Изключително съм ВИ благодарен!

IV

18.06.09
15:28

Най - накрая успях да направя програмата си за трениране и хранене благодарение на вас, след като почти една година правих упражнения, на който уред ми хареса и ядох каквото ми каже стомахчето. Най - големи благодарности към ТреинХард! На 16 години съм, ръста ми е 165, килограмите са ми 60. Тренирам футбол здраво от 10 години, целта ми е да кача мускулна маса, за да изглеждам по - добре и да се оформя, като гледам да не кача изключително много килограми и мазнини за да не стана дебел и да попречи това на развитието ми във футбола. Ето я и въпросната програма. Ако някой види нещо нередно или мисли, че ще направи точно обратното на целите ми да каже докато е време, защото я започвам от понеделник.

ТРЕНИРОВЪЧНА ПРОГРАМА:
1 ден: гърди, корем
2 ден: гръб
3 ден: крака, корем
4 ден: рамо, трапец
5 ден: бицепс, трицепс, предмишница, корем
6 ден: почивка
7 ден: почивка

Правя всички упражнения за различните мускулни групи, като сериите са 3 и на всяка следваща добавям още килограми, а повторенията съответно 12 – 10 – 8

ХРАНИТЕЛНА ПРОГРАМА:

Закуска:
овесени ядки, кофичка кисело мляко, мед / варени яйца, пълнозърнест хляб
Преди обед:
овесени ядки, плодове
Обед:
целта е да смесвам въглехидрати с белтъчини, като приемам възможно най – малко мазнини. Пример:
ориз, варени картофи / картофи на фурна, макарони, спагети, боб, леща, грах със пилешко филе, риба
След обяд:
овесени ядки, плодове 
Вечеря:
целта е да смесвам въглехидрати с белтъчини, като приемам възможно най – малко мазнини. Пример:
ориз, варени картофи / картофи на фурна, макарони, спагети, боб, леща, грах със пилешко филе, риба
След вечеря:
извара / сирене

На обяд и вечеря, когато смесвам храните трябва въглехидратите и белтъчините да са количество 1 : 1 и целта е да ям средно – нито малко, нито много.

18.06.09
15:47

Преди и след обед също трябва да има протеин, недей го кара само на овес и плодове.

TR

18.06.09
15:55

Значи имах предвид само на закуска да са овесените ядки. През другото време да са си обикновенни ядки. Фъстъци,Орехи и т.н. По 50 грама г/д . Те са мазни ,но мазнините им са полезни и не помагат да вдигаш мазнини.
А защо повече белтъчини като според мен в 3 порции по около 40 грама протеин(сутринта 4 яйца , на обяд и вечеря месо)  + вечер извара,сирене си му запълват дневните нужди от протеин. Колко се усвояват напълно от тях никои неможе да знае.Според мен хранителния режим е добър , близък е до моя и на мен ми действа добре.

IV

18.06.09
16:07

Идеално. Ако няма да има критики я започвам с нетърпение

Пет дневен сплит.Няма ли да ти дойде множко.

IV

18.06.09
16:42

Ами не, защото не правя с кой знай колко големи килограми, а и имам доста добра физика. Сега няма да тренирам цял месец почивка сме и ще я карам така август ще започнем с тренировките но пак ще ми остане време и няма да се умарям тъй като ще имам цял ден да почина след като те са сутирнта и ще сабирам сили за фитнеса а когато почне и даскало ще намаля фитнеса на 3 ходения тъй като ще имам само 3 свободни дни и когато съм на футбол няма да имам сили да ходя и на фитнес че и на даскало ... Моля ви прецени съм си възможностите просто искам да знам дали програмите са добри не нещо различно от този въпрос

GO

18.06.09
17:47

казано от RogerF на 18.06.09, 16:20:

И аз си мисля , че ще дойде много , та то колман тренира по нещо подобно...

Вярно , че се свиква , но може би ти ще претоварваш мускулите си по този начин.

Въпроса е не в това дали ще имаш сила да тренираш така,а дали ще можеш да се възстановяваш.По-слабо възстановяване е равно на по-малък мускулен растеж.

IV

18.06.09
18:40

Благодаря за съветите! Казват, че с тази програма ще имам ефект! Е нека да видим така или иначе ще я правя само месец два така, че дали има или няма резултат се в г*з защото така или иначе като почна пак даскало ще мина на 3 дневен сплит тъй като ще се претоварвам много когато  съм и на футбол и на фитнес и на даскало и няма да имам време за 5 пъти :) нека да видим дали ще мръдна с някои сантиметър ако не здраве с др програма дано по големи резултати

TR

18.06.09
19:45

Аз съм на тая програма за мен има ефект. Нека помислите ,че пича до сега досега е играл и футбол всеки ден.Значи така се е натоварвал толкова силно. 3 дневните сплитове според мен са за пълни ектоморфи които няма смисал да хабят енергия.
Нима никои от вас не спортува и други спортове , и ако тренира повече 3 или 4 пъти в седмицата е толкова изтощен ,че неможе да прави нищо друго ? Според мен причината ,че сериозните хора които тренират по 3 дневен сплит е ,че нямат достатъчно време от работа !

казано от Bezgreshniat на 18.06.09, 17:47:

казано от RogerF на 18.06.09, 16:20:

И аз си мисля , че ще дойде много , та то колман тренира по нещо подобно...

Вярно , че се свиква , но може би ти ще претоварваш мускулите си по този начин.

Може да прозвучи странно, но подкрепям тази програма за неговия случай (казва че има натренираност, 10 години футбол...), а овен това целта му е не да се превръща в културист, а да изгради полезна за неговия спорт мускулатура (поне аз така разбрах)

Все пак футболните тренировки са доста различни от тези на билдерите. При едните е нужна доста издържливост при другите по скоро сила и кондиция, която той по всяка вероятност няма и може лесно да претренира особенно ако не хаправа достатъчно. Да натоварвал се е, но аеробно, а не анаеробно. Бих започнал с тридневени кръгови тренировки за цялото тяло с базови упражнения. Като свикне с тежестите с двеиженията с упражненията, може след месец да смени треноровката.

TR

19.06.09
08:12

Е той ми писа в скаип каза ,че е тренирал кръгово вече.

Ами на мен не ми е писал в скайпа и съответно нямам инфо :). И все пак 5 силови тренировки не са малко.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1