20.06.09
13:23
Не знам въобразявам ли си, но откакто правя клек и тяга (около 3-4 месеца) задника ми много порасна (един такъв повдигнат и издаден назад). Отначало не ми правише впечатление, но като почнах да ходя с къси гащи много си личи, даже в даскало момичетата казват, че г*за ми е пораснал и много се нервя.
Та въпроса ми е това нормално ли е или греша в техниката? Знаете ли варианти да не се товари толкова задника при тези упражнения, щото направо вече мисля да спирам да ги правя.. С кардио дали ще се оправи, макар че не мисля, че е мазнини това по задника, защото не съм мазен.
Малко инфо за мен 16год 178см 70кг. Благодаря ви предварително :)
Вместо мъртва тяга - прави римска.
Вместо да клякаш до долу - прави един вид полу-клек т.е. колкото по-дълбоко клякаш, толкова повече влиза задника.
Бас ловя , че някой ти е казал , че гъза расте , когато правиш клек , та от тогава само това ти е в главата. Не слушай никого . Ще ти дам една идея - намери дънки , панталони или так каквото и да е и остави момичетата да говорят. Виж дали ще ти стягат точно на гъза , за да не си въобразяваш някои неща. А и мисля , че си прекалено малък , за да те притесняват такива неща ;)
20.06.09
13:42
Благодаря за съветите, ще зема да пробвам римска тяга и полуклек.
Аз това, че от клякането расте гъза съм го чувал сумати пъти и все пак съм го игнорирал, но може би ще се окаже вярно.. :)Наистина са ми отесняли някои стари дънки в ханша, пък и се виждам в огледалото някак се е издал назад и се е повдигнал. Не ми харесва изобщо. :(
Мнението беше редактирано от SelBy на 20.06.09 13:43.
Много са ми странни някви хора дето киснат по залата, не могат малко от малко мускул да направят, обаче като клекнат 2 пъти и вече 5 кила на гъзъ качили :D Иначе клякай до прав ъгъл на краката и щангата отпред да я държиш на ръменете, не на гърба.
Хаха , откровено заяждане :) freak? , недей с лошо , всеки може да пита за каквото си поиска , не си човека , който да казва кой какво може и какво не :)
20.06.09
14:37
freak? ти да не си от хората с много мускулна маса, но с мозъчна контузия от химията. Гледам снимката ти и невярвам на ушите си !!!. И каква е тази глупост за щангата отпред, това е съвсем различен хват на щангата и е доста по труден, демек за по напреднали, щангата трудно се придържа поради което си ограничен от към килограми.
20.06.09
14:47
Thrashmetal и на теб съм го казвал, но не е хубаво да даваш съвети по тема по която не си много запознат, не е хубаво да се подиграваш и да дразнеш при положение, че положението ти не е по различно от този на който се смееш. Знам, че си е част от народопсихологията ама все пак. И хайде сме спамвали, че сега ще дойе Емзо да ни трие.
казано от Иван Шишманов на 20.06.09, 14:37:
freak? ти да не си от хората с много мускулна маса, но с мозъчна контузия от химията. Гледам снимката ти и невярвам на ушите си !!!. И каква е тази глупост за щангата отпред, това е съвсем различен хват на щангата и е доста по труден, демек за по напреднали, щангата трудно се придържа поради което си ограничен от към килограми.
Кое точно е глупост?
Предния клек влиза повече в бедрата и товари по-малко глутеуса. И че задника расте - вярно е. Това е мускул като всеки друг. Обаче, не съм чул някой да се оплаква, че от лежанката са му станали прекалено големи гърдите :lol:
И съответно не разбирам защо е тази паника, че от клека растял глутеуса. Ами, който го притеснява, че може да качи мускули там, да си тренира само бицепсчета, трицепсчета и други такива.
Имайте предвид, че колкото и да клякате, няма да имате кой знае колко огромен задник, освен когато мускулите са покрити със солиден слой мазнини (което е често срещано явление). Тогава големия задник ви е гарантиран. Дори да не правите клекове и тяги.
Мнението беше редактирано от Петко К на 20.06.09 14:56.
Изобщо не съм искал да се заям с момчето нито имам причини да го правя. Ако така го приемате съжелявам.
Как реши, че предния клек е по-труден от нормалния? Някъде пише ли кво защото на мен винаги ми е бил по-удобен. Тези дни четох някаква статия в тестостероннейшън точно за разликите между 2та клека, но не мога да я намеря нещо иначе щях да я пусна.
http://www.tmuscle.com/img/photos/05-095-training/image002.jpg
Както Петко вече каза при предния се натоварва по-малко задника. Най-вероятната причина е, че имаш малко мазнини и затова като си го стегнал малко и е щръкнал. Не се притеснявай, не е болка за умиране всмикъл сега ще качваш и един ден като решиш да орелефяваш ще видиш колко по-добре ще изглеждаш отзад :D . Кво му давате акъли за някви полуклекове. Даже и да клякаш и по-надолу от успоредно пак няма да видиш някаква огромна разлика в задника. Маса не се качва лесно, не може за 3-4 месеца да ти стане толкова огромен задника... колко мускул си направил за това време? 5 кила? звучи смешно нали... Пича се надявам да не се е засегнал. Продължавай да тренираш и не се притеснявай за такива неща. Не знам аз колко съм запознат с работите и каква контузия имам...
Плосък е слабият и нетрениран гъз, а той е предпоставка за болен кръст, болни колене и какво ли още не един ден. Здравият и трениран гъз освен за много повече сила има и много други функции, здравето на много неща зависи от него (всъщност, заедно с поясната мускулатура са най-важни за здравето на най-ключовите стави в тялото ти). И когато от другата страна на везните сложим 16 годишните ти съученички, за които най-вероятно кльощавите дупета на “манекенчетата” са перфектни - направи си ти преценката кое е важно и смислено.
На тоя ръст и тия кила няма как да имаш “прекалено” много мускули по гъза, както и където и да е другаде - съветвам те да не се оглеждаш толкова, това би трябвало да реши проблема.
казано от freak? на 20.06.09, 15:46:
Кво му давате акъли за някви полуклекове.
Не точно това казах. По себе си съдя за клековете. Когато клякам съвсем до долу т.е. пълен клек имам МТ както на краката, така и на задника. При не чак толкова дълбоки клекове, но в никакъв случаи полуклек, МТ си я имам в краката, но в задника - не.
20.06.09
19:44
Виждам, че темата се е развила доста и благодаря на всички отзовали се :).
Продалжавам да си клякам до долу и да не ме *бе, може да пробвам и предния клек. Изглежда че не трябва толкова да обръщам внимание на хорското мнение и да не се оглеждам толкова често.
казано от SelBy на 20.06.09, 19:44:
Виждам, че темата се е развила доста и благодаря на всички отзовали се :).
Продалжавам да си клякам до долу и да не ме *бе, може да пробвам и предния клек. Изглежда че не трябва толкова да обръщам внимание на хорското мнение и да не се оглеждам толкова често.
Неставай роб на “овчата” мисъл !!! Прави си клека до долу ... вярно е че има оголемяване на задните части no това нетрябва да те притеснява апък ни най малко некомпетентни мения на връсници ;]
Лично аз смятам, че изпъкналото мъжко дупе е страшно секси!!! И, повярвай, не съм само аз... Отвратително е да видиш мъж без задник....или с неоформен такъв! Don’t worry, be happy! ;)
21.06.09
12:42
казано от SY на 21.06.09, 11:35:
Лично аз смятам, че изпъкналото мъжко дупе е страшно секси!!! И, повярвай, не съм само аз... Отвратително е да видиш мъж без задник....или с неоформен такъв! Don’t worry, be happy! ;)
Ей т’ва мнение много ме зарадва. Благодаря ти много, че го написа :).
Изглежда много са ми повлияли тези мой съученички, който си падат по фешанчета 50 кила..
Ако нещо те притесняват пропорциите, след време, като ти порастат и бедрата достатъчно, това няма да го има.
25.06.09
04:38
Само аз ли си харесвам дупето ? :red:
казано от DeadManWalking на 25.06.09, 04:38:
Само аз ли си харесвам дупето ? :red:
x2 :D
Имал стегнат и навирен задник?! Че къв ти е проблема всички това искат. Клека е много важен за растежа на всички мускулни групи, така че не го спирай. Ако искаш намали килограмите и увеличи бройката, но продължавай да си клякаш.
25.06.09
08:26
Къде има място за оплакване? Ако всички можеха да го постигнат ... Е-хееее ... Няма нищо по-грозно от плосък, та чак и вдлъбнат (виждала съм) задник на мъж или жена, без значение. А ако е и гарниран със солидни паласки ... още по-хард.