Как е най - добре

27.06.09
12:13

Здравейте интересуваме как е най - добре да си подредя програмата. Тренирам 5 дена в седмицата - начинаещ съм - и тренирам следният начин:
Понеделник - за гръб
Вторник - за ръце
Сряда - крака
Четвъртък - ръце
Петък - гръб
Събота и Неделя - почивам.

Искам мнения как е най - добре да си я подредя. Благодаря предварително!

27.06.09
12:22

Защо ръце 2 пъти в седмицата?
Имаш ли представа как се чувстват мускулите ти?С тази програма напредък няма да видиш!
Да не говорим,че гърди и рамена изобщо не играеш...
Този сплит нищо не струва!

Мнението беше редактирано от Финдо на 27.06.09 12:25.

27.06.09
12:25

вместо два пъти ръце сложи единия път гърди и рамо примерно а в другия ден дето е за ръце бицепс и трицепс

27.06.09
20:36

тренирай 3 пъти щом сега започваш... пет като че ли са множко

27.06.09
23:11

Аз като начинаещ правех кръгова тренировка и останах много доволен.Също така и един,два дена седмично ходех на лост и успоредка.

28.06.09
14:14

Малко съм сгрешил при програмата:
Понеделник - за гръб, рамо и гърди
Вторник - за ръце (бицепс, трицепс)
Сряда - крака
Четвъртък - ръце (бицепс, трицепс)
Петък - гръб, рамо и гърди

Мнението беше редактирано от Genadi на 28.06.09 14:15.

28.06.09
14:44

По-смешна програма не съм виждал през живота ми ...

28.06.09
16:26

казано от Radooo на 28.06.09, 14:44:

Много конструктивен коментар.

Малко съм сгрешил при програмата:
Понеделник - за гръб, рамо и гърди
Вторник - за ръце (бицепс, трицепс)
Сряда - крака
Четвъртък - ръце (бицепс, трицепс)
Петък - гръб, рамо и гърди

След тренировка на гръб, рамо и гърди, надали ще е много уместно да тренираш бицепс и трицепс на следващия ден.
Бицепсите се товарят при гърба, трицепсите при рамото и гърдите.

Самата комбинация - гръб - рамо - гърди, в този си ред е плашеща. Аз не бих тренирал гърди, след като съм си понатоварил раменете. Ако не се контузя, то поне работните ми тежести ще са яко надолу. Ако умишлено използваш някакъв метод за предизтощение - ок, но ме съмнява това да ти е идеята.

Ако държиш да тренираш, 2 пъти седмично мускулна група, то тази схема е по-удачна
горна част на тялото
долна част
почивка
горна
долна
почивка
почивка
Като не прекаляваш с бройката упражнения и внимаваш в подбора им, разбира се. В различните дни, можеш да избираш различни упражнения за съответните мускулни групи.
Вариант е и да тренираш цялото тяло в една тренировка - дали 2 пъти или 3 пъти седмично..твой избор.

От информацията, която си дал за себе си, това е което бих ти дал като насоки.
Поздрави.

28.06.09
18:07

Благодаря ти за съветите. Ще разместя гърдите и рамото с бицепса и ще я поогледам още малко. ;-)

Radooo
Потребител

Еми тази програма ми казаха от един сайт :-) и ми казаха че 5 дена е нормално да тренирам за моят “опит”. А и все пак въпросът ми не беше дали не става или става, а да се опитам да я подредя наи точно!

Мнението беше редактирано от Genadi на 28.06.09 18:25.

28.06.09
18:35

Здравей! :) Наистина тази програма за нищо не става, не се обиждай, но ако сега започваш да тренираш, 2-3 месеца тренирай по кръгови тренировки и след това раздели мускулите на групи 3 до 4 пъти макс седмично. С тази програма не само, че  няма да растеш, ами ще претренираш и ще си прецакаш ставите...(което не ти пожелавам). Аз като започнах да тренирам, тренирах много грешно, тренировката ми продължаваше по 3 часа и половина със максимални тежести правех много рекорди лег, тренирах без загрявка, в резултат на което имах проблеми със ставите и не е никак приятно да ти кажа.
Раздели си мускулите ако имаж стаж поне 2-3 месеца  в 3 тренировки, пример:
1.Гърди,бицепс
2.Гръб,трицепс
3.Рамо,крака
  или
1.Гърди,трицепс
2.Гръб,бицепс
3.Рамо,крака
Прави добра загрявка, прави правилно упражненията и след това гледай тежеста, храни се добре, тренирай правилно и успехите ще доидат! :)
Успех!

Мнението беше редактирано от r0ck на 28.06.09 18:37.

28.06.09
19:03

Ем по 2 пъти ръце гръб и гърди е абсурдно ... тряя зобиш за да успееш се възтановиш ...

28.06.09
21:07

Не се обиждам ;-) затова искам вашите мнения за да разбера как да изготвя програмата си.Благодаря ви rock i radoooo. Това по 2 пъти всека една група мускули да тренирам ще го махна.
И аз правя упражненията без да загрявам :P. Не зобам защото целта ми е просто да имам добра външност (релеф и сила де,колкото е възможно ;-) ).

MA

29.06.09
07:46

1-на мускулна група 1 път в седмицата

29.06.09
09:20

Представям си, от какъв сайт са ти я дали тази програма  :cheese: Ще ти споделя аз със какво започнах:
2 месеца - 3 пъти седмично
Кръгова тренировка
лег 3х10
наклонен лег 3х10
лег преса 3х10
бедрено сгъване 3х10
2 вида скрипец за гръб 3х10
сгъване с крив лост 3х10
френско 3х10
раменни преси с дъмбели 3х10
повдигане на пръсти 3х10

по желание - трапец, предмишница, коремни преси (ако имаш сили)
по желание - всеки тренировачен ден, можеш да ротираш упражненията

П.П. Да уточня - понеделник, сряда и петък правиш едно и също нещо(кръгова тренировка)
Аз за 2 месеца качих 7 кг с тази програма и яко ядене :)

29.06.09
10:09

Ми да ти кажа упражненията които ги правя са същите като твоите ;-) и накрая си правя коремните преси. Много наблегам върху яденето (4-5 пъти през деня с нужните витамини, белтъчини, въглехидрати и т.н.).
Реших да направя следното:
Ще потренирам 2-3 месеца с кръгова тренировка и после да почна по този начин като ще си подбера упражненията за мен:
Понеделник:гърди и корем
Вторник:гръб и трапец
Сряда:рамо и корем
Четвъртък:бедра и прасци
Петък: “Ден за ръце” (това е програма от сайта) :P

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1