Мнение относно програмата ми

02.07.09
15:06

Вече 3 месеца тренирам по тази програма, направена ми от инструктор, но просто в следствие на някои научени от мен неща ми се струва в някои места доста нелогична:
ден 1: гърди + бицепс
ден 2: рамо + крак
ден 3: гръб + трицепс + предмишница

Всяка тренировка ми се разпростира в около 1:30 като включва 7;7;8 упражнения с по 4 серии всяка. Тренирам за качване на маса.

02.07.09
15:21

Кое ти се струва нелогично?

02.07.09
16:00

Ами може би че правя рамото преди краката, че правя гръб и трицепс в една тренировка и продължителността и натовареността на тренировката.

02.07.09
16:26

Ами да първо се започва с по-гялама мускулна група. Така е в общи линии, но зависи на какво искаш да наблегнеш. Иначе гръб и трицепс си е класическа комбинация. Може да пуснеш и упражненията какви правиш.

02.07.09
16:31

Не. Гръб и бицепс е класическо и е прилагано в 70-те години ,но вече почти никой не го прави бицепс с гръб и гърди с трицепс ,защото няма голям смисал .Всичко вече се е осъвършенствало и хората мислят по-логично . Като натоварваш гръб натоварваш и бицепса и затова няма голяма ползва от това ... Същото се отнася и при гърди и трицепс ;)

Мнението беше редактирано от Radooo на 02.07.09 16:33.

02.07.09
19:33

Ден 1
1.Лежанка
2.Флайс
3.Преси на машина
4.Пуловър
5.Сгъване прав с крив лост
6.Скотова машина
7.Корем

Ден 2
1.Преси
2.Разтваряне странично на машина
3.Обратен пек-дек
4.Хакен машина
5.Разгъване
6.Сгъване
7.Калф машина

Ден 3
1.Роу машина
2.Горен скрипец
3.Долен скрипец
4.Хиперекстензии
5.Разгъване на скрипец
6.За трицепс едно упражнение, на което не му знам името
7.Предмишница- едно упражнение

Всичките ми упражнения за по 4 серии, като винаги правя по 8-9 повторения, с изключение на краката, където са 15-20, защото не искам да качвам мускул,а  по- скоро да се изчистя, защото съм мазен там.

02.07.09
19:43

по-добре кардио.....

02.07.09
19:54

Аз обаче съм в период на маса и не мога да правя кардио, за да свалям.

02.07.09
20:12

казано от Raster на 02.07.09, 19:54:

Аз обаче съм в период на маса и не мога да правя кардио, за да свалям.

:D

02.07.09
20:17

1. Като правиш 15-20 повторения на крака не си мисли, че ще се изчистиш. Изчистването идва с диета. Иначе виж това http://www.tmuscle.com/free_online_article/sports_body_training_performance/more_reps_bigger_legs
2. Хубаво е да правиш кардио постоянно. Ако смяташ, че 15 мин на велоаргометър или на пътечка ще ти стопят мусколите яко си се объркал.
3. Който ти е казал, че не трябва да правиш кардио защото си в период за маса е пълен галдугер.

02.07.09
20:19

аз си правя кардио - по 2-3 пъти в седмицата, като единият път е интервално бягане, а другите 1-2 на колелото. Просто идеята ми беше, че в момента се храня и тренирам за маса, а не мога да смъкна въглехидратите и да започна да правя всяка сутрин кардио и тренировки за релеф.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1