17.06.09
19:52
знам че не траибва да се праи корем повече от 2-3 пъти седмицата но намерих една програмка серия коремни която е пробвах натоварва добре... и си мисля че може да се праи по често ето вижте е кво мислете :
http://www.youtube.com/watch?v=sWjTnBmCHTY
18.06.09
09:08
Аз тренирам корема си 2 пъти в седмицата по тази програма и 1 път с тежести и мога да кажа,че съм много доволен ;)
18.06.09
10:01
Корема, е като всеки друг мускул, един път седмично добра тренировка му е достатъчна
18.06.09
10:45
Може да получиш много различни отговори и всички ще са...верни :)
Просто трябва да уточниш за какво искаш да тренираш корема. Бойците го правят много по-често, може да искаш да направиш плочките, да ги покажеш изпод сланините (тук е голямата грешка, защото коремните преси не топят мазнините), да подсилиш средната секция на тялото...
казано от Oranje на 18.06.09, 10:45:
Просто трябва да уточниш за какво искаш да тренираш корема. Бойците го правят много по-често, може да искаш да направиш плочките, да ги покажеш изпод сланините (тук е голямата грешка, защото коремните преси не топят мазнините), да подсилиш средната секция на тялото...
като гледам твойте снимки искам нещо кат твоите плочки големи хубави
18.06.09
13:13
казано от radoslav1 на 18.06.09, 13:01:
казано от Oranje на 18.06.09, 10:45:
като гледам твойте снимки искам нещо кат твоите плочки големи хубави
Ще ти кажа как съм ги направил, но знаеш, че при подредбата на плочките играе генетиката:
като начинаещ сметнах, че тренерът знае повече от мен и го послушах - започнах 3-месечен и после 2-месечен курс за начинаещи. Там правех малко повторения с тежести корема, както всички останали групи. В резултат на което изградих плочките. Бях 59кг и знам, че нямах нищо на корема - беше си мек.
По-трудно е после, когато си ги изградил - лесно се поддържат, но трудно се показват изпод сланините. Тогава вече диетата е най-важното нещо, а колко пъти седмично ще ги правиш си е въпрос на личен избор.
Има и още нещо - билдери на стероиди казват, че ако правиш над 20-25 преси в серия - само си губиш времето. По-къса амплитуда, бавна негативна част...и пресата гори. Все пак ако искаш просто да си се клатиш - има по-приятни начини извън залата ;)