Гръб -горна и долна част?

DI

03.07.09
15:27

Здравейте,
Искам да попитам относно един проблем който ми се върти в главата от известно време насам.И ето го и него : Трябва ли да се разделя гърба на долна и горна част,както гърдите се разделят на горна средна и долна? Мисълта ми е относно Гребането с щанга например - как е по-добре - 4 серии надхват или 2 надхват и 2 подхват.Ето я досегашната ми програма за гръб :
Скрипец 4х10
Гребане с щанга надхват 2х10
Скрипец подхват 3х8
Гребане с щанга подхват 2х10
Мечка 3х10

Сега мисля да я сменя със следната:
Скрипец 4х10
Гребане с щанга надхват 4х10
Мечка 3х10
Скрипец неутрален тесен хват 3х8

Коя мислите че е по-добра?
П.С. (знам,че сега ще завалят коментари “къде е тягата”,”не виждам тягата” - имам причина да не я правя така че се абстрахирайте от нея)
БЛАГОДАРЯ

03.07.09
15:31

еми втората е по добре но  пробвай така
пробвай набирания ... щото скрипеца е супер безсмилесно упражнение !
гребането с надхват е най добре .. греби и с дамбел редувай ги ! прави
мечаката прави 4 серии на нея...поне
и хиперекстензии 3 х10

03.07.09
17:15

тяга ....

03.07.09
17:20

казано от frederiko на 03.07.09, 17:15:

тяга ....

Прочете ли питането изобщо?
Иначе се набирай колкото можеш повече,редувай хватовете,комбинирай набирането с гребане,мечка,хиперекстензии и ще получиш перфектния гръб след време.

DI

03.07.09
18:16

Относно набирането се притеснявам ,че мога да направя 4х6,не повече,а гърба е голяма мускулна група и му трябват повече повторения.А иначе естествено , че е по-добрият вариант от скрипеца...

03.07.09
18:29

4х6 са достатъчни като начало. След време ще правиш 4х8, после 4х10 и ще почнеш да закачаш тежести.

S7

03.07.09
19:52

http://www.bb-team.org/workout/2904/

Виж тази статия, може да откраднеш някое упражнения и идея. Все пак ако си начинаещ няма да е добре да прилагаш цялата прорама.

03.07.09
21:23

не съм прочел до край... ! :D сори мой

04.07.09
04:49

набирания с различни хватове и тежест, гребане с дъмбел, добро утро

DI

04.07.09
05:44

Сега ми дойде една идея - ако тренирам гръб в петък както обичайно и после във вторник правя само набирания не до отказ(например 4х5) в нас ще се стигне ли до увеличение на силата в това упражнение.И това от което се притеснявам - ще се стигне ли до претрениране?
Стаж - 2 години и няколко месеца
Протеини - 3 на килограм
Въглехирати - 4 на килограм
Години 16,тегло 70 кг.
Добавки - Суроватъчен протеин,глутамин,ВСАА

Силата ще се увеличи и само с 1 тренировка.Бъркаш като мислиш,че гърба има нужда от много повторения като краката.При него е като останалите-5-8 повторения на 80-85% от маскимума до ОТКАЗ.Относно набирания или скрипец.За мен са си едно и също упражнение откъдето и да го гледаш.Просто повечето хора тук знаят,от други хора,че това било едно от най-добрите упражнение за гръб и е така,но със същия ефект може да се изпълнява и на скипец.При скипец можеш и да използваш тялото когато стигнеш до отказ за още поне 2.Сега някой ще кажат,че напрежението пада.Е интересно как ще падне като ти вече си до отказ пък продължаваш да дърпаш.Почти същото е ако някой ти помага.Напрежението се равнява на последните 2-3 повторения преди отказа,а 2-3 повторения след отказа са си 100% хипертрофия което е целта на всичко.Относно програмата.Втората мисля,че ще ти свърши по-добра работа.

Мнението беше редактирано от Денислав Атанасов на 04.07.09 08:03.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1