21.06.09
10:17
Здравейте може ли да ми предложите двудневна фитнес програма с която да товаря цялото тяло или по скоро да ми кажете тази която мисля дали е добра до такава степен, че да тренирам цялото си тяло и да не претренирам. Имам време за повече тренировки, но не е там проблема искам да започна карате да тренирам до сега тренирах година и 3-4 месеца, може би, без прекъсвания и без пропускане на тренировки само едно ( 3 седмици пукане на лакти и китки ). И мисля да ги направя тренировките 2 фитнес 3 карате, а във фитнеса мисля просто да тренирам с повече повторения и по-лекичко(може би за издръжливост) искам със леко да тренирам за да си пазя ставите тъй като съм на 16 години пък като мина 20те :) тогава ще се занимавам по-сериозно със фитнеса. А ето я и програмата:
Първата тренировка:
Гърди, рамо, трицепс:
1.Хоризонтална лежанка 3x20,15,15
2.Горна лежанка или флайс 3x20,15,15
3.Раменни преси пред врат 3x20,15,15
4.Разтваряне в страни с дъмбели за странично рамо 3x20,15,15
5.Лег с тесен хват или скрипци 3-4x20,15,15
Втора тренировка:
Гръб, крака, бицепс:
1. Скрипец или набирания 3x20,15,15 самоче 1во трябва да ги науча набиранията :)
2. Гребане с дъмбел или мечка или чукчета 3x20,15,15
3. Мъртва тяга 3-4x20,15,15,15
4. Клекове 5-6 серий 20-15-15-15-15-15
5. Сгъване с прав лост или крив лост 3x20,15,15
Ще ви помоля да ми кажете, дали са добре подредени като цяло, дали е добре направена, дали ще претренирам така с тези упражнения, дали тренирам цялото тяло, дали е за издръжливост тази тренировка ? :)
Много ще съм благодарен на всеки които ми помогне ! :)
А ето малко повече информация за мен:
години:16
кила:75-78
ръст:180-182
храненето: гледам поне да си набавям по 2 грама протеин на килограм,въглехидратите дали трябва да ги увелича ? тъй като не са ми много над 100 грама на ден
хранителни добавки:витамини пиех до скоро сега малко почивка,пия рибено масло
21.06.09
13:28
единственото което мога да те посъветвам е да размени6 бицепса с трицепса
23.06.09
08:32
Става програмата, опитай по нея без да разменяш трицепса с бицепса, така си е добре. Трябва да видиш как ще ти се отрази и тогава да се правят анализи, но моето мнение е, че не е зле като вариант.
23.06.09
19:22
Според мен е глупаво да комбинираш гърди с рамо и трицепс защото според мен така ще претренираш ама каквото направиш.Само да отбележа че при упражненията за гърди бая се натоварват точно предно рамо и трицепс.
23.06.09
21:17
1 - от тази двудневна програма ,няма да имаш физическата възможност да тренираш всички мускулни групи.
2 - никак не са достатъчни!
П.П. Хора незнам дали да чистя, 80 кг. съм на 170 височина. Моля да ме упътите,тъй като имам страх да не загубя маса и затова отлагам.
24.06.09
15:13
казано от blagovest17 на 23.06.09, 21:17:
1 - от тази двудневна програма ,няма да имаш физическата възможност да тренираш всички мускулни групи.
2 - никак не са достатъчни!П.П. Хора незнам дали да чистя, 80 кг. съм на 170 височина. Моля да ме упътите,тъй като имам страх да не загубя маса и затова отлагам.
Аз ли да знам?!Ти си прецени или дай pic но като даваш само височина и тегло можем да знам само че си или здрав или дебел,а ако чистиш(диета + кардио) няма как да не изгубиш мускулна маса но да знаеш че ще я върнеш бързо след това.
Благодаря за отговорите! :) Между другото може ли да ми кажете в бокса лактите и китките, заякват ли ? :) дали ако в началото е имало леки контузиики със времето свикват ? :)
Също ако може ми кажете с повече повторения тренировката за издръжливост ли е и със по-малки почивки? :) много ви моля и на предния въпрос ми отговорете, понеже от следващата седмица почвам карате или бокс ама много се чудя кое.
Мнението беше редактирано от r0ck на 24.06.09 18:10.