18.06.09
20:40
От половин година ходих на фитнес нередовно и сега мисля да започна сериозно...
Висок съм 185-6cm / 71-2kg на 17 години.Като цяло съм слаб и г/д имам някакви мускули,но имам мазнини около корема(като малък бях дебел и отслабнах драстично и там си останаха мазнини...).
Мисля вече да почвам да тренирам по тази програма:
* първи ден - гърди,корем
* втори ден - гръб,корем
* трети ден - кардио
* четвърти ден - ръце,корем
* пети ден - рамо и крака
* шести ден - Кардио и корем
* седми ден - почивка
Освен това често хода да плувам/играя баскетбол или тенис на корт.
Хранителен режим:
Сутрин - нестле фитнес с 250-300мл мляко + 2 яйца
Тренировка - След нея Суроватъчен протеин + 6 табл БЦАА / Преди Кардио Кафе
Обяд - Варени картофи,някакво месо(шунка,пуешко,пържоли)
Следобен може някакви пловдове
Вечеря риба тон/пържоли и салата.
Мисля да пия и някакъв азотen booster.
Кажете някакви мнения и препоръки отностно програмата/режима.
Темата беше редактирана от dermon на 22.06.09 20:30.
Тоя трети ден мислиш ли да излезеш от залата воабще,както си ги наредил тея мускули.За храненето сложи спагетите преди тренировка сутрин или на обед вместо картофи вечер не ти трябват въглехидрати.И не си давай парите за Нестле фитнес,вземи си обикновенни овесени ядки,може вечер преди лягане извара и включи яйца в диетата са добър източник са на протеин и полезни мазнини.Пии БЦАА преди тренировка,протеина след нея мисля си че няма смисал и двете.
И преди да си даваш парите за азотен буустър,увери си че се храниш максимално правилно,този вид добавки са си малко лукс и хич не са евтини,така че по добре тези пари за храна ги дай ще ти се отрази по-добре за сега.
Мнението беше редактирано от Biad__ на 18.06.09 22:40.
19.06.09
04:20
От половин година ходих на фитнес нередовно
Значи си далеч от разделната тренировка или поне не и по този начин, както я описваш. Тренирай си поне 5-6 месеца редовно класическата тренировка за начинаещи и после направи първото разделение на групите.
Освен това често хода да плувам/играят баскетбол или тенис на корд.
Това е добре.Хранителен режим:
Сутрин - нестле фитнес (пари на вятъра) с 250-300мл мляко спагети, макарони, овесени ядки и др. подобни
Тренировка - След нея Суроватъчен протеин + 6 табл БЦАА / Преди Кардио Кафе
Обяд - Варени картофи,някакво месо(шунка,пуешко,пържоли)
Следобен може някакви пловдове
Вечеря спагети/ (заминаха за закуската) риба тон/пържоли/яйца/извара/ и салата.Мисля да пия и някакъв азотen booster много ти е рано, по добре си дай парите за протеин и амино.
Ако искам да пия Weight Gainer веднага ли след тренировка трябва да го пия или може и след 20 мин примерно ? И също може ли да се пие weight gainer след бягане или бягането се обезмисля.
22.06.09
14:02
Ако искам да пия Weight Gainer веднага ли след тренировка трябва да го пия или може и след 20 мин примерно ? И също може ли да се пие weight gainer след бягане или бягането се обезмисля.
На повечето места пише че до 40-45 мин. е “въглехидратния прозорец”, но аз съм “ЗА” веднага ако може.