Един въпрос..

23.06.09
12:44

Момчета, можете ли да ми препоръчате някакво месо с голямо съдържание на белтък и минимални мазнини.. И евентуално каква термична обработка е най-подходяща за него. Целта е да кача чиста мускулна маса без грам мазно. На 19 години съм, ръст 171, около 60 кг. Стажа ми е 3 месеца с прекъсвания, още съм начинаещ. Знам за пуешкото месо, но ми се струва, че няма толкова протеин колкото свинското примерно. Но в него пък има много мазнини.. Предварително благодаря!

Темата беше редактирана от ecstasy90 на 23.06.09 12:45.

23.06.09
13:13

Телешко варено може би е най-чистия вариант.

казано от ecstasy90 на 23.06.09, 12:44:

Момчета, можете ли да ми препоръчате някакво месо с голямо съдържание на белтък и минимални мазнини.. И евентуално каква термична обработка е най-подходяща за него. Целта е да кача чиста мускулна маса без грам мазно. На 19 години съм, ръст 171, около 60 кг. Стажа ми е 3 месеца с прекъсвания, още съм начинаещ. Знам за пуешкото месо, но ми се струва, че няма толкова протеин колкото свинското примерно. Но в него пък има много мазнини.. Предварително благодаря!

Точно обратното.Пуешкото е най-чисто и има 24гр протеин.Но не се залъгвай,че ще каваш ММ и няма да качваш мазнини.Биологично това е невъзможно.Можеш да се храниш с органичен прием на мазнини,за да не каваш мазно толкова бързо.Предполагам,че метаболизма ти е бърз и няма да качиш много мазнини.По важното е да приемаш достатъчно хранителни вещества,за да възстановиш мускула.

DR

24.06.09
22:44

Няма такъв вариант да качаш а да не качаш мазно, нещата в най-добрия случай са на 5кг маса 4 мускул 1 мазно,и то това в най-добрия

28.06.09
22:44

Благодаря на всички за отговорите! Мисля засега да го карам на телешко и пуешко, и яйца разбира се. Ясно ми е че няма начин да не се качва и мазно, но мисълта ми беше да е колкото се може по-малко.

Мнението беше редактирано от ecstasy90 на 28.06.09 22:47.

29.06.09
07:22

Пробвай и с пилешки гърди - 110 ккал, 23 гр протеин, 1 гр мазнини.

01.07.09
11:20

Pork meat forever!!!!!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1