**** Рамото ми изостава от останалата част от тялото***

09.06.09
20:48

Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем и ако да как сте се справили.
На мен рамото ми изостава ,тъй като в периода когато натрупах най-много маса много често пропусках тренировките за рамо.
Доста ми се разви рамото през последните месеци ,но поне по моя преценка изостава от др мускули и леко разваля общата визия .

Мислех си да правя по 2 тренировки на седмица за рамо.А вече ако трябва 2-рата тренировка ще е по-лека за да няма претоварване .
Може би е нужно да спомена и програмата ми за рамо
първите 2 упражнения често ги въртя но принципно в момента правя следното
1. разгъване на ръце встрани с дъмбели,като завъртам ръката леко настрани ,за да изолирам максимално страничната глава
2 . раменни преси с дъмбели (за да натоваря предното рамо ,а страни4ното да си почине за следващото упр)
3 . разгъване на ръце встрани ,но този път като държа лактите под прав ъгъл.
4. повдигане на дъмбели преди тяло
5 задно рамо (като общо взето на около 1-2 тренировки ,сменям упр за задното рамо)
за всяко правя по 4 серии

та какво смятате ,къде са грешките ако има такива в програмата .И как да наваксам с раменните мускули като цяло.....

на мен пет упражнения ми се виждат доста

09.06.09
20:59

казано от pavlinito на 09.06.09, 20:48:

Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем и ако да как сте се справили.
На мен рамото ми изостава ,тъй като в периода когато натрупах най-много маса много често пропусках тренировките за рамо.
Доста ми се разви рамото през последните месеци ,но поне по моя преценка изостава от др мускули и леко разваля общата визия .

Мислех си да правя по 2 тренировки на седмица за рамо.А вече ако трябва 2-рата тренировка ще е по-лека за да няма претоварване .
Може би е нужно да спомена и програмата ми за рамо
първите 2 упражнения често ги въртя но принципно в момента правя следното
1. разгъване на ръце встрани с дъмбели,като завъртам ръката леко настрани ,за да изолирам максимално страничната глава
2 . раменни преси с дъмбели (за да натоваря предното рамо ,а страни4ното да си почине за следващото упр)
3 . разгъване на ръце встрани ,но този път като държа лактите под прав ъгъл.
4. повдигане на дъмбели преди тяло
5 задно рамо (като общо взето на около 1-2 тренировки ,сменям упр за задното рамо)
за всяко правя по 4 серии

та какво смятате ,къде са грешките ако има такива в програмата .И как да наваксам с раменните мускули като цяло.....

Да..преди година.Най-добре при мен рамото расте с тежка военна преса и без нищо друго.

09.06.09
21:06

със лост си я правиш пресата нали.
И аз трябва да почна с лост ,ама в предната ми зала нямаше къда да я правя с лост и оттам свикнах с дъмбели.
оба4е като се замисля наистина е малко голяма тас тренировка.
май ще намаля обема и ,но ще ги тренирам рамената twice a week

10.06.09
06:14

няма смисъл от две тренировки/седм. по-добре изтегли рамото в отделен ден - цялото. то и без това се натоварва при тренировките на останалите групи. аз правих такова нещо и имаше ефект - 4 упражнения - 2 за средната част(едното преси с дъмбели), по 1 за предна и задна част. за 3 месеца. в момента съм го разхвърлил с други групи.

10.06.09
06:31

аз по принцип си тренирам всякаа мускулна група отделно :)
залата ми е близо и ходя по 5 пъти на седмица :)

10.06.09
07:15

Аз обикновено слагам пресата след тренировката за гърди.
Да с лост я правя.

24.06.09
17:00

казано от FRANKO1 на 10.06.09, 06:14:

няма смисъл от две тренировки/седм. по-добре изтегли рамото в отделен ден - цялото. то и без това се натоварва при тренировките на останалите групи. аз правих такова нещо и имаше ефект - 4 упражнения - 2 за средната част(едното преси с дъмбели), по 1 за предна и задна част. за 3 месеца. в момента съм го разхвърлил с други групи.

задалжително две упражнения за средно понеже влиза наи малко в тенировките за другите мусколни групи прави първото с лост а второто с дъмбели и прави по пове4е повтоения на второто да може да изпомпаш мускола добре по 3 серии за средно останалите по 4 както си правиш и сложи рамото в първият ден от програмата сами4ко и после раце след него или крака понеже в гърдите и гърбът  няма как да не го вкараш

29.06.09
08:19

казано от RogerF на 09.06.09, 20:55:

Нищо му няма да на рамото му, когато започнах здрави тренировки бях на 4 а вмомента съм на 6 упражнения 3х 16,10,6 защото гоня максимални резултати и просто изпъвам тялото си малко на далеч отколкото би трябвало.. Но както и да е мисълта ми е че 5 упражнения е ЗЛАТНАТА СРЕДА :)

01.07.09
20:32

Допуснал си грешка, която много хора допускат. Дет се вика - “Много, като тебе вече плакаха.”, та грешката ти е там, че си пропускал тренировката за рамо, аз тренирам от една година и съм си позволявал да пропускам тренировката за рамо веднъж на 2-3 месеца... Още в началото много хора ми казваха “Прави рамо, че е важно.” Така и правя до ден днешен, въпреки че при мен не е много фатално ако пропусна рамо, защото тренирам баскетбол и там рамената са подложени на основно натоварване.
Що се отнася до програмата ти, аз съм на мнение, че всеки е индивудален за себе си и щом тая програма те удовлетворява и има ефект, задръж нея. Всеки си е изготвил програма от упражнения, които му пасват идеално, но ако питаш мен, не трябва да правиш упражнението с разперени ръце два пъти, по добре го прави един път, но се стреми да го правиш правилно и да натоварваш рамото повече(било то с повече килограми или повторения).

казано от sasho. на 29.06.09, 08:19:

казано от RogerF на 09.06.09, 20:55:

Нищо му няма да на рамото му, когато започнах здрави тренировки бях на 4 а вмомента съм на 6 упражнения 3х 16,10,6 защото гоня максимални резултати и просто изпъвам тялото си малко на далеч отколкото би трябвало.. Но както и да е мисълта ми е че 5 упражнения е ЗЛАТНАТА СРЕДА :)

Златна среда за рамото,тръцки!Дори 3 са напълно достатъчни.

01.07.09
21:23

и аз съм съгласен че три упражнения са достатъчни ! рамото е мн деликатен мускул.. ддз лесно се претоварва

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1