03.07.09
06:15
Здравейте на всички и от мен!
Четох дневниците на останалите мацки и наистина съм впечатлена от постиженията на всички Ви, поздравления за което!!!
Реших и аз да се включа с един дневник, защото съм нещо повече от мотивирана да променя това как изглеждам, в това, което наистина знам, че трябва да бъда :) На 18 години съм, тежа 80кг(срам срам срам) Височина: 170.
Цел: да достигна миналогодишните си 56кг(а пък ще се постарая и тези 6кг да ги елиминирам) и пълно изчистване в дългосрочен план.
Готова съм да дам ВСИЧКО нужно от себе си, за да постигна целта си, надявам се искрено да бъдете с мен и да ми помагате с критики и съвети !!!! :))
От днес съм на ВБД, избрах нея, защото се свалят бързо кг(до септември месец наистина МНого искам да съм стигнала поне 60..)
Имам висок % сланинки :D кажи-речи навсякаде, вследствие на рязкото напълняване съм качила навсякъде(за 3-4 месеца се случи всичко, вследствие на сем.проблеми, депресий, ала бала, целодневно тъпчех сладко,дори зъбите си,които обожавам повеше от всичко развалих ... и така)
Сега да започна със съществената част:
Фитнес не мога да посещавам, докато не сваля поне до 60. Не се опитвайте да ме убеждавате, просто суетността ми се простира мн мн мн мн надалеч и просто няма как да стане .. :( Стана ли 60 - съм там. (мин. година с такива кг започнах да го посещавам и тогава се харесвах)
Дотогава седмичната ми програма ще включва аеробни тренировки вкъщи (тае бо .. ),упражнения:
ПН: корем, ръце
ВТ: дупе,крака
СР: тае бо
ЧТ: корем,ръце
ПТ: дупе, крака
СБ: корем, ръце
НД: тае бо
+ ежедневно стопяване на килцата на велоергометъра и когато времето го позволява - бягане по стадион с обиколка 600м(евентуално всеки ден, като броя на обиколките ще нараства с броя на седмиците, започваме с 1 :)))
Включително и ежедневното колело.
Храненията са ми: 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20ч
Днес съм си приготвила 3 кремвирша(разделени на 7 части) + приблизително 100г сирене (нямам везна и меря на око)
Ами май е това в общи линий. Снимки ще сложа, когато нещата станат малко по-цветни, защото сега положението е трагично :D
Сега чакам да сипете критики и полезни съвети, относно това, с което съм се захванала,
цунки на вс :))))))
Здрасти, Шоколадче!
1. Добре дошла и успех!
2. Ако си чела другите дневници, знаеш, че това което си си избрала за храна за днес...всъщност не е храна.
3. ВБД не е полезна за дълги периоди и освен това е вероятно резултатите от нея да не са трайни. Бих ти препоръчала или ВМ-НВД или балансирано хранене...но така или иначе трябва да имаш източник на енергия (мазнини или въглехидрати; белтъчините не са оптимален източник на енергия)
4. Движение, движение и пак движение. То е част от превъзпитанието и освен това дисциплинира много! Щом не ти се ходи в зала, започни с дълги разходки навън, тичане, колело, гимнастики....Някакво движение...
Ами...като за начало толкова от мен :)
Другите сигурно също ще се включат
Абсурд до Септември 60 кг!!!! И до ноември няма да стане, ако е по правилата!!!!! А правилата са важни!!!!! ;-)
Сама ще се убедиш в това!!!! (влюбена съм в удивителните знаци)
П.П. От София ли си?? Как се казваш??
Мнението беше редактирано от maria на 03.07.09 06:34.
03.07.09
06:48
Хееейй много се радвам, че се включихте толкова бързо :)))
Лимке, знам че не е храна, даже на 100% очаквах някой да ме ръчне хаха:) , постепенно ще увеличавам храната, заедно с тренировките, просто поне в началото искам да видя малко разлика за да получа и нужната мотивация да продължа.. ВБД по груби мой преценки мисля да спазвам поне 3-4-5 месеца, като си купих вече рибеното масло и одеве си изпих първата перличка(остава да си взема и омега -3 и -6 мастните киселини и така), след това ще продължа с НВД.. започвам с ВБД защото наистина мн мн мн искам септември месец да има поне миниатюрна прилика с предишното ми Аз, казвам се Илияна, не съм от Сф,от малък град съм, наистина ще ми бъде приятно да споделям бъдещите си прогресии с Вас :)) След малко отивам да изпапкам втората си порция за деня и се качвам на велото, преди това обаче сметнах разни работи за дневния ми хр.прием:
ОКБ: 1980
протеин: 200г (800кал)
въглехидрати: 80г (320кал)
мазнини: 95,5г (895,5)
Нещо не мога да се ориентирам в тоя Фитдей хаха сложна работа, ама и с него ще се оправя след малко :Р
Мнението беше редактирано от Shokoladka на 03.07.09 06:50.
03.07.09
06:49
Не ми е мястото в женски дневници, но все пак:
- ВМ-НВД (по съвета на Лимка) е добра идея, но след като си се кръстила ‘Шоколадка’ просто няма начин да изкараш на нея. Тя е добра при условие, че се спазва, а шоколадът не е ВМ-НВ храна. Една РБД, в която шоколадът е включен редовно, ще работи много по-добре за теб. И още нещо - не се хвърляй веднага в някаква крайна диета, а от начина, по който се храниш сега, влизай постепенно в рамките на диетата, която ще следваш;
- Повече от 1-1,5кг на седмица е лош сигнал - стресираш организма и той ще ти ‘отмъсти’. Та, както Мария ти каза, 60кг е невъзможно да си септември, ако държиш на здравето си. Иначе не е никакъв проблем, ако тогава ти е сватбата, балът или ще партнираш на Ди Каприо в главна роля. Но ти искаш да си слаба и здрава и догодина, нали?;
- Освен корем, ръце, дупе и крака имаш и други мускулни групи - рамене, гръб и гърди. Най-малкото: едни стегнати гърди са едно от първите неща, които иска една жена, а ти бягаш от това...;
- На 80кг бягането на стадион няма да е много ‘приятно’ за коленете, глезените ти...;
- Една суетна жена не би се оставила да стигне мечтаната от мъжете билдери формула “ръст-90=тегло”! Пък и в залата те виждат 100 души макс, докато всеки ден се разминаваш с хиляди по улиците. Ако държиш на мнението на повечето, а не на посетителите на дадена зала - вземай си карта и НЕКА ИГРАТА ЗАПОЧНЕ СЕГА!;
- В кремвиршите не е ясно какво има, или ти под ВБД разбираш ‘Всякакви Боклуци Диета’?;
- Телата ни се опитват да живеят в спокойствие и хармония. Колкото по-бърз е един процес с теглото - толкова по-обратим е после. По-добре 10кг до септември и на Нова година да си 60, вместо 20кг до септември и на Нова година да си 90;
- За да не е депресията от писаниците ми пълна - попаднала си на точното място - Лимка, Венци, Мария...много са тези, които могат и ще ти помогнат!
казано от Limka на 03.07.09, 06:23:
2. Ако си чела другите дневници, знаеш, че това което си си избрала за храна за днес...всъщност не е храна.
3. ВБД не е полезна за дълги периоди и освен това е вероятно резултатите от нея да не са трайни. Бих ти препоръчала или ВМ-НВД или балансирано хранене...но така или иначе трябва да имаш източник на енергия (мазнини или въглехидрати; белтъчините не са оптимален източник на енергия)
4. Движение, движение и пак движение. То е част от превъзпитанието и освен това дисциплинира много! Щом не ти се ходи в зала, започни с дълги разходки навън, тичане, колело, гимнастики....Някакво движение...
х2
Здравей,
желанието за промяна е хубаво нещо, “храната” куца. Какъв кренвирш, к`ви 100 гр. сирене??? Храна за цял ден, на всичко отгоре - кренвирш !
Надявам се, че си обърнала внимание, че форумът е за здравословно хранене :lol:, а не за нездравословно гладуване с цел бавно самоубийство.. хаха
Послушай Лимка, попрочети и измисли някаква храна съобразно ОКБ-то ти и я постни.
Oranje отново се включи супер свежарско :)
И е мнооого прав!
Виж, сега, Шоколадке, стриктен и силно-ограничаващ режим в повечето случаи при жени е равен на провал. Примери за това много - аз, Мария...и хиляди жени. Можеш да го спазваш за кратко време и след това ти избиват балансите.
Ако обичаш сладко (предвид ника ти) метни се на един равномерен режим. Ще дойде ред и за НВД-то като остане малко за сваляне...Но не е добре да си теглиш всичките козове в началото :)
В заключение...ей, тва жените сме странно племе...когато решим,ч е ще отслабваме, искаме да променим ВСИЧКИТЕ си навици, за да отслабнем....Толкова по-лесно би било, ако пипнем 1-2 само, а не кардинално да оржем всичко, което обичаме...
03.07.09
07:08
хаха :)) ами всъщност никнейма ми не е Шоколадка, понеже го обичам - не съм хапвала шоколад от месеци, а се дължи на тена ми, няма значение хах :)
за рамене, гръб, гърди - включвам упражненията в дните ‘’за корем,ръце’’ , незнам до колко е правилно , но искам да имате впредвид, че аз не правя кой знае какви силови упражнения - напротив, дори го чувствам като загрявка , упражненията които правя са от тук: http://www.bb-team.org/fitness/exercises/ ,като правя само тези, които ми ги позволява домашната обстановка :)
За бягането - може и да си прав, но въпреки килограмите си, не се чувствам разплута, не се треса като ходя хаха, и ми е приятно да тичам, ако кажете, че е рано за тичане - спирам ..
03.07.09
07:11
Но иначе за диетата .. продължавам я. Днес ще си изям боклучивите кремвирши, довечера ще ида да си купя истинската храна, но за количеството храна Ви казах - постепенно увеличаване, като увеличавам и тренировките. :))
И аз съм за тренировките в зала. Човек отслабва навсякъде, макар и неравномерно. Ако не тренираш за навсякъде, процесът се забавя в известна степен. В зала можеш да тренираш мускулни групи, които ще ти е трудно в домашни условия. В това отношение суетата не бива да те води. Мисля, че няма какво да чакаш, направо отивай в залата! :)
казано от Shokoladka на 03.07.09, 06:15:
Днес съм си приготвила 3 кремвирша(разделени на 7 части) + приблизително 100г сирене
:bug: Поне да бяха 2, ами то 3…. леле-е-еее ще напълнееш!! И сиренето ти е много. Ако може и без него, най-добре! :vampire: :coolhmm: :ahhh: (да се чете с ирония)
Мнението беше редактирано от maria на 03.07.09 10:48.
Пък и ако хапваш “достатъчно” храна, че да си под BMI-то си - (ха, да видим сега кой ще се познае тука) - няма да имаш равна ;)
Иначе сериозно - ти си млада, даже малка - на 18 още растеш :) И трябва да имаш бърз метаболизъм - е, освен ако не го прецакаш с малко храна де - виж началото на темата на Емзо за НВД - сметни си какво количество храна ти е необходимо на ден - колкото изразходваш - минус 300-500кал на ден трябва да хапваш - по-малко от това си е живо гладуване и резултатите са последвало преяждане и йо-йо ефект... яж хубава храна - месо, яйца, риба, зеленчуци, сирена, зехтин, ако избереш РБД - също плодове и бавни въглехидрати с нисък ГИ...
Аз съм твърдо привърженик на бягането - както пишеше някъде, няма причина човек да не тренира най-важния мускул в тялото - сърцето :) А и не мисля, че 80 кила ще са ти толкова тежки, че да се налага да изчакаш да свалиш, преди да почнеш :) Ако ти е трудно да бягаш повече от 600м наведнъж - пробвай 1 обиколка ходене- 1 бягане - постарай се да ги докарваш до 5-6 общо :) Иначе по спомени е добре кросовете да са между 4км и 8 км :)
-20кг за два месеца - не че е невъзможно, ама по-добре не пробвай...Виж -10кг до септември ще е много добър резултат - и то в рамките на разумното - нормално е да сваляш до 8% от личното ти тегло на месец :) А и аз подозирам, че спортуваща и тежаща 70кг ще изглеждаш по-добре отколкото когато си била 56кг :) А тая цел - 50кг просто я забрави :) И пак ще дам любимия си пример - аз тежа 59-60кг, сестра ми - 49-50 - на една и съща височина - и си носим една на друга панталоните :)
казано от mbarton на 03.07.09, 12:10:
И пак ще дам любимия си пример - аз тежа 59-60кг, сестра ми - 49-50 - на една и съща височина - и си носим една на друга панталоните :)
Точно!! Но ти си нова тук. С времето много неща ще ти се изяснят и избистрят. Хубаво е, че си поставила началото на дневник, така ще може да следиш развитието си, както физичеки, така и в начин на мислене!! От тебе зависи дали дневникът (респективно ти) ще се развиваш или ще го зарежеш, ако ти писне или се препънеш (което със сигурно ще стане, ако не ЯДЕШ!!!!)..... Успех!!
Мнението беше редактирано от maria на 03.07.09 12:31.
03.07.09
16:32
Хммммммммм :)) Ами аз днес поизчетох още малко от тук от там и направо се шашнах с тази белтъчна диета която съм започнала, с всичките нейни недостатъци .. , затова малко по малко се преориентирам към НВД .. и мисля наистина да опитам .. да не гладувам, да спортувам и да постигам цели. mbarton наистина ме мотивира с изказването си ‘’спортуваща и тежаща 70кг ще изглеждаш по-добре отколкото когато си била 56кг’’ :) ... обещавам на Вас и на себе си, че ще се постарая наистина това да стане!
Утре ще се включа с резюме на днешния ден, защото сега нямам мн врреме, лека вечер на всички и мерси за съветчетата , наистина за 1 ден ме просветлихте за супер мн неща :D чао виииииииии
03.07.09
17:11
Ще ми помогнете ли с малко съвети относно разпределението на храната? Доколкото разбрах сутрин, след като стана трябва да хапвам бързи протеини, следва кардио , след него отново протеини , на обяд да наблегна на въглехидрати (на какво по-точно - плодове !?) , след това следобедна закуска (отново като обяда предполагам..? ) , след това другите ми 2 храненияяяя ... въобще незнам какви трябва да бъдат (ядки , мляко, месо или няма значение ?!) , след вечерната тренировка предполагам пак някой бърз протеин?
Хелп :(
03.07.09
17:27
Ако те интересува НВД разгледай темата:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063/
направи малко сметки анализи и нагоди нещо според твоя начин на живот и възможности
Добре дошла. Дневникът и целите са хубаво нещо, ама не виждам смисъл на 18 години да се лишаваш от задължителна за развитието ти полезна храна .Яж си нормално, но качествено и пак ще отслабнеш. Просто се движи, когато и както можеш. Карай колело, ролери, разхождай се с часове и пак си прави упражненията вкъщи. Ако отсега започнеш диетите ще се прецакаш за цял живот.
П.П кренвирши - не и не и не. Ако е от финансова гледна точка, 5 яйца струват 1.50 лв и са в пъти по-полезни и подходящи
Хайде успех
Шоколадче, погледни стр.9 на моят дневник, постът от 21.01, 11:44ч, който Венци ми е написала. Там е написано всичко, което те интересува относно НВД...... ще ти помогне много. И надявам се с него положиш основата! :)
Мнението беше редактирано от maria на 04.07.09 11:53.
05.07.09
11:31
Хей хей хеййй :))
Мерси много Мария , погледнах го ииииии днескашното ми хранене и занапред ще е точно таковаааа
А иначе да ви попитам за тези електронни везни... къде горе долу мога да ззакупя подобна и на какви цени вървят ?
П.С... туко-що се разтърсих в гуглето и ако наистина са по 200-300лв мисля , че ще се размина с подобна :|
Мнението беше редактирано от Shokoladka на 05.07.09 11:33.
Има ги в железарийските магазинчета и в магазините “всичко по левче”. Стуват към 20-30 лв. Макс 40 лв.
05.07.09
12:06
Ще си позволя да пиша по темата. Аз имам електронно кантарче, тегли до 5 кг с точност до 1 гр. купих си го преди година от тия верига магазини ТСН, дето внасят разни измислени марки техника.Взех си го за 25 лева вече го ползвам около година и между другото е точно. Дори ми го продадоха с купа, има функции за мерене на температура самоизключване и т.н.Моята везна може да видиш как изглежда на страница 17 от моя дневник който е на:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/37555/P240/
Айде и на тебе едно: COPY - PASTE!!
Не, че се заяждам, но защо изобщо си го почнала тоя дневник и толкова бързо ти отмина желанието?? Трябва време, а и да не се сърдиш, когато някой тук ти каже нещо накриво. Помисли си, ако има нещо - не се срамувай да си признаеш.... аз колко пъти съм падала, но никога не съм спирала и винаги съм постигала целите си!! Понякога и по-трудният път, игнорирайки лесният!!
П.П. Просто виждам, че влизаш в сайта, амаааа.... те няма тук.....
П.П.1. А и твоя дневник започна много добре. НЕ ГО СПИРАЙ!!! Или поне обясни какво-що и го затвори!!! ;-)
14.07.09
13:02
Е то и аз не си пиша в дневника ,ама отслабнах с 10 кг :) По-важното е човек да си спазва режима .....