Дневник на Финдо

Темата е заключена.
Прескочи до:

25.06.09
16:36

Добър вечер и от мен!
Ето,че и аз реших да създам личен дневник,надявам се той да бъде интересен на читателите! :)
Най-напред да започна с данни за мен-20 години/около 177 см/в момента тежа 79 кг.
Започвам с храната днес:
1)120 гр.овес+3 белтъка+кафе
2)250 гр.пилешко филе+салата(домати,краставици)
3)консерва риба тон+салата
4)200 гр.пил.филе+салата
5)250 гр.пил.филе+салата

Водата тези дни ми е 8 литра дневно.
Тренировката:
Днес ми е почивен ден,но вчера имах крака:
15 минути кардио
клек с щанга:7x15
прасец: 8x15
Подходих така предвид,че краката ми бяха и изморени.
Тъйкато отскоро работя с продукти на Gaspari Nutrition,използвам в момента мускулно изграждащия протеин MyoFusion.

Добре дошъл!

26.06.09
07:36

На 30.06.09 г. ще постна снимки в галерията си,след като завърша сегашния си режим!
В края на седмицата ще бъда добре зареден с въглехидрати,трябва да изглеждам доста по-плътен от сега,затова следете дневника ми. :)
Вечерта ще постна и храната днес,както и тренировката ми за рамена!
Днес отново ще стигна 8 литра вода.
Закусих си както обикновенно около 150 гр. овес+3 белтъка и една чаша кафе.

Мнението беше редактирано от Финдо на 26.06.09 07:39.

26.06.09
07:39

Следим, следим.....  :)

26.06.09
16:10

Храната днес беше:
1)към 150 гр. овес+3 белтъка+кафе
2)200 гр.пил.филе+салата
3)Доза MyoFusion
4)150 гр. пил.филе
5)6 белтъка+1 домат
Скоро ще направя 6тото си хранене от 200-300 грама хек филе+салата
Вода както казах 8 литра.
Зареждащите дни са близо! :)
След режима за изгаряне на мазнини от 6 седмици съм свалил към 4 кг,а талията ми падна значително около 8-10 см(в момента е 79-80).

Тренировка:Рамена
1.раменни преси с дъмбели 7,8x16
2.разтваряне встрани с дъмбели:6x12-15

Мнението беше редактирано от Финдо на 26.06.09 16:11.

27.06.09
01:12

Леле.. 8 литра вода - не се ли издуваш?  Ясно, че чистиш но все пак... Иначе поздравления - 10 см от талията са доста добро изчистване. :)

27.06.09
05:58

Не,или може би малко.Стремя се да я разпределя равномерно водата през целия ден.
Иначе в момента не чистя.Стремя се да “извлеча” водата под кожата и да я вкарам вътре в клетката. :)
Резултата трябва да е плътност,повече релеф и опъната кожа.
Днес ще бъда на 0 гр. въглехидрат!Наложиха се в движение някой корекции в режима. :)

Мнението беше редактирано от Финдо на 27.06.09 05:59.

НН

27.06.09
06:06

Честно казано аз докато чистих имах постоянна жажда и имашни дни в които изспивах 7-8 бутилки по Литър и половина.. и не се подувах.

27.06.09
15:55

Мина и днешния ден...Оживях! :) След като цял ден карам на 0 гр.въглехидрат!
Менюто:
1)10 белтъка+1 жълтък+кафе
2)250 гр.хек филе
3)Доза MyoFusion
4) 250 гр.хек филе
5) 250 гр. пил.филе на скара+1 краставица
като номер 6 по-късно ще присъства консерва риба тон.

Водата и днес 8 литра.
Следват 2 важни финални дни,в които ще зареждам.
Тренировката беше:гръб+бицепс и накрая 15минутно кардио във високо темпо.

След края на режима една седмица ще стабилизирам въглехидратите и от там 12 седмичен маратон за мускулна маса. :)
Ще използвам главно продукти на Гаспари:
1.SuperPump
2.SizeON
3.MyoFusion
4.Аргинин на NOW FOODS

Би било интересно да опишеш в последствие как ти се отразява всеки от продуктите който взимаш. Мен конкретно ме интересува Сайз Он, доколкото знам това е най добрата креатинова матрица на пазара.

27.06.09
16:08

Разбира се! :)
За това съм и създал този дневник. :P

27.06.09
16:37

Предполагам ще приемаш аргинин-а преди храненията ? Аз съм останал много доволен от този метод.

27.06.09
17:01

Да,на гладно преди хранене.
Също и преди лягане,за да повиша нивата на РХ!

28.06.09
10:56

И така днес,първи зареждащ ден
Състои се от:100 гр.овес,500 гр.кавяф ориз(измерен в сурово състояние).

Усещам,че въглехидрата отива там където искам,а именно в мускула.Имам енергия и гориво в тях,със всяко следващо хранене!

И тъйкато вчера бях на 0 гр.въглехидрат,то мога да направя сравнение и да стигна до извода за пореден път,че разните измишльотини като НВД и каквото се сетите покрай тях,с много,с малко мазнини не струват!Твърдо съм против свеждането на въглехидратите до минимум.

Мнението беше редактирано от Финдо на 28.06.09 11:10.

28.06.09
11:16

казано от Финдо на 28.06.09, 10:56:

Твърдо съм против свеждането на въглехидратите до минимум.

Абсолютно си прав.И аз много пъти съм го казвал.Това е мъчение за организма.

Тоест бихте препоръчали по скоро ротация, или РБД отколкото НВД.

28.06.09
11:35

казано от Иван Шишманов на 28.06.09, 11:21:

“Мазнините изгарят в пламъка на въглехидратите”. :)

28.06.09
11:42

казано от Финдо на 28.06.09, 11:35:

казано от Иван Шишманов на 28.06.09, 11:21:

“Мазнините изгарят в пламъка на въглехидратите”. :)

Белчооо :D
Твърдо РБД

Добре казано :)

От утре и аз съм на РБД.

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 28.06.09 11:42.

29.06.09
15:38

Днес добро зареждане се получи...Утре ще споделя резултата! :)

Дълго се чудих да едитна или да напиша ново мнение,но за да се счете като флоод,ще едитна...
Ще се върна на въглехидратите и ще кажа,че от 1 молекула глюкоза се ресинтезират 36 молекули АТФ!Процеса е известен още като окислително форфорилиране и напълно задоволява нуждите на организма за ресинтез на АТФ.Вече ви е ясно защо АТФ ни е нужен в мускула...
Така,че твърдения от рода на “на организма не му трябват въглехидрати” са смешни.
Разбира се познатият ни Тони изригна и с друго смешно твърдение “мазнините изгарят в пламъка на мазнините”...
Така,че към моите доводи против НВД,НВД-ВМ незнам си какво,протеинови диети,кетонови нараснаха с още един.
Сигурно се питате какво целя-ами много просто,нека повече хора като RogerF се замислят на какво смятат да подложат организма си!

Мнението беше редактирано от Финдо на 29.06.09 20:16.

29.06.09
20:50

Интересно.. А да попитам в коя тема сте спорили с Тони или е било на лични ? :)

29.06.09
20:53

Финдо, остей ги ВисокоМАЗнинните маняци - аз така им викам. Нека си тормозят организмите и здравето. Някой ден ще разберат, че човешкото тяло НЕ трябва да се лишава нито от протеин,нито от въглехидрати,нито от мазнини! И 3те елемента трябва да присъстват, за да имат здраво и добро тяло.

Направо ме скъсваш от смях с тия коментари за ВММ–та! :)

29.06.09
21:09

казано от RogerF на 29.06.09, 21:01:

Направо ме скъсваш от смях с тия коментари за ВММ–та! :)

Що бе Roger…. те не ме обичат много май... :)
сигурно защото съм много мазен и ме възприемат като храна.... :D

Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 29.06.09 21:09.

Може би тайно те харесват точно заради това. :)

29.06.09
23:05

казано от Финдо на 29.06.09, 15:38:

Ще се върна на въглехидратите и ще кажа,че от 1 молекула глюкоза се ресинтезират 36 молекули АТФ!Процеса е известен още като окислително форфорилиране и напълно задоволява нуждите на организма за ресинтез на АТФ.Вече ви е ясно защо АТФ ни е нужен в мускула...

Много интересно.А само атф ли е единствения енергиен запас на мускула?

Познанията са ми слаби, но ако не греша АТФ е Аденозин Три Фостафат което е химичната формула на енергията.

30.06.09
05:59

Финдо, с твоите изказвания против ВМ искаш да предизвикаш никому ненужен спор, само че няма да стане, да те е яд  :kiss: !! Както знаеш аз също съм от твойта партия (въглехидратната), но я малко по-така, като мъж.... стига с тия детински разсъждения!!
ВМ си е начин на хранене. Не е за всеки. Но работи и чисти. Всеки си преценява за себе си!!  ;-)

Мнението беше редактирано от maria на 30.06.09 06:08.

30.06.09
07:32

Хайде да драсна нещо въпреки че не ми се спори с господата.

Организма си прави АТФ дали ще е от въглехидрати или от мазнини ... АТФ е универсално гориво за клетките - получава се от мазнини или въглехидрати, но с различни ензими /тялото не произвежда такива енизими които не могат да му влязат в “употреба”/. Следователно ако не ядем много въглехидрати и ядем много мазнини ще произвежда повече ензими за разграждането на мазнини. В чат ли сте ?
И престанете да коментирате на ляво и дясно за ВМ. При положение че дори не сте го пробвали. Станали сте ми толкова смешни, че дори се чудех дали изобщо да ви пиша.
По-Здрави!
Сашко към теб приятел ще се обърна - да започнеш повече да четеш и по-малко да коментираш.

30.06.09
07:43

Ами не пиши бе мойто момче.Присмял се Хърбел на Щърбел,нали знаеш?
Финдо сори за спама в дневника ти.

Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 30.06.09 07:44.

30.06.09
08:33

казано от tonu на 30.06.09, 07:32:

АТФ е универсално гориво за клетките - получава се от мазнини или въглехидрати, но с различни ензими

Ясно.Значи всъщност мазнини=въглехидрати когато говорим за производство н АТФ ? :)

DK

30.06.09
08:37

казано от tra^la^la на 29.06.09, 23:05:

казано от Финдо на 29.06.09, 15:38:

Много интересно.А само атф ли е единствения енергиен запас на мускула?

смисъл ? няма ли атф -> няма контракция. няма ли контракция -> няма движение.

казано от tra^la^la на 30.06.09, 08:33:

АТФ е универсално гориво за клетките - получава се от мазнини или въглехидрати, но с различни ензими

Ясно.Значи всъщност мазнини=въглехидрати когато говорим за производство н АТФ ? :)

не не не. различно количество атф молекули се получават при разграждане на мазнини и разграждане на въглехидрати.
+ това огранизма освен че произвежда едно количество, но докато го произвежда също така и губи количество.

Организма си прави АТФ дали ще е от въглехидрати или от мазнини ... АТФ е универсално гориво за клетките - получава се от мазнини или въглехидрати, но с различни ензими /тялото не произвежда такива енизими които не могат да му влязат в “употреба”/. Следователно ако не ядем много въглехидрати и ядем много мазнини ще произвежда повече ензими за разграждането на мазнини. В чат ли сте ?

в чат сме. напълно вярно.и като ядем мн мазнини ще влезем в кетоза по простата причина, че цитрат цикъла на тялото е много по бавен от скоростта с която ензимите цепят мастните киселини. демек се появява 2ри източник на енергия за организма, на който аз лично не гледам с добро око.

+ тва да наричате атф чиста енергия и разни такива глупости не е много коректно. според законите на физиката енергията в света е константна, не се произвежда, а преминава от една форма в друга.

Мнението беше редактирано от dakata kaburov на 30.06.09 08:51.

30.06.09
16:42

Виждам,че се е заформила дискусия в моя дневник,радвам се!
@dakata_kamburov-АТФ ни е нужен както при съкращение на мускула,така и при неговото отпускане!
@Миме,тези режими като НВД,протеинова диета,кетонова,високомазнинни не съществуват за мен!Защото са лишени от всякаква логика.Какъв е смисъла да направим мазнините основен енергиен източник и да одрежем въглехидратите.
Аз също съм чистил с подобни “режими” и знаеш ли какъв беше резултата-6 кг за една седмица,но нека не се заблуждаваме,че това са 6 кг мазнини,след като тялото макс. за този период може да свали 1 кг мазнини.Да не говорим,че бях като развързан звяр над въглехидратите в прословутия зареждащ ден...Защото протеина не може да ни даде този засищащ ефект след хранене.(е може ако изядем 500 гр.месо).А сега си хапвах въглехидрати и нямах подобен проблем като същевременно свалях мазнините!
Само,че тук във форума на ден сигурно се пускат 10 теми “как да свалим мазнините” и на авторите им се започва намилане “започни НВД,това е начина” и други суперлативи за подобни режими,как били много хубави,как карали на протеин и бучка сирене и парче сметана...
Не съм против “мазнината” като хр.вещество,то също е нужно за организма!
Можеше да не го поствам този коментар и просто да подмина вашите,но ще се сметне,че се крия,но ми омръзна да ставам свидетел на едно окровенно заблуждаване към спазване на безсмилени режими!Ясно ми е,че Вие пак ще си спазвате вашето,аз пък моето,но нека хората видят и други гледни точки,а не като дойде април месец и в главите да им светка “НВД,НВД,НВД...” Дори не искам и да го пиша това съкращение...

ЕДИТ:След една седмица Сашко знае,какво се каня да направя... :) И каква ще бъде формата ми след 12 седмици...

Мнението беше редактирано от Финдо на 30.06.09 16:45.

30.06.09
16:56

За кетозата сме говорили вече достатъчно. И мисля че знаете не се влиза никак лесно в нея.

Финдо, смисъла е много прост - просто е по-удачния източник за енергия, това е. Говорили сме вече за тоя въпрос.
И режима е един няма негови подобни.... Не знам ти какво си практикувал, но така и не разбрах. Няма зареждащи дни когато си на ВМ, не знам какви ги дрънкаш, но не си ама грам запознат и бързаш веднага да даваш оценките. И определено протеина не може да ти даде засищаш ефект - за това са мазнините.
Аз съм също противник на НВД - това което в форума се налага.
Всеки си има позиции, видях че вие започнахте да говорите. При положение че като ти чета поста дори не знаеш аз за какъв режим ти говоря. Хайде малко стегни се.
П.С. По-добре си продължи с воденето на дневника.

Да не се качваш на клона и ти със Слин Сейна. :)

30.06.09
17:04

Много станахте на тоя клон. Да не се счупи....

Мнението беше редактирано от maria на 30.06.09 17:07.

30.06.09
17:09

казано от Мария Никифорова на 30.06.09, 17:04:

Много станахте на тоя клон. Да не се счупи....

Няма как да се счупи.Железен е! :)

30.06.09
17:16

казано от RogerF на 30.06.09, 16:58:

Да не се качваш на клона и ти със Слин Сейна. :)

Това е само част! :P

DK

30.06.09
21:14

казано от Финдо на 30.06.09, 16:42:

Виждам,че се е заформила дискусия в моя дневник,радвам се!
@dakata_kamburov-АТФ ни е нужен както при съкращение на мускула,така и при неговото отпускане!

първо. фамилията ми е кабуров. М няма
второ, относно изказването ти - пълна глупост изръси. ще те оставя да си преговориш урока за контракциите за напречно набраздената мускулатура(википедия, учебниче етц..), вместо да пиша защо.

01.07.09
08:08

Незнам каква ти е фамилията,но ти може да напишеш направо нов учебник по физиология!
Защото това,което съм казал,не съм си го измукъл от пръстите,думите са ми след прочетения раздел “Физиология на мускулите”!
И пак ще ти го кажа,АТФ е нужен,за да се свърже с миозиновите нишки и да прекъсне връзката им с актиновите.Когато липсва АТФ,не може да стане това прекъсване и мускула остава трайно съкратен.По този начин и се обяснява невъзможността на мускула да се отпусне напълно след продължителна работа.

01.07.09
11:05

Тази седмица почивам от тренировки!Реших да хипервъзстановя преди следващия ми режим и тежки тренировки...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1