03.02.05
20:14
лявото ми рамо изостава видимо от дясното кажете какво да правя! ! ! :?: :?: :?:
Дъмбели братле яко дъмбели! Може да тренираш и само едното рамо с един дъмбел прав. И аз го имах този проблем и изпробвах да правя само с една ръка, но ефекта не бепе много голям. Просто в тренировачният процес се оправят тези диспропорции.
по-здрави
Еми играй с дъмбелите с една ръка по над 8пвт и кажи дали има ефект. Не тренирай другото рамо поне за малко време.
по-здрави
Също има вариант и аз съм го пробвал и работи 100 % със силната ръка правиш толкоз повторения колкото и със слабата нищо че имаш сила но ако силата е почти еднаква или диспропорцията е голяма премини към варианта на Емо и чак като напреднеш към този
Разлика между двете половини на тялото винаги има. На мен примерно левия бицепс ми е по - слаб от десния (понеже съм десняк), същото важи и за гърдите и раменете ми. Но е едва забележимо. Затова пък левия трицепс ми е по - силен (и голям) от десния, за да компенсира :) Пълна симетрия никога няма да се получи. Иначе може да се пробва с дъмбели. Почвай раменни преси с дъмбели с една ръка, първо с лявата. Колкото направиш с нея, правиш и същия брой повторения с дясната. Или с две ръце също става, спираш пресите, след като ти откаже лявата ръка. Абе според мен постепенно ще си изчезне разликата, дори и да не правиш нищо специално.
като правиш с дъмбели играй с еднакви тежести и повторения за двете рамена. Като правиш с лоста акцентирай малко към изоставащото рамо
еми прави преси с дъмбели но и с двете ръце едновременно и аз го имам тоя проблем ама треа ако маса и в двете и по малко ще се забелязва тогава
[quote author=“emil_mlo”]SGK е с лоста как ще стане акцента?
по-здрави
накланя се малко към изоставащото рамо при спускане,така едното рамо прави с пълна амплитуда, а друготе не. Това е в случай, че човека много държи да прави с лост. Дъмбелите са си най-добрият вариант
аз за рамо правя
раменни преси
изнасяне на дъмбел пред тяло
изнасяне на дъмбел в страни от тяло и трапец
[quote author=“SGK”][quote author=“emil_mlo”]SGK е с лоста как ще стане акцента?
по-здрави
накланя се малко към изоставащото рамо при спускане,така едното рамо прави с пълна амплитуда, а друготе не. Това е в случай, че човека много държи да прави с лост. Дъмбелите са си най-добрият вариант
Това не е добра идея