24.06.09
12:01
Ако правя лег с дъмбели ще има ли добър ефект за качване ... или да ги редувам едната седмица щанга другата лег дъмбели
В никакъв случей през една седмица. Трябва да се извлича максимума от дадена програма. Напримерно сега ще тренираш само лежанки 3-4-5 месеца дукато има резултати, после ще смениш с дъмбели пак 3-4-5 месеца. И така въртиш, за да разнообразяваш. Поне при мен е мн добре като ги въртя така програмите, иначе различни хора... А качването няма да ти дойде само от упражненията, но сигурно знаеш.
Разбира се че може да ги редуваш през седмица даже е за препочитане,за да се добави нов стрес върху мускула,има вариянт даже и една серия с лост друга с дъмбели.Пробвай доволен ще останеш :)
Дъмбели vs Лост
Дъмбели - участват повече стабилизиращи мускули ,постига се по-голяма амплитуда на спускане,по-малко участие на предното рамо,вдигат се по-малко кг общо тегло,освен това ако имаш контузия на някоя от китките може леко да ги врътнеш,докато при лоста няма такава възможност.
Лост-едната част може да помогне на другата при изтласкването,по-голямо обща тежест(вище ме колко вдигам!),участие на ремото повече в движението.
Съвет комбинацията от 2те е най подоходяща.
25.06.09
00:36
По-голямата обща тежест не е просто за “вижте ме”,максималната интензивност,съчетана с правилна изолация е най-бързия път към мускулна хипертрофия,а ако я няма изолацията-то поне към сила. :)
Baid съгласен съм с теб тва го знам.... но ако сложа лег с щанга и лег с дъмбели няма да ли се претовара ?
щото аз правя лег щанга .. полугел с дамбели и ако сложа и лег с дъмбели нз..
25.06.09
07:12
Принципно може,но ако акценитраш върху една от двете части на гърдите.Разбира се,намаляваш упражненията,за да се вместиш в определения брой серии под границата на претренирането.
Идеята ми беше,ако примерно правиш 4 серии може 2 с лост 2 дъмбел,така да експерементираш.
Аз лично съм си привършеник на дъмбелите,четох една статия мисля че във FLEX беше сравнение между 2те упражнения,според която въпреки по ниските кг с дъмбели ефекта е с 10-20% по-добър от лоста заради по добрата концентрация върху гръдния мускул.
няма да сгрешиш ако ги сменяш на седмица. А колкото до това кое упражнение е по добро според мен със сигурност тожа са дъмпелите, осножно заради амплитудата на движение. Ако си по начинаещ обаче правилният избор е лежанката, там може да си по стабилен, с повече килограми.
26.06.09
21:19
Аз мисля,че ще си доволен дори само от дъмбелите:)
26.06.09
21:21
казано от donscot на 26.06.09, 21:19:
Аз мисля,че ще си доволен дори само от дъмбелите:)
Лично при мен дава ефект,въпреки,че гърдите са ми най-проблемната група.Единствено в началото трябва да се настроиш към правилната техника и тогава всичко си идва на мястото.