Тренировка в къщи за един новак

NO

27.06.09
14:35

Здравейте, надявам се да пускам темата в правилния раздел, ако не предварително се извинявам. Въпроса който ме мъчи е трудното начало, защото до сега не съм се занимавал сериозно с фитнес а искам да започна. Поради факта, че съм от малък град в който има само една пренаселена фитнес зала реших да тренирам в къщи до колкото е възможно. Имам 2 дъмбела, лост за набиране и в близките дни ще купя лежанка. Това ще ми ли е достатъчно за да тренирам нормално? Другото което ме обърква е тренировъчната програма и режима на хранене. Прочетох адски много неща по темата, но някак не мога да синтезирам най-важното и да го приложа за да започна да тренирам пълноценно и да се храня правилно. За това ще ви бъда много благодарен ако ми помогнете със тези неща. Предполагам, че трябва да дам някаква информация за себе си: висок съм 179 см и тежа 68 кг. Мисля, че ми трябва мускулна маса, защото изглеждам сравнително слаб, но въпреки това имам бирено коремче което искам да стопя и оправя. Изобщо всичко което можете да ми дадете като съвет за програма и хранене ще ми бъде от полза.

Благодаря предварително

Темата беше редактирана от novice7 на 27.06.09 14:36.

27.06.09
21:29

Като за начало разполагаш с достатачно неща за да започнеш една не лоша домашна тренировка. Вземи си лежанката с лост, повечко тежести да можеш да варираш от упражненията изискващи леки, до тези в който са ти нужни много.
Храненето - щом искаш да качваш наблягаш на богатите на белтъчини и въглехидрати храни: пилешко, риба, яйца, мляко (във всичките му форми), извара, ориз, картофки... :) Лека полека ще стане.
По-здрави.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1