05.02.05
11:01
Модерирано от Емил http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=37423#37423
——-
искам да ви питам едно нещо тъй като тренировките ми за ръце и за гръб са в два последователни дни.... възможно ли е да претоварвам бицепса и трицепса имам в предвид
1-гърди
2-крака
3-почивка
4-ръце
5-гръб рамо трапец
та 5тия ден бърка ли ми разтежа на ръката и претоварвам ли я?? и ако е така как да ги наредя?
П.П. Така съм ги наредил щото искам след почивките да правя гърди и ръце щото искам да наблегна на тях :roll:
Ами програмата ти изглежда горе долу добра, но зависи от много неща дали ще претренираш. Може и по друг начин да изглежда примерно така:
1Гарди
2Гръб
3почивка
4Раце
5Крака и рамо
05.02.05
11:55
[quote author=“emil_mlo”]Ами програмата ти изглежда горе долу добра, но зависи от много неща дали ще претренираш. Може и по друг начин да изглежда примерно така:
1Гарди
2Гръб
3почивка
4Раце
5Крака и рамо
Емо аз друго нещо разбрах от един културист... че не било хубаво крака и рамо да се прават в един ден поради причината че когато се натоварват краката кръвта се концентрира в тях, а след това като почнеш рамото и тази концентрация се разделя... демек от долната част на тялото отива и в горната и не можеш да акцентираш..
или поне аз така разбрах :roll:
Аз също съм го чувал това,така че примерно можеш да правиш:
1.гърди+предно и средно рамо
2.гръб+задно рамо
3.почивка
4.ръце
5.крака
6.почивка
П.П.Аз тренирам по тая програма.Пробвай,няма да загубиш!
Да мога да се съглася с вас, че е така. Аз си предпочитам да правя рамо в един ден, но в този сплит незнам дали ще стане.
по-здрави
05.02.05
13:55
Правил съм преди по тази програма с гърди и рамо в един ден ама ... много на сила качвам така и затва ги разделих иначе не е лоша :D но въпроса ми беше друг все пак да се придържаме към темата :lol: може ли ди ми почиват ръцете след като са ми в деня преди гърба и рамото ???? :roll:
Бих ти препоръчал тази програма :
1) гърди + бицепс
2) крака
3) почивка
4) рамо(предно и средно) + трицепс
5) гръб + задно рамо
6) почивка
Ами аз си мисля,че няма да могат да ти починат,още повече, че гърба не знам как ще го правиш на следващия ден.Не са ли ти изморени ръцете(да не говорим за мускулната треска)?Мисля,че трябва да промениш нещо :roll:
А така:
1Гърди+предмишница
2Гръб+трапец
3Поч.
4Рамо+крака
5Трецепс+Бицепс
6Поч.
7Поч.
незнам бате.. мен ме съмнява че на мен 1 ден между двете тренировки ми е малко пък една след друга (пък и то поне гърба да беше преди бицепса та да го натовари по малко и да участва само като помощен мускул). да не забравяме че мускулите се възтановяват от 48-72 часа, но доколкото знам ти разтеж, което е и самата цел така че на теб може и да не ти се отразява зле. сам си го усети.. :)
[quote author=“raiders”]А така:
1Гърди+предмишница
2Гръб+трапец
3Поч.
4Рамо+крака
5Трецепс+Бицепс
6Поч.
7Поч.
raiders целта е да не се правят крака и рамо в един ден
05.02.05
21:25
Братле...скии са. :wink: Аз,тренирам по следния начин:
:arrow: Понеделник-Бицепс и трицепс
:arrow: Вторник-Почивка
:arrow: Сряда-Гръб и задно рамо
:arrow: Четвъртък-Почивка
:arrow: Петък-Гърди,предно и странично рамо
:arrow: Събота-Крака
:arrow: Неделя-Почивка
:idea: Пояснение:Въпросът ти е,дали не претренираш ръцете.Спазвайки тази програма...,мисля че няма да ги претоварваш.Виж и защо! :shock: Понеделник(или първия ден от тренировъчния сплит) тренираш ръцете.Вторник...,те почиват.До сряда имаш 48 часа(съвсем достатъчно) за да отидеш отново в залата.Тогава...правиш гърба и задното рамо.В Четвъртък...пак им даваш почивка,тъй като малко или много все ще се натоварят малко.До Петък(денят ти за гърди...)имаш отново 48 часа,които са достатъчни за почивка.В Петък...удряш гърдите,а в Събота отиваш и правиш крака(ако не одобряваш задното,страничното и предното рамо да са разделени...тренираш ги в Събота,а краката остявяш за Неделя).В Понеделник отново тренираш ръцете. :P Как ти се струва :?: