин(мисля,че на всички е ясно защо ;) )
16.06.09
19:45
казано от slavistaaa на 16.06.09, 19:29:
Глупости..именно след силова тренировка се сваля най-много...мазнини!На гладно е глупост само си хабиш организма,защото претърпява огромен стрес на гладно,още повече рано сутрин(мисля,че на всички е ясно защо ;) )
17.06.09
18:27
зьь Сбърках нека бъде изтрито мнението....
Мнението беше редактирано от winround на 17.06.09 18:28.
17.06.09
19:49
Как пък сутрин на гладно ще е вредно... Навсякъде го пише като един от най-удачните варианти...
17.06.09
19:53
Ами със скромните ми знания за човешият организъм си го обяснявам така,неискам никой да ангажирам с мнението ми нито да задължавам някой да ме слуша
18.06.09
11:25
Обясни го подробно, та да не тичаме сутрин вече. Ако е обосновано, защо да не помогнеш :)
Сутрин на гладно няма гликоген налице - директно започваш да гориш маса заедно с мазнините.
18.06.09
13:21
казано от Thrashmetal на 18.06.09, 11:50:
Сутрин на гладно няма гликоген налице - директно започваш да гориш маса заедно с мазнините.
A след силовата тренировка ;)
Това е, което ми убягва - как тъй след силова 20мин. кардио и гориш мазнини, пък 20мин. сутрин на гладно - и маса.