27.06.09
11:21
здр, минавам направо на въпроса: от 8 месеца не сам ка4ил нито килце :( тренирам редовно от 4 год (само последните 2 в залаа), ям яйца, месо, ориз както и въглехидрати всеки ден, наспивам се, пия по много вода, освен това пия протеин и глутамин на оптимум, но все пак от 8 месеца не сам мръднал. Ако можете да помогнете със съвети ще съм благодарен:)
27.06.09
11:28
Кажи нещо повече за себе си н.п килограми,ръст и тренировъчна програма ?
Сменял ли си програмата си скоро ?
27.06.09
11:39
172 висок, 71-2 кг. Сменям програмите презз 2-3 месеца редовно като по4ивам по 1 седмица между тях, даже последната почивка беше преди месец така че не вярвам да е от претрениране. А сега тренирам по 5 дневен сплит - гърди,гръб,крака,рамо,ръце.
27.06.09
12:28
Успяваш ли да се възтановяваш добре при тези 5 тренировки седмично ? Пробвал ли си да тренираш в супер серии или дроп серии някои мускулни групи ? Въртиш ли упражненията в тренировките си ?
Напиши си ако искаш сегашната програма и да видим дали там е проблемът .
27.06.09
12:55
ами мисля че 3 дена сплит 6 ми е мн леко. Веднъж правих 4 дневен и по4ти не усетих натоварване, а ина4е сег. ми програма е следната:
гърди: полулег 3х8, лежанка 3Х8, кофички на машина 3Х8, и флайс на пейка без наклон 3х8
гръб:набиране, лодка, горен скрипец, гребане с дъмбел, пуловър си4ките 3х8
крака: клек, лег преса, сгъване за задна част, после за прасец в суперсерии правя на клаф машина и на лег пресата 3х15
рамо: арнолд преси, вертолет, изнасяне на думбели назад за задно рамо, войнишка преса и 1 упр. за трапец
ръце: в суперсерии: за трицепс от лег и скотово, кофички на пейка и чукчета, кик-бек и 21
корем правя в дните за гърди и рамо
и мн се дразня как аз дигам от толкоз време а некви за по половин-1 година стават некви огромни
27.06.09
14:31
кое е ясно, кво куца?
Да така е няма нищо ясно. Всичко е една голяма мистика. Сега пак ще кажат тука, че съм се заяждал... Имаше няква врачка дето се свързвала с Ванга и правела сианси може да и се обадите. Тя ако не ви помогне може да минеш 3 дневен сплит и да намалиш малко упражненията. За да качва организмът се нуждаее да почивка. Никой не тренира 5 упражнения за рамо. Или и това не е ясно? Ако 3 или 4 дневния сплит ти се вижда малко може и всеки ден да тренираш. Нали мечо пух е казал ” Колкото повече, толкова повече.” Храниш се добре, тренировката ти била хубава, пиеш добавки и се чудиш защо нищо не можеш да направиш... Какво очакваш да ти кажат хората, че си някакъв нов вид човек който не може да качва мускулна маса ли?
27.06.09
15:53
като започнах да тренирам бях 49кг ся сам 71 тей че очевидно мога да ка4вам, само питах за съвет как да са справя със застоя, в който съм сега. ОК извинявай, freak, че те занимавам с глупости ;)
казано от freak? на 27.06.09, 15:36:
Да така е няма нищо ясно. Всичко е една голяма мистика. Сега пак ще кажат тука, че съм се заяждал... Имаше няква врачка дето се свързвала с Ванга и правела сианси може да и се обадите. Тя ако не ви помогне може да минеш 3 дневен сплит и да намалиш малко упражненията. За да качва организмът се нуждаее да почивка. Никой не тренира 5 упражнения за рамо. Или и това не е ясно? Ако 3 или 4 дневния сплит ти се вижда малко може и всеки ден да тренираш. Нали мечо пух е казал ” Колкото повече, толкова повече.” Храниш се добре, тренировката ти била хубава, пиеш добавки и се чудиш защо нищо не можеш да направиш... Какво очакваш да ти кажат хората, че си някакъв нов вид човек който не може да качва мускулна маса ли?
аз правя по 5 упражнения за рамо...
27.06.09
19:30
Не е от тренировката ! Почнал си да ядеш повече и си ял еднакво количество храна докато си станал 71 килограма обаче като ядеш толкова не качаваш. Трябва да увеличиш яденето и ще качиш. Застой на мускула се получава когато не вдигаш натоварването и т.н. Застой на килограми като ядеш толкова калорий за да подържаш теглото си.
Ами виж нормално е като почваш да тренираш да имаш успехи независимо как тренираш и се храниш. Аз като първите пъти като влизах във фитнеса правех по толкова мн упражнения и серии за ръце, че буквално чувствах, че ще ми гръмнат, едвам ги движех. Даже си спомням един път като правех гръб на следващата сутрин като станах и не можех да си вдигна ръцете да светна лампата на кенефа :D . И пак имах доста добри резултати, но това е само в началото. Така стига глупости. Намали си упражненията и ще видиш ефект гарантирам ти. Трябват ти 2-3 упражнения на малка мускулна група и 3-4 на голяма, като изключим корем и прасец там е по-друга работата. http://www.tmuscle.com/free_online_article/sports_body_training_performance/bigger_muscles_shorter_workouts
Иначе щом тренираш от 2 години сигурно знаеш за дроп серии и подобни методи, но мисля, че една цялостна промяна на програма би ти свършила много добра работа. Ако все пак ти се тренира 5 пъти може 3 тренировки да правиш във зала и 2 кардио да ходиш да тичаш.