21.06.09
17:43
Здравейте!Първо искам да кажа че съм много доволен от форума като научих много нови и полезни неща!
А сега на въпроса-тъй като се завръщам към сплит програмата,искам да попитам-ръцете в един ден ли да са или да се тренират с големите мускулни групи?Освен това на 3 или на 4 дневен сплит да мина?
П.С.Стажът ми е около 3 години със сериозни прекъсвания
повечето правят в 1 ден ръце.... и така е добре... мисля че 3 дневен сплит става за да праиш отделно ден ръце
Ами и двата момента ги има. Всмисъл както си прецениш, аз никога не съм бил привърженик да се тренират в 1 ден, тъй като както са ти казали горе, че при 3 тренировки едната да е само ръце това означава да тренираш гърди - крака, гръб - гърди, гръб - крака, или нещо от рода при което тренировката ти се получава доста по-голяма от тази на ръцете. Но пак ти казвам всичко си е до личен избор, не може ти да се насилваш да ги правиш в 1 ден ако не ти е удобно само защото някой така ти е казал.
Ами аз лично нямам проблем да са в един ден,просто целта е да се напомпат максимално мисля че ако в един ден ги правя този ефект се постига по-добре,как мислите?Вярно,че е строго индивидуално,но все пак така мисля.Моля ако някой може да сподели все пак какъв е ефекта при негова тренировка,за да се опитам да сравня.
22.06.09
08:10
Тренирам ръцете в отделен ден, а те растат ли растат :D
22.06.09
08:16
В отделен ден е по-добрия вариант.Въпреки,че са ми последен тренировъчен ден не са спирали да растат.
22.06.09
08:29
Последно целта е максимално напомпване за да впечатлиш в залата, или искаш да ти растат?
Целта е да пораснат-не ме вълнуват хората в залата дали ще ахнат,но нали напомпването е свързано с растежа?Или нещо се бъркам?
22.06.09
08:42
Целта е да пораснат-не ме вълнуват хората в залата дали ще ахнат,но нали напомпването е свързано с растежа?Или нещо се бъркам?
Другия път иди в залата и с дъмбелче 5кг сгъвай до пръсване. Да, ще се напомпаш яко, но...май не се расте така ;)
22.06.09
10:08
Не съм фен на тренирането на ръце в един ден...
Аз, да ти кажя съм! Най добре на мене ми растат ръцете като ги тренирам в един ден. + това като тренираш в отделни дни ръцете неможеш да си измериш или да си видиш ръката в най голямо полужение.
22.06.09
10:39
Не съм фен на тренирането на ръце в един ден...
Аз, да ти кажя съм! Най добре на мене ми растат ръцете като ги тренирам в един ден. + това като тренираш в отделни дни ръцете неможеш да си измериш или да си видиш ръката в най голямо полужение.
Прав си! Все пак Финдо не носи стикерче на ризката си, на което да пише до колко си помпа ръцете. Него хората просто го виждат и му се възхищават от физиката.
След време ще порастнеш и ще разбереш, че едно друго нещо е важно да е с по-големи размери, когато се ‘напомпа’, а колкото до мускулите - те растат по време на почивката, не на тренировката...
26.06.09
21:30
Можеш да ги редуваш пич.
1 седмица в 1 ден,друга седмица например трицепса ще го сложиш с гърба,бицепса с гърдите.