02.07.09
04:28
Занимавам се с фитнес от миналата година,но лятото прекъснах и сега от около 5 месеча отново тренирам сериозно.На скоро получих болки в кръста.Появиха се при някои упражнения за гръб е рамо и понякога и като са навеждах.Аз мисля че това е от претоварването(питах и някои приятели) и сега съм в пауза докато се пооправя.Еден приятел ме каза че ако правя мъртва тяга с по-малко кг ще го заздрава и няма да имам повече проблеми.Мислите ли че е така?
Тези болки в кръста може да са от неправилна техника при изпълнение на въпросните упражнения за гръб.
Пробвай да тренираш с колан.
опиши болката каква е ? щото и аз съм имал проблеми с кръста при мен болката беше като леко се наведа и ме боли рязко ... като се опраих осазнах че имам слаб кръст .. и почнах мъртва тяга с мн леки килограми даже с лоста първо и с много добра загрявка и ся кръста е ми е по здрав ... и правя с доста повече кг на мъртвата от както почнах и нямам проблеми !
Мнението беше редактирано от radoslav1 на 02.07.09 06:02.
На мен също ме препоръчаха тягата с малки кг.Болката е като се навеждам но не мн силна,а и започна да отшумява.Вьзможно е и на мен да ми е слаб кръста ...на 17г съм.Не мисля че ги изпълнявам неправилно упражненията.
мн е важна загрявката преди тренировка... особено при силовите изпълнения .. сигурен ли си че загряваш достатъчно ... ако трябва мажи се с някакво мазило за загряване преди тренировка.... обаче най - добре си почини хубаво да отмине болката .. да не стане някой сакатлък
Мнението беше редактирано от frederiko на 02.07.09 13:09.
Еми и аз мисля че проблема е в загрявката.А сега почивам 1 седмица и след това мисля да права упражнения в които кръста не се натоварва.
Може би е в техниката, може би в загрявката, но тябва да откриеш къде е проблема, щото ако се задълбочи тая болка може да стане много лошо
02.07.09
19:26
казано от slabi4uk на 02.07.09, 16:11:
Еми и аз мисля че проблема е в загрявката.А сега почивам 1 седмица и след това мисля да права упражнения в които кръста не се натоварва.
За гръб винаги се натоварва кръста. Може само при набиранията не се натоварва толкова. Просто трябва да има чупка в кръста. Тренирай с колан !!!