23.06.09
12:44
Момчета, можете ли да ми препоръчате някакво месо с голямо съдържание на белтък и минимални мазнини.. И евентуално каква термична обработка е най-подходяща за него. Целта е да кача чиста мускулна маса без грам мазно. На 19 години съм, ръст 171, около 60 кг. Стажа ми е 3 месеца с прекъсвания, още съм начинаещ. Знам за пуешкото месо, но ми се струва, че няма толкова протеин колкото свинското примерно. Но в него пък има много мазнини.. Предварително благодаря!
Темата беше редактирана от ecstasy90 на 23.06.09 12:45.
23.06.09
15:16
казано от ecstasy90 на 23.06.09, 12:44:
Момчета, можете ли да ми препоръчате някакво месо с голямо съдържание на белтък и минимални мазнини.. И евентуално каква термична обработка е най-подходяща за него. Целта е да кача чиста мускулна маса без грам мазно. На 19 години съм, ръст 171, около 60 кг. Стажа ми е 3 месеца с прекъсвания, още съм начинаещ. Знам за пуешкото месо, но ми се струва, че няма толкова протеин колкото свинското примерно. Но в него пък има много мазнини.. Предварително благодаря!
Точно обратното.Пуешкото е най-чисто и има 24гр протеин.Но не се залъгвай,че ще каваш ММ и няма да качваш мазнини.Биологично това е невъзможно.Можеш да се храниш с органичен прием на мазнини,за да не каваш мазно толкова бързо.Предполагам,че метаболизма ти е бърз и няма да качиш много мазнини.По важното е да приемаш достатъчно хранителни вещества,за да възстановиш мускула.
24.06.09
22:44
Няма такъв вариант да качаш а да не качаш мазно, нещата в най-добрия случай са на 5кг маса 4 мускул 1 мазно,и то това в най-добрия
Благодаря на всички за отговорите! Мисля засега да го карам на телешко и пуешко, и яйца разбира се. Ясно ми е че няма начин да не се качва и мазно, но мисълта ми беше да е колкото се може по-малко.
Мнението беше редактирано от ecstasy90 на 28.06.09 22:47.